Mlada luna, Perzeidi, Venera, Jupiter

Avgustovske poletne noči bodo idealne za opazovanje neba. Naj pa najprej nekaj napišem o mladi luni, ki bo v nedeljo, 8. avgusta.

Mlada luna v Levu bo Luna, ki bo za nas dobra za izražanje, iz nas bo prišla karizma, osebnost, talenti, sposobnosti, ustvarjalnost, toplina, velikodušnost in samozavest.

Luna govori o čustvih. Ognjenemu Levu, ki ga povezujemo s 5. hišo, pa vlada Sonce. Tam Sonce sije na vso moč in nam želi pokazati, da je življenje tudi lepo, da bodimo kreativni, da se igrajmo kot majhni otroci, da dajajmo in bodimo vedri. Kar je svetlo, lažje vidimo in tako to tudi ozavestimo. Kdo smo, kaj nas dela srečne, kaj si želimo in kaj dajemo, ali ljubimo sebe in druge, koliko je na sploh ljubezni v našem življenju? Ali smo v stanju ljubezni ali pa nas je zasužnjil naš ego? Kaj lahko ponudimo drugim, ali uživamo v svojem delu, koliko smo originalni, edinstveni, kako se izražamo, kako svojo edinstvenost nudimo drugim in se nam potem energija vrne v obliki denarja in priznanj?

Čas je, da se spomnimo, kako je biti majhen, razposajen in brezskrben otrok in tega majhnega otroka v sebi objemimo in mu kaj lepega povejmo. Zdaj je čas, da se imamo radi, da se cenimo, se pohvalimo in potrepljamo po ramenu. Čarobni smo, vsemogočni, in to se moramo spomniti. Zdaj je čas, da se spomnimo svojih želja, ki smo jih zakopali nekam v globine podzavesti in za to tudi nekaj storimo.

Mlaj bo ob 15.50 uri na 16° 14´ Leva, potem pa Luna že prične rasti in izvabljati iz nas nove začetke na nekem področju. Katero področje bo energijsko najmočnejše boste videli, ko boste v svoji rojstni karti pogledali, kje imate to znamenje in če je na tej stopinji kakšen planet, vas bo njegova energija še dodatno podprla v vaših aktivnostih.

Kot sem že na začetku napisala, bo avgust pester tudi astronomsko. 12., 13. in 14. avgusta bo na nebu spet vidnih več meteorjev. Avgustovski Perzeidi »dežujejo« med 14. julijem in 24. avgustom, a vrhunec njihovega delovanja je vedno okrog 13. avgusta, najpogostejši so po polnoči, ker prihajajo iz smeri znamenj Oven in Bik.

Venero, »Zvezdo Večernico« bomo še vse letošnje večere opazovali, ko bo zašlo Sonce. Tisti pa, ki ste v nižinskih predelih, boste videli tudi Mars. Seveda na zahodu.

Jupiter bo avgusta vzhajal že pred 21. uro, a ob 22. uri ga boste zagotovo vsi videli. Če boste ostro pogledali, boste na njegovi desni videli tudi Saturn. Jupiter zaide ob sončnem vzhodu.

Imejte se radi.

Comments are closed.