Retrogradni Merkur

Pa ne že spet … Čas kar hitro teče in spet bomo v obdobju retrogradnega Merkurja. Saj zdaj že vemo, da to ni tako strašna stvar, če je retrograden, ampak sedanja situacija v državi in svetu je takšna, da bo nepotrebnih šumov v komunikaciji še več.

Merkur bo retrograden v znamenju Vodnar od 30. januarja pa do 21. februarja, od 26° do 11°. Vedno, preden postane retrograden, se dan dva počasi ustavlja in potem je stacionaren, ko se nam zdi, da stoji pri miru in potem, ko se preneha gibati retrogradno, se znova počasi začne premikati v direktno smer.

Svojo retrogradno pot bo pričel v opoziciji z Luno, potem pa bo na svoji navidezni poti nazaj v konjunkciji s Soncem, Jupitrom, Venero in Saturnom, v času med 5. in 15. februarjem pa bo v kvadratu z Marsom.

Poglejte, kje v svoji rojstni karti imate te stopinje Vodnarja in če je v vaši karti kakšen aspekt med Merkurjem na eni strani in Soncem ali Jupitrom ali Venero ali Saturnom na drugi strani. Tam, kjer imate znamenje Vodnar, se boste tudi vi obračali nazaj v preteklost, tam boste delali načrte, tam boste premišljevali ter iskali rešitve ali odgovore. V vsakem primeru pa bodimo vsi tenkočutni in dajmo prisluhnit sogovorniku, pazljivost bo potrebna pri nakupih, še najbolj pri nakupih elektronskih aparatur, pazljivi bodimo pri podpisih pogodb in ostalih papirjev. Kupite lahko rabljen avto, ne pa novega, pa še pri tem je treba paziti, da ne bi avto imel kakšnih skritih napak. Merkur vlada prenosu informacij in tudi elektrike, vlada prometu in prevoznih sredstev, vlada obrtnikom in prodaji, vlada komunikaciji in nenazadnje, vlada učenju, razmišljanju, naši logiki, torej bo vplival tudi na izobraževanje naših otrok.

Kadar je retrograden, vse upočasnjuje, prinaša zamude, dolgo čakamo na kakšne odgovore, na pošto, na denar. Takrat ne začenjamo novih stvari, torej tudi ne odpiramo podjetja. To je čas, ko o nečem natