Kaj nas še čaka v maju 2021

Nika, objavljeno 12. maja 2021

Za nami so dolgi meseci, ko smo hote ali nehote poslušali informacije, ki so nas delale negotove, tudi prestrašene in zaskrbljene. Mi sami pa smo tisti, ki si dovolimo sprejeti takšne informacije, potem pa razmišljamo o njih, tuhtamo in iščemo rešitve. A rešitve ne morejo priti, če sami ne stopimo iz začaranega kroga, v katerega nas vlečejo misli, ki nam govore, da je življenje težko. Pa je res vse tako težko, je res vse črno in boleče? Takrat, ko smo v primežu težkih misli, moramo samo spremeniti svoj fokus in se pričeti osredotočati na tisto, kar je dobro, lepo, svetlo in ljubeče. Temne misli lahko odpravimo na tak način, da pričnemo misliti na vse, kar je dobro v našem življenju. Samo odločiti se moramo in priklicati vase hvaležnost. Vem, da je to težko, ampak vedite, da če se vdamo, ne bomo ničesar spremenili na bolje in zakaj potem ne bi preusmerili toka naših misli? Pomislimo, kako srečni smo, ker živimo v področju sveta, kjer smo priviligirani, koliko vsega dobrega imamo in ne razmišljajmo o tem, česa nimamo. Saj poznate tisti rek, ki pravi, da se pritožujemo, ker nimamo takšnih in takšnih čevljev, ko pa vidimo človeka brez nog, se prenehamo pritoževati.

Preskok v naši miselnosti bo zagotovo prišel, saj nas že vse letošnje mesece to »učita«  Saturn in Uran, ki se borita med sabo za prevlado. Ali bomo razmišljali na star ali na nov način? Ali bomo delali vse po starem ali pa bomo naredili korak naprej in dokazali, da smo bitja, ki se učijo ter napredujejo? Včasih so se naši predniki vozili z vozovi in kočijami, sedaj se vozimo z avtomobili in letali. Včasih smo metali smeti v en smetnjak, sedaj ločujemo odpadke. Saj veste, o čem govorim. Zamislili se bomo o tem še posebno po 23. maju, ko bo Saturn pričel retrogradno pot in nas bo usmerjal v raziskovanje tega, kaj je delovalo nekoč in kaj zdaj ne more več. Pri marsikom se bodo rušili stereotipi, a najprej se bo moralo spremeniti prepričanje povezano z njimi.

Ti preostali dnevi meseca maja bodo vse bolj lahkotni, ker bodo v znamenju dvojček Merkur, Venera in od 20. maja še Sonce. Ne bomo pa zaradi teh energij slepo verjeli vsakomur in vsem, saj bo Jupiter od nas zahteval, da bomo ne le mislili, ampak tudi začutili, kar bomo slišali ali prebrali. Bolje in bolj odprto bomo komunicirali eden z drugim. Jupiter, ta največji planet v našem osončju je zaščitnik Zemlje, saj velikokrat prestreže kakšen meteor, ki bi sicer padel na naš planet in zato ni čudno, če ga v astrologiji imenujemo za velikega dobrotnika. Jupiter približno vsakih 12 mesecev zamenja znamenje in v petek, 14. maja, se bo premaknil v znamenje ribi. V tem znamenju se dobro počuti in postane osvobojen, lahko deluje na polno ter prične v nas prebujati sočutje in modrost ter nam prinašati blagostanje in optimizem. Jupiter v ribi nam bo prinesel več dežja, a tudi  priložnost zdravljenja našega fizičnega telesa, saj bomo zdaj lažje pričeli zdraviti naše mentalno in čustveno telo. Ko je naša notranjost mirna, postane telo zdravo in ne obratno. Bolj prijazni bomo postali do sebe in drugih ter se spraševali, kako lahko postanemo še boljši, bolj sočutni, bolj tolerantni in razumevajoči do vsega in vseh, ki so drugačni od nas. Pred tem pa se bomo morali vprašati, ali je naše življenje takšno, kot si ga želimo, kako se počutimo, kako se soočamo s samoto, kakšna so naša pričakovanja?

Prebudil se bo tudi tisti umetniški del v nas in posledično nas bodo tudi umetniki končno pričeli duhovno hraniti.

26. maja bo popolni lunin mrk v znamenju Strelec. Tega mrka ne bomo videli iz naših krajev, vendar bomo čutili njegovo energijo, ki nam bo govorila, da si upajmo biti bolj fleksibilni, bolj sproščeni in da pojdimo iz svojih okvirjev, navad in razvad. Bo pa polna luna in mrk takrat, ko bo pri nas Sonce na vrhu neba, takrat bo Luna tudi Super Luna, ker bo od Zemlje oddaljena »samo« 357309 km.

Venera bo ves mesec maj »zvezda Večernica«, ki se bo svetlikala na zahodnem delu neba. 15. maja bo Merkur dosegel najvišji položaj na nebu, 28. maja pa se le ozrimo v nebo, poglejmo na zahod, ko se bo pričelo mračiti. Tam bomo videli Venero in Merkur, ki bosta čisto, čisto blizu drug drugega. Ob 20:45 ju boste sigurno videli, samo da bo nebo jasno. Merkur se bo od 25. maja pričel navidezno vse počasneje gibati in bo 30. maja postal retrograden, tako da bomo vsi morali bolj pazljivo poslušati in se jasneje izražati.

Vsak dan bodimo vsaj malo boljši kot smo bili prejšnji dan in se zavejmo, da je zdaj čas, da prenehamo govoriti, da se živi samo enkrat. Umremo enkrat, a živimo vsak dan!

Comments are closed.