Uran in Saturn v Vodnarju

V vsem letu 2020 je imel velik vpliv planet Uran, letos pa bo ta planet revolucije, nenadnih sprememb, presenečenj, potresov in pretresov v kvadratu s Saturnom. Slednji je letos v znamenju Vodnar, Uran pa v znamenju Bik. Oba, Saturn in Uran sta vladarja Vodnarja (Saturn vlada tudi Kozorogu), Saturn govori o preteklosti, o tradiciji, redu in disciplini, Uran pa je usmerjen v prihodnost, premika meje v glavah ljudi, je tisti »nori« profesor, ki ga nihče ne razume, je znanstvenik, ki z visoko tehnologijo dela spremembe v svetu. Je pa ta visoka tehnologija včasih dobra za človeštvo, včasih pa ne. Visoka tehnologija so lahko rakete, ki poletijo na Mars, to so lahko genske terapije (sedanja cepiva), to so lahko gensko spremenjeni organizmi, to je rudarjenje s kripto valutami, to so novi programi za nadzor ljudi in njihova uvedba … Samo pogledamo lahko naša življenje v tem hitro spreminjajočem se svetu in nam bo vse jasno. Jasno, da smo, na žalost, že zdavnaj vstopili v Orwellovo Leto 1984, a da bi doumeli, kaj nas še čaka, vam priporočam, da to knjigo (ponovno) preberete.

Danes, za valentinovo, bo Luna do poznega popoldneva še v Ribi, ampak znamenje, ki nam pošilja najmočnejšo energijo, je Vodnar. Ta je napreden, drugačen, nenavaden, želi mir za vse človeštvo, ne gleda le nase in v tem znamenju so Sonce, Venera, Jupiter, Saturn in retrogradni Merkur. Sonce se bo 18. februarja premaknilo v Ribi, retrogradni Merkur pa se bo tudi pričel ustavljati na retrogradni poti in se bo v nedeljo, 21. februarja, že pomikal direktno naprej. Ampak mi vsi zdaj o nečem strastno premišljujemo. Vodnar je zrak, zrak so misli in Merkur se uči ter razmišlja, ker pa je retrograden, razmišlja o preteklosti, o tem, kaj smo naredili narobe kot družba, da smo se znašli na točki, od koder ni povratka. Tukaj pa nastopita Uran in Saturn, ki se borita (v kvadratu) za prevlado, ki učita drug drugega, ki merita moči in imata vsak svoja pričakovanja. Staro se spreminja na dih jemajoči način, a stare strukture želijo ostati na oblasti, le da pri tem uporabljajo tehnologijo iz prihodnosti. Zvezani smo z nevidnimi vezmi, z okovi, ki se zdijo premočni, da bi se rešili iz njih. Če tega ne čutite, potem je za vas že prepozno in ste že uspavani, če pa čutite njihove namere, je treba le delovati v smeri pravice. Ne se boriti proti zlu, borimo se raje za dobro.

Saturn in Uran bosta v tem letu 2021 retrogradna. Saturn bo retrograden med 23. majem in 11. oktobrom, Uran pa med 20. avgustom in 18. januarjem prihodnje leto.

V kvadratu pa sta že od 21. januarja, eksakten kvadrat bo 17. februarja in iz kvadrata prideta 9. aprila.

Potem bosta na kratko še med 19. in 29. aprilom v kvadratu in potem spet

med 23. majem (eksaktni kvadrat bo 15. junija) in 7. julijem in še

med 1. decembrom ter 11. januarjem 2021.

Astrologija in numerologija govorita o energijah planetov, tako da ne morem mimo numerologije, ki je zapisana v mojih celicah. 17. februarja bom na spletni strani objavila članek, ki sem ga napisala za revijo Nika (zdaj ga tukaj še ne morem objaviti), zdaj pa naj vas spomnim, kaj sem lani povedala v intervjuju, kaj je naša naloga kot človeštva:

Da bomo lažje razumeli, kakšno bo leto 2021, dajmo najprej numerološko razčleniti to čudno leto 2020, katerega si bomo zapomnili za vse večne čase.

2020 je sestavljeno iz dveh števil 20. Kaj nam govori vibracija števila 20? Da moramo slediti duhovnim, naravnim zakonom. Ti so tisti, ki nam jih govori naša vest, to je tisti notranji glas, ki vedno pove, kaj je prav in kaj ne ter nas usmerja. Duhovni zakoni delujejo vsepovsod in ves čas, so večni in delujejo tudi takrat, ko jih mi ne poznamo in se jih ne zavedamo. Ne ubijaj, ne kradi, bodi sočuten, pošten, pravičen, časten, moralen, ne bodi pohlepen, nevoščljiv, privoščljiv, sovražen, lažniv … Skratka, bodi plemenit! Kakšni pa smo mi? Poglejmo vase, poglejmo okrog sebe in si odgovorimo. Koliko pohlepa vidimo, koliko je sovražnosti, kaj delamo sebi, drug drugemu in planetu! Ne zavedamo se, da smo del narave in da planet nikakor ni v naši lasti. Zdaj plačujemo za svoje napake in zraven nergamo, se pritožujemo, smo jezni, besni, sovražni in posmehljivi.

Kadar kršimo zakone, ki jih je zapisal človek, smo lahko kaznovani, čeprav ni nujno. Ko kršimo duhovne zakone, vede ali nevede, pa vedno pride kazen. Le da nekatere zadane takoj, druge z zamikom. In človek se sprašuje, kako to, da se mu dogajajo slabe stvari. V tem letu smo dobili že dve lekciji vibracije števila 20. Po prvi lekciji smo postali preveč brezskrbni, tako da se sedaj lekcija ponavlja, in to še v močnejši obliki, saj bi se morali že iz prve nekaj naučiti. V 2021 (20 21) se bo v prvi polovici leta 20 ponovila, druga polovica leta pa bo v vibraciji števila 21, ki bo pričela leto stabilizirati. Nikakor ne bi bilo dobro, da bi se s prihodom novega leta spet preveč sprostili, da bi ponovno pričeli s starimi navadami in razmišljali na star način, ker bo leto od nas zahtevalo spremembo. Nenehno spremembo na bolje, in to nas samih. Vsak dan moramo postati vsaj malce boljša oseba. Včasih mora človek dobiti klofuto ali dve, da se zbudi. Družbo pa sestavljamo prav vsi in ta družba se ne more spremeniti, če smo posamezniki takšni kot smo. Zato je treba pričeli s spremembami pri sebi ter biti zgled drugim, saj šele zaupanje pritegne sledilce. Spremembe na bolje so vedno počasne in tako se tudi v prihodnjem letu ne bo vse čudežno spremenilo. Pred nami so lekcije o človečnosti, ki bodo trajale do leta 2100.

Comments are closed.