KAKO UKROTITI SLONA

Tole sem napisala za revijo Nika, članek je bil objavljen 14. aprila 2021.

Obstaja način, kako naučiti slona poslušnosti in pokornosti. Ko je slon še majhen, ga z verigo ali vrvjo okrog noge privežejo ob drevo. Slonček se skuša osvoboditi, a vedno ko želi stopiti predaleč, ga veriga ali vrv potegne nazaj, pri tem pa čuti bolečino. Znova in znova se poskuša osvoboditi, vleče verigo, a njegova namera je jalova, svobode ni, samo veriga se mu vse bolj zažira v meso. Vsak dan znova se trudi osvoboditi, dokler se nekega dne ne vda v kruto, črno usodo. Pričenja verjeti, da se ne zmore osvoboditi in ko zraste, ni več potrebe, da je privezan ob drevo, lahko je privezan le ob majhen količek, saj je v njemu prepričanje, da je nemočen in se nikoli več ne poskuša osvoboditi.

Naj vam to situacijo astrološko preslikam v sedanjo situacijo v svetu. Prav zdaj nam Saturnova energija še zadaja omejitve. Saturn nas uči ubogljivosti, discipline, uči nas, da je življenje težko, upira pa se mu Uran, ki pa je željan svobode in se nikakor ne strinja z omejitvami. Uran je planet naprednega razmišljanja, a tudi visoke tehnologije, vključno z genskimi terapijami, je planet revolucije in pretresov, ki nas najprej presenetijo, velikokrat pa tudi prebudijo. V času med 21. aprilom in 3. majem nas bo Uran prebujal bolj kot sicer. To bo čas, ko bo v svetu veliko več nezadovoljstva zaradi omejitev, ki nas »priklenjajo za drevo«, to bo lahko tudi nezadovoljstvo glede denarja, ljubezni, odnosov, naše misli in reakcije bodo hitrejše, lahko tudi nepričakovane in ne nujno blage. Poleg tega bosta v tem času tudi Jupiter in Mars v lepi povezavi, zato bosta močna v svoji nameri po razkrivanju resnice. Vemo pa, da Luna, Sonce in resnica ne ostanejo dolgo skriti in zato bo marsikatera resnica razodeta. Jupiter je dober planet, ki prinaša znanje, je planet pravičnosti, blagostanja in filozofije, Mars pa je borec, ki se bo v tem primeru boril za vse tisto dobro, ki človeku pripada. To se bo dogajalo na družbeni ravni, a prvi korak mora naredi vsak posameznik, osvoboditi se je najprej treba na osebni ravni. Dokler tega ne sprevidimo, tudi družba ne more biti ne svobodna in tudi ne pravična.

Vprašajmo se, za koliko količkov, ki nam omejujejo svobodo, smo privezani? Kolikokrat nam v življenju nekaj ni uspelo, potem pa smo se prepričali, da tega ne zmoremo? Kakšni so naši stari vzorci razmišljanja? Zdaj bomo z Marsovo in Jupitrovo pomočjo našli v sebi več poguma in tudi vztrajnosti, da bomo šli v borbo za resnico in pravico, posledica pa je širjenje naše zavesti. Omejitve niso zunaj nas, omejitve so v nas, te so naš zapor. Svobodni smo le toliko, kolikor daleč sega naša zavest, kolikor zavedanja imamo.

Zdaj je čas, da se pričnemo še bolj osredotočati na tisto, kar je dobro in ne na to, kar je slabega. Iščimo rešitve, zavedajmo se, da je v nas moč, da ni vse tako, kot se nam kaže na prvi pogled in da je vse, kar se zgodi, za nekaj dobro. Predvsem pa nam vsem želim svobodo, zdravje in optimizem.

Comments are closed.