Svet v letu 2012

Članek je bil objavljen 29. 12. 2011 na Zenska.si in Moski.si

SVET V LETU 2012

Že nekaj let z radovednostjo in malce s strahom pričakujemo leto 2012 in se sprašujemo, kaj če se bo majevski koledar uresničil v tisti črni izvedbi? Poslavljamo se od leta 2011, ki nam je prineslo mnoge spremembe in nov pogled na svet. Vendar pa glavne spremembe šele prihajajo.

Leto 2012 bo prestopno leto, po kitajskem horoskopu se na prestopno leto začne leto Zmaja, ki pomeni srečo in če je v letu en dan več, pomeni, da lahko en dan več naredimo nekaj dobrega zase in za svojo okolico, imamo en dan več časa za uspeh  in kreativnost.

Rečem lahko, da bo leto 2012 zaznamovalo v ljubezni več strasti kot razuma, v poslovnosti bo treba biti bolj odgovoren, saj se bodo pogodbe podpisovale s figo v žepu, pri financah se bodo pojavili novi viri zaslužka in v prostem času bomo več potovali in se zabavali kot doslej.

Leto 2012 je Merkurjevo leto, zato nam bo to leto prineslo boljšo komunikacijo, več bomo v gibanju, na potovanjih, bolj bomo igrivi, v nas pa bo želja po novem znanju ter brezskrbnosti. Ker pa bo v naši igri več besed in premalo dejanj, hrabrosti in  iskrenosti, se bo to odražalo v medijih ter v našem vsakdanjem življenju. Glavna astrološka dogajanja v naslednjem letu bodo: dolgotrajni tranzit Marsa v znamenju Device, 3. 2. bo Neptun vstopil v svoje znamenje Ribi, 11. 6. bo Jupiter vstopil v znamenje Dvojčka, 5. 10. bo Saturn vstopil v znamenje Škorpijona. Priča bomo dvema sončevima (21. 5. In 13. 11.) in dvema luninima mrkoma (4. 6. In 28. 11.). Kaj nam torej ta astrološka dogajanja napovedujejo?

Mars v znamenju Device bo do julija prinašal pretirano skrb za zdravje, za zunanji izgled in tudi borbo za eksistenco. Bolj bomo odgovorni tako poslovno kot tudi na osebnem področju. Svet bo zelo dovzeten za informacije o epidemijah, zato lahko med ljudmi vlada panika, kar bo šlo na roke farmacevtskim družbam in globalnim zdravstvenim organizacijam. Ravno skrb za zdravje bo prinesla tudi nekaj dobrega. Ljudje v razvitem svetu bodo postali bolj ozaveščeni kaj jedo in to je signal za ekološke kmetije, ker bo zdrava hrana postala še večji hit. Ljudje bodo težili k svojemu vrtu, saj bodo sami želeli proizvajati hrano zase. Vrtičke si bodo urejali tudi na svojih balkonih in terasah.

Jupiter bo v prvi polovici leta ljudi usmerjal v materialno stabilnost, več se bomo zadrževali doma, ko pa bo junija vstopil v Dvojčka, se bo v nas prebudila želja po gibanju, druženju in potovanjih. Prinesel bo možnosti novih dodatnih zaslužkov, kjer pa se bodo najbolje znašli tisti, ki so verbalno spretni. V poslovnih dogovorih bo treba biti bolj pazljiv, ker se bodo pogodbe zaradi neiskrenosti pogodbenih strank kmalu prekinile. Cvetel bo posel z avtomobili, tehničnimi proizvodi, knjigami, računalniki. Udarne bodo reklamne akcije, svet se bo vrtel hitreje, vendar to ne pomeni, da bo tudi življenje kvalitetnejše. Več bo filmov in predstav z lahkotnejšo, komično vsebino. Bo pa Jupiter prinesel povečano kampanjo proti kajenju, saj se bodo pojavile bolezni dihal.

Venera je po navadi v enem znamenju 1 mesec, v letu 2012 pa bo zaradi svoje retrogradnosti v znamenju Dvojček kar 4 mesece (od 3. 4. do 7. 8.). Delovanje Venere bosta okrepila še Jupiter, ko bo vstopil v Dvojčka in Sonce, ko se bo na 00° Dvojčka dogodil mrk. Vse to bo prineslo v ljudeh prebujanje mladostniškega duha, posledice pa bodo vidne v svetu mode, dizajna in tudi v kulinariki. Več bo barv, več lepote in vse to bo kot protiutež temačnim silam v politiki in gospodarstvu. Ljudje si bomo bolj želeli izkoristiti sleherni trenutek, želeli si bomo veselja, ljubezni, smeha in zabave.

