RETROGRADNA VENERA V KOZOROGU

Nazadnje je bila Venera retrogradna junija 2020 (v znamenju Dvojček), tokrat pa se bo v navidezno pot nazaj obrnila 19. decembra 2021 in bo to pot končala 29. januarja 2022. Retrogradnost bo pričela na 26° in jo končala na 11° Kozoroga.

Venera predstavlja našo ljubezen, užitek, naš odnos do denarja, naše vrednote, smisel za umetnost, estetiko in če je dobro postavljena, je v našem življenju harmonija. Pomembno je, v katerem znamenju se nahaja, v kateri hiši, na kateri stopinji in kakšne aspekte ima z drugimi planeti. Kadar je Venera retrogradna, je na splošno treba bolj paziti na obstoječ ljubezenski odnos, ni pa dobro v tem času začenjati novega romantičnega odnosa, tudi ni dobro pričeti posla, kateremu vlada Venera (moda, kozmetika, umetnost, frizerstvo …). Lahko pa v tem času kupujemo stare umetnine.

Vsi se bomo zamislili glede naših vrednot in še božič bo v tem času, zaradi česar bomo še bolj zatopljeni v to, kaj nam je v življenju res pomembno, za kaj in koga smo hvaležni in ker bo Venera retrogradna v stabilnem Kozorogu, bomo še posebno usmerjeni v naše temeljne vrednote. Ponovno bomo razmislili o nečem – ali glede ljubezni, ali glede denarja, investicij, dela, vrednot … Seveda pa je treba v vaši rojstni karti pogledati, v katerem področju bo retrogradna Venera delovala, kaj bo od vas zahtevala, kaj bo prebujala, da boste ponovili vajo.

Bo pa tokrat Venera v konjunkciji s Plutonom, planetom ekstremov, globljih občutkov, transformacije. To bo močna energija, o kateri bom še več napisala čez par dni in kar je najbolj zanimivo, Venera in Pluton bosta v eksaktni konjunkciji prav na sveti večer.

Imejte se radi, imejte pa radi tudi vse in vsakogar, ker smo, navsezadnje, vsi v istem čolnu na (v) istem morju. :)

Comments are closed.