PRIHAJA OBDOBJE MRKOV

Vsako leto so mrki, ponavadi so štirje v letu, pred nami je letos še en lunin mrk, ki bo 19. novembra in en sončni mrk, ki bo 4. decembra.

Naj najprej povem, da se bo v Sloveniji lunin mrk videl le slabi 2 minuti, čeprav bo ta mrk zelo dolg (najdlje bo trajal 6 ur, 1 minuto in 31 sekund), saj bo najdlje trajajoči v zadnjih 500 letih. Pri nas se bo pričel ob 7.02, ob 7.04 pa bo Luna že zašla.

Najdlje ga bodo opazovali v Severni Ameriki, v delu Rusije, na Kitajskem, deloma v Srednji in Južni Ameriki, v Polineziji in Avstraliji. V Evropi bo v celoti viden iz skrajnih severnih delov Norveške, v Španiji in Bruslju ga bodo opazovali celo uro, v Švici in Berlinu pa pol ure.

Lunin mrk 19. novembra 2021 bo v znamenju Bik na 27°, sončni mrk 4. decembra 2021 bo v znamenju Strelec na 12°, sončni mrk 30. aprila 2022 bo na 10° Bika, lunin mrk 16. maja 2022 bo na 25° Škorpijona, sončni mrk 25. oktobra 2022 bo na 2° Škorpijona in lunin mrk 8. novembra bo na 16° Bika.

Kot vidite, se bo veliko dogajalo prav v znamenju Škorpijon in Bik. Kjer sta ta dva znamenja v vaši rojstni karti, tam bo prihajalo do največjih preobratov, transformacij v vašem življenju. Kateri vaši dve področji sta to?

Kaj nam prinaša lunin mrk 19. novembra?

Lunin mrk prinese na površje tisto, kar je bilo skrito in vidimo stvari, ki jih prej nismo zaznali. Mogoče jih nismo želeli videti in smo si zatiskali oči. 7 planetov bo v času luninega mrka v stalnih znamenjih (Luno in Sonce v astrologiji imenujemo planet), zato bo pod drobnogledom vaša stabilnost, vaša vdanost, iskrenost, odpornost, vaša moč, vzdržljivost, potrpežljivost, neomajnost in zanesljivost. Vse to bo povezano z vašimi odnosi, še posebno z romantičnimi.

Znamenju Bik vlada Venera (ljubezen, denar, vrednote), ki bo v času mrka dobro povezana z Uranom, ki pa je planet osvoboditve. Marsikomu bo ta povezava prinesla novo ljubezensko zvezo, tisti vezani pa boste zmogli povedati, kaj si v odnosu želite spremeniti. Venera bo namreč želela biti bolj sproščena, a stabilna v ljubezni, saj bo v času mrka še vedno v Kozorogu, a želela si bo več pozornosti, negovanja ljubezni in osrečevanja s strani partnerja. Lunin mrk, Venera in Uran bodo iz vas želeli prebuditi vaše najboljše sposobnosti, vaše talente, te energije pa bodo trajale dolgo časa. Tako kot bo tudi lunin mrk trajal šest ur, bo deloval dolgih šest mesecev in v tem času se bo v vašem življenju marsikaj spremenilo na bolje. Tudi, če na začetku tega šestmesečnega obdobja ne bo izgledalo tako, boste videli, da se bo vse dobro izšlo, saj če konec ni dober, to še ni konec, kajne?

Sonce, Mars in Merkur bodo v znamenju Škorpijon, ki je najbolj transformativno znamenje v zodiaku. Sonce, ki osvetljuje polno luno želi, da vstanemo iz pepela in poletimo kot ptič Feniks. T-kvadrat (Sonce, Luna, Jupiter) nas bo prisilil, da si priznamo, v čem pretiravamo, kje gremo preko limitov, kaj je tisto, kar moramo spraviti v ravnovesje. Ali se morda oklepamo nezdravega odnosa, službe … Tega, kar je za nas nezdravo? Postaviti meje bo naša prioriteta v teh mesecih. Bo pa v nas več želje po intimnosti in pripadnosti.

Na globalni ravni bodo v ospredju ekonomija, korporacije, banke, denar. Škorpijon želi zdravljenje, ozdravitev planeta, odgovorno ravnanje z živalmi, rastlinami, zemljo, zrakom, vodo, surovinami. Os Škorpijon-Bik je močna os, saj govori o tem, da mora biti v naših življenjih v ravnovesju duhovni in materialni svet. Tukaj pa se vprašajmo, kaj je za nas pomembno, kakšne so naše vrednote in kaj moramo spremeniti, da bomo živeli polno življenje, takšno, da mu lahko rečemo Življenje. Ker pa so energije trenutno takšne, da ne želijo hitrih sprememb (stalna znamenja), bo potrebne kar veliko volje, da se zažene kolesje sprememb. Kje se upiramo spremembam, kje smo obtičali, a ne vemo, kako naprej?

Ljudje imamo moč. Takšno moč, da bi se nas lahko korporacije, banke in vlade ustrašile. Saj to moč slutimo, a še vedno nismo prepričani vanjo, zato ker nas držijo v negotovosti. Za kratek čas se je zavemo in potem spet pademo in dvomimo vanjo in se moči znova zavemo in spet pademo …  Druženje na socialnih omrežjih povečuje našo osamljenost in zdaj je tu že Meta. Sem pa slišala, da naj bi v arabščini ta beseda pomenila smrt. Naj ne bodo naša varnost, udobje in ležernost plačilo za našo svobodo. Izklopite se od interneta vsaj za nekaj ur in poglejte ljudem v oči, preberite kakšno knjigo, zaplešite, četudi sami, pogovorite se s sabo, spremljajte svoje občutke in glejte v nočno nebo. Do konca leta bomo lahko opazovali Venero, Jupiter in Saturn, občudujemo lahko Orion, zaupamo se lahko Luni in prosimo Sonce, da nam posveti na našo pot, ki morda ne bo uhojena, bo pa veliko bolj barvita od tiste, po kateri hodijo vsi.

Comments are closed.