V zadnjih treh mesecih leta 2012 bo v nas težnja po umirjenem in harmoničnem življenju. Saturn bo 5. 10. vstopil v znamenje Škorpijona zaradi česar se bomo vsi zavedli, da je stres tisti, ki povzroča bolezni in da je notranje ravnovesje najpomembnejše za mir v človeku, med partnerjema, v družini, v podjetju, v državi in v svetu. Sprememba načina življenja bo odigrala največjo vlogo v letu 2012, ker bomo doživljali omejitve, zastoje, nemire in prevare, se bomo prisiljeni poglobiti vase. Ekonomska kriza bo še vedno intenzivna, v ZDA bodo proti globalizacijski aktivisti vse glasnejši in aktivnejši, zato bo človeštvo samo čakalo, kaj se bo zgodilo. Sončev mrk v Škorpijonu 13. 11. bo povzročil nova vojna žarišča, vendar se bo s tem pozornost javnosti usmerila prav tja, kamor si akterji novega svetovnega reda želijo. Znamenju Škorpijon vlada Pluton, ta pa simbolizira med drugim tudi jedrsko energijo, želimo si lahko le, da se te energije ne bodo sprostile. Saturn bo sicer odrešil pripadnike Ovna, Raka, Tehtnice in Kozoroga, ti si bodo oddahnili od dolgotrajnih omejitev in strogosti, Bikom, Levom, Škorpijonom ter Vodnarjem pa bo prinesel reševanje preteklih napak. Ti ljudje si bodo še bolj kot drugi morali postavljati nove cilje, reševati bodo morali nove teste in v to bodo vlagali ogromno svoje energije. Ta mrk bo slednje tudi opozarjal, da naj ne delajo radikalnih sprememb, ki bi jim dodobra spremenile življenje na slabše.

Ta čas bo Pluton imel veliko moč. Ker je v znamenju Kozorog bo zlepa ali zgrda pozval politike k odgovornosti, posegel bo v temelje velikih organizacij in korporacij, najbolj se bo to odražalo v bančnem sistemu. Ravno Pluton in Saturn bosta tista, ki bosta opominjala bogate posameznike, da naj izpolnijo svoje obljube iz leta 2010, ko so se obvezali, da bodo del svojega bogastva razdelili.

Uran, planet revolucij bo še vedno v znamenju Oven, zato se bodo nadaljevale velike spremembe in uporništvo.

Neptun bo 3. 2. ponovno vstopil v svoje domače znamenje Ribi, kjer bo ostal nekaj let. V ljudeh se bosta prebujala senzitivnost in dobrosrčnost in ravno to bo tisti vzrok, da se bo leto 2012 zapisalo kot leto, ko se bo zgodil evolucijski preskok človeštva, konec bo sveta, kakršnega smo poznali do tedaj.

Na mistični dan, petek 21. 12. 2012 bo Sonce vstopilo v znamenje Kozoroga. To bo na severni polobli zimski solsticij. Že sam dan je čudežen in ima globoke korenine pri naših prednikih, toda ta dan bosta tako Sonce kot Neptun v lepem sekstilu na 00°. Poleg tega bodo na ta dan trije planeti, vsi na 8°, tvorili formacijo »Božji prst«. Saturn in Pluton bosta kot stroga učitelja kazala proti Jupitru, na našo srečo, na našo zmožnost govoriti resnico. Človeštvo se zaradi retrogradnega Jupitra v Dvojčkih ne bo zavedalo, kaj je resnica in kaj je laž. Ta dva planeta bosta kazala tudi na našo moralnost, na našo duhovno plat, na našo zmožnost samozdravljenja. Vesolje nam bo takrat še posebej glasno govorilo: »Prebudite se, poglejte, kdo ste, kam greste in zakaj ste na svetu. Vse, kar živi, je med sabo povezano. Ljudje ste povezani z drevesi, živalmi, minerali, vodo, povezani ste z vesoljem in vse je eno polje, del katerega je človek. Ne bodite zaverovani sami vase in prisluhnite srcu ter se učite iz vesolja, saj je vesolje živo bitje, ki diha. Vse je svetloba, vse je energija.«

In svet ne bo nikoli več takšen, kakršnega smo do tedaj poznali.

Comments are closed.