OBROČAST SONČNI MRK V DVOJČKIH

10. junija 2021 bomo znova videli delni sončni mrk. Tokrat bo viden v večjem delu  Evrope, Azije, severozahodne Afrike, v večjem delu Severne Amerike, Atlantika in Arktike. Iz Slovenije ne bo tako mogočen kot je na sliki, a nekaj malega ga bomo le ujeli.

Pričel se bo ob 10:12 uri, vendar bo šele ob 12:41 maksimalno viden, zaključil pa se bo ob 15:11 uri.

Opazujete ga lahko le z zaščitnimi očali, sončna očala so premalo, zato pazite, da si ne poškodujete oči.

Dva tedna po luninem mrku prihaja sončni mrk, saj mrki delujejo v paru, le včasih se zgodi, da se zgodijo kar trije, seveda v razmaku dveh tednov. Tokrat sončni mrk bo na 19°47´ Dvojčka, v konjunkciji z retrogradnim Merkurjem (v Dvojčkih), v konjunkciji s Severnim luninim vozlom (v Dvojčkih), v šibkem kvadratu z Neptunom (v Ribi) in v trigonu z retrogradnim Saturnom v Vodnarju.

Kaj nam ta mrk »govori«? Dvojček je glava, Neptun so čustva, ki prihajajo iz srca, kvadrat pa je vedno nek izziv, neka bolj ostra energija, ki nas ne pusti pri miru, temveč nas izziva, da naredimo korak naprej, dlje in da razrešimo težave. Ali si dovolj zaupam? Poslušam intuicijo, notranji glas, poslušam svoj razum, ki mi govori z jezikom logike? Morda pa potrebujem oboje, tako govorico srca kot govorico uma? Lahko se zgodijo razočaranja, lahko nas kakšna oseba, ki smo ji slepo zaupali prevara, nas izda, še posebno, ker je Neptun direkten, takšen pa ima več moči, ko trosi meglo, da ne vidimo stvari, situacij in ljudi v pravi luči. Ampak, to je tudi priložnost, da si priznamo, da kdaj ne želimo videti resnice, da si ne želimo priznati svojih napak, navad, razvad. To je priložnost, da se odkrito pogovorimo s sabo in se ne slepimo več. Bomo že vedeli, glede česa …

V borbi med lažjo in resnico slednja na dolgi rok vedno zmaga, na kratki rok pa so laži zelo sladke, a škodljive. Ker pa je Merkur, ki je vladar Dvojčka, še vedno retrograden, bomo veliko lažje razmišljali o tem, kaj nam je spremeniti s pomočjo pospeševalne energije sončnega mrka. Mogoče še nismo dovolj sočutni in tudi ne nadziramo (dovolj) svojih misli in še manj svojih besed? Zdaj je pravi čas za transformacijo naših misli. Takšne priložnosti že dolgo nismo imeli. Bodimo iskreni do sebe.

Saturn, ki je v lepem trigonu z mrkom nam bo pri tem pomagal, ker bomo temelje, ki so že začeli pokati, z iskrenostjo znova utrdili. Prinesel bo nove priložnosti za posle, za sodelovanje, za ideje in za druženje.

Ker pa sta v času mrka Uran in Saturn v kvadratu, se bomo lahko vprašali, kdo želimo biti, postati, kaj bomo v starem Jazu spremenili, česa v sebi ne želimo več, kakšni ne želimo več biti, predvsem pa imejmo pred očmi, kakšne kvalitete želimo doseči, kam gremo, kako hodimo, s kom potujemo skozi to pustolovščino, ki se ji reče življenje.

Comments are closed.