Jesen in retrogradni Merkur

Leto se je prevesilo v jesen, Sonce v Tehtnici je v konjunkciji z Marsom, ki pa v tem znamenju nima toliko moči in akcije kot bi se od Marsa pričakovalo. Sta pa Sonce in Mars zelo lepo povezana s Saturnom, ki je kljub retrogradnosti močen, udaren, ureja tudi stvari za nazaj in ker ni sočuten, temveč samo deluje, nam bo marsikaj pripravil, sploh kar se tiče zakonodaje. A na dolgi rok, tako kot Saturn deluje, bo resnica zmagala. Na dolgi rok. Ker gledam trenutek, ko se prične jesen (22. 9. 2021 ob 21.21 uri), bo imelo ljudstvo (Luna) želje in zahteve, ki bi se naj uresničile takoj, a ta Luna je optimistična, vendar ni slišana, tudi napačno razumljena, kar se bo pokazalo še bolj, ko bo Merkur postal retrograden.

Ravno na to vas želim opozoriti. Tehtnica je znamenje, ki želi doseči ravnovesje in to vsepovsod. Merkur pa razmišlja, govori in v znamenju Tehtnica želi, da bi vsi komunicirali na lep način, da se ne bi kregali, zmerjali, da bi bili prijazni, četudi na diplomatski način. Ta Merkur razmišlja o partnerstvu, želi si harmonije, pomiriti želi nasprotne strani, ima dar, ko s taktno komunikacijo in posredovanjem pomaga, da se dve strani srečata in sporazumeta, da zakopljeta bojno sekiro in vzpostavita mir. V ponedeljek, 27. septembra pa bo Merkur pričel retrogradno pot.

Že 18. septembra bo postajal Merkur vse počasnejši, potem pa bo 25. in 26. skoraj navidezno obstal na mestu in 27. septembra se bo že navidezno gibal nazaj – od 25°28¨ Tehtnice do 10°07¨ Tehtnice, ko se bo 18. oktobra prenehala njegova retrogradnost. Isti dan se bo tudi Jupiter prenehal gibati retrogradno in že prej, 6. oktobra Pluton in 11. oktobra tudi Saturn. Če bo v ponedeljek 27. septembra kar šest planetov retrogradnih, bosta 18. oktobra samo še dva, in sicer Uran in Neptun.

Po 18. oktobru se bodo dogodki pričeli hitreje odvijati. Do takrat bomo marsikaj premislili, to, o čemer bomo najbolj razmišljali in tehtali, lahko pogledate v svojih kartah. Poglejte, kje imate znamenje Tehtnice, in še posebno, če imate v področju med 10°in 25° kakšen planet. Tam vas bo Merkur pripravljal, da se poglobite, da premislite, prečistite in počistite tisto, kar je treba doreči, kjer je treba ukrepati in marsikaj spustiti.

Veste pa, da je takrat, ko je Merkur retrograden, treba bolj paziti na vso komunikacijo, da je treba bolje prisluhniti, se jasneje izražati, da ni dobro kupovati novega telefona, računalnika, avtomobila in vsega, kar je povezano s prenosom informacij (tudi elektrike), da pa smete kupiti rabljen avto ali računalnik …

Dnevi postajajo vse krajši in če se ozrete v večerno nebo, na primer ob 19.30 uri, boste na zahodu lepo videli Venero, na jugovzhodu pa Jupiter in če še bolj dobro pogledate, boste desno od njega videli še Saturn. Da bi pa videli Plutona, bo treba pa v observatorij.

Vse je ureditev in vse je točno tako kot v danem trenutku mora biti. Všeč mi je pa Kiplingova misel: »Nič ni urejeno, dokler ni urejeno prav.«

Comments are closed.