Leto 2018

Kdor ni prebral mojega pisanja o letu 2018 v prvi letošnji številki Nedeljskega dnevnika, si naj ga zdaj prebere tukaj. :) Kot pa boste videli, so se moja predvidevanja že pričela manifestirati …

Pričelo se je leto, ko se bomo veliko več kot do zdaj spraševali o tem, kdo smo, kaj vse smo doživeli in zakaj ter se spraševali o tem, kam gremo, s kom in na kakšen način. Leto 2018 v numerologiji preračunamo tako, da cifre enostavno seštejemo; torej: 2018 = 2 + 0 + 1 + 8 = 11, 1 + 1 = 2. Letošnje leto bo v energijah vibracije števila 2, ki pa opisuje Luno. A poglejte to simboliko pričetka letošnjega leta: v januarju bomo imeli kar dve polni luni, prva bo v noči s 1. na 2. januar (2. januarja), druga pa bo 31. januarja. Prva polna luna bo tudi Super Luna, saj bo v vsem letu Zemlji najbližja, veliko večja bo kot sicer in bo pogled nanjo najlepši, ko bo vzhajala. Druga polna luna pa bo obenem tudi (lunin) mrk, ki ga sicer ne bomo mogli opazovati iz našega področja. Bomo pa imeli več sreče pri opazovanju popolnega luninega mrka sedemindvajsetega julija. Dobro je vedeti, da Luna govori o naših čustvih, govori pa tudi o spremembah, še posebno o spremembah razpoloženja. Saj veste, kako Luna narašča in spet pada, vsak dan je drugačna in tako bo tudi z nami v letu 2018. Hitro se bomo za nekaj navdušili in potem si bomo kmalu tudi premislili. Bomo kot vžigalica, ki bo gorela in gorela, potem pa bo v hipu dogorela. Iz tega sledi, da bo to leto preizkus naše vztrajnosti, prihajali bomo v situacije, kjer se bo videlo, ali imamo dovolj močen karakter, ali bomo hitro obupali in se lotili lažje poti ali pa bomo svoj cilj imeli jasno pred očmi in ne bomo tarnali, pač pa se bomo samozavestno soočili z izzivi.

Želim pa se dotakniti še enega pomembnega dejstva, to pa je vibracija števila 11, ki bo delovala znotraj nas. Dvojka se bo kazala navzven, enajstica pa bo v nas ustvarjala viharje, zato nas bodo kdaj kakšni dogodki dodobra spravili s tira. Kako se bomo videli, bomo prestrogi do sebe in drugih, bomo obsojali sebe in druge? Vse v naravi teži k ravnovesju in ta velika naloga letošnjega leta se nam bo kazala vse leto. Dojeti bomo morali, da ljudje nismo samo skupek naših misli, ampak da so tudi čustva tista, ki nas delajo človeške. Čustva nam govorijo z občutki in bolj kot bomo prisluhnili sebi – mislim in občutkom hkrati, bolj bomo v ravnovesju. In, ko nas bo preplavila trma, ko bo iz nas govoril ponos, bo treba prisluhniti svojemu telesu, kjer so bodo oglašali občutki. Včasih nas bo nekaj stisnilo za vrat in bomo imeli cmok v grlu, drugič nam bo želodec povedal, da nismo prepričani v to, kar delamo, tretjič nam bo črevesje pokazalo, da ne občutimo varnosti, pljuča, da smo zaskrbljeni, križ, da nas je strah … Descartes je z rekom »Mislim, torej sem« že zastarel in obstal v 17. stoletju, človek 21. stoletja bi naj že vedel, da je zanj rek »Mislim in občutim, torej sem!« mnogo bolj primeren. Ko delamo to, kar tudi čutimo, da je prav, smo veliko bolj uspešni ter zadovoljni. V tem letu ne bomo smeli pasti na tem izpitu in če bomo utišali svoj ego, če bomo delovali tudi iz srca, bomo bolj hvaležni, bolj topli ter prijazni.

Vibracija števila 2 govori tudi o prijateljstvih, o sodelovanju, o partnerskem odnosu, kjer pa ne sme prihajati do dominacije vibracije števila 11. V njej sta namreč dva močna ega, to je energija ognja, ki takrat, ko ga nimamo pod nadzorom, uniči odnose. Ego pač vedno poveličuje le sebe. In če pogledamo letnico 2018 tudi tako, da jo razčlenimo na način 20 in 18 vidimo, da je dvajsetica tista, ki nas opozarja in nas bo še dolgo opozarjala (do vključno leta 2099), da moramo živeti po duhovnih zakonih, da moramo poslušati svojo vest, da se moramo zbuditi in dojeti, kaj je življenje. Osemnajstica pa bo letos kazala svoj borbeni značaj, saj je ta vibracija tista, ki povzroča konflikte – lahko v nekem osebnem odnosu, zelo verjetno pa bodo ti konflikti prihajali do izraza v družbi. Ta vibracija hoče doseči tisto, kar si zada za cilj. To je tudi vibracija ameriškega predsednika Trumpa, ki bo v letu 2018 zelo zaposlen in si bo prislužil še več očitkov  za nenavadno ter čudaško obnašanje. Ko sem ga že pred meseci analizirala, me je pri njemu zmotilo to, da je hitre jeze in da velikokrat ne vidi, v kakšni situaciji se znajde. Tukaj pa vibracija števila 18 nikakor ni dobrodošla, saj utegne prehitro reagirati na agresiven način.

Je pa 8 v 18 tista vibracija, zaradi katere se bomo pričeli na bolj stvaren način ukvarjati z materialnimi problemi sveta. To je le energija zemlje, prizemljenosti, v zemlji raste hrana, mi pa bomo bolj realno pogledali, kako se bomo prehranjevali, kako se bomo nahranili, s čem se bomo hranili. Na svetu je milijarda lačnih ljudi, po drugi strani pa se v razvitem svetu ogromno hrane meče stran. Kako bomo tukaj našli ravnovesje? Bomo hrano še vedno vozili iz oddaljenih dežel ali pa bomo končno dojeli, da je hrana z vrta na mizo najbolj zdrava in tudi najcenejša, še posebno kar se tiče energije? Težko se bo spreminjala miselnost v glavah odgovornih, vendar pa je letos leto sprememb in verjamem, da se bo o tem več govorilo in malo več tudi ukrepalo. Spremembe v podnebju bodo tudi naredile svoje in tako bomo naredili korak naprej v ozaveščanju recikliranja, spoštovanja narave in zavedanja, da smo vsi eno in da je Zemlja naš edini dom. Večja je letos verjetnost za naravne katastrofe, še posebno za izbruhe vulkanov, za poplave in plazove. Smo le v letu, v katerem prihajajo do izraza elementi vode, ognja in zemlje.

Veliko sprememb se bo kazalo tudi v svetovni ekonomiji, politiki, več bo govora o internetu, še posebno glede kontrole naših brskanj po njemu. Od maja dalje bodo na udaru tudi banke, ki bodo počasi morale spremeniti svojo miselnost in strategijo. Ljudje bodo bolj cenili zlato in srebro, pretres pa bodo doživele tudi kriptovalute. Ker bo to leto, ko se bomo poglabljali vase, se bomo tudi spraševali, kakšen odnos imamo do starejših ljudi in kako se ukvarjamo z vprašanjem staranja. Dobro pa bi bilo, da ne ostane samo pri spraševanju, ampak da tudi ukrepamo.

Nihanje razpoloženja bo vplivalo tudi na nihanje forme naših športnikov. Bolj kot bo športnik v čustvenem ravnovesju, bolje bo zanj. Po drugi strani pa se bo letos videlo, kateri športnik ima težave s čustvi, ker njegovi rezultati ne bodo dobri. Kako smo že rekli: Mislim in občutim …

Na parlamentarnih volitvah pa letos novi obrazi ne bodo imeli sreče, a tukaj Marjana Šarca nimam za nov obraz. Pred njim je leto dobre vizije, usmerjene v visoko politiko. Paziti bo moral le, da ne bo preveč obljubljal, da bo stvaren in da bo pokazal še več sočutja. Kdor se od politikov letos ne bo spremenil na bolje, si bo sam odrezal položaj.

V tem letu bo vsem nam potreben pogum, še več bo potrebne vztrajnosti in stanja na realnih tleh. Bolj bomo morali začutiti naravo, jo ceniti in ji biti hvaležni. Vsi smo povezani med sabo, tako ljudje kot živali, rastline, kamnine. Bi lahko človek živel v svetu, kjer ne bi bilo mravelj? Drevja? Trave? Vode? … Več ponižnosti ne bo nikomur  škodilo, kajne? Na takšen način bomo vsi znižali svoj ego. Želim vam eno prijazno in srečno leto 2018! Naj bo razkošno z zdravjem ter razumevanjem, naj vam prinese blagostanje in modrost!

Comments are closed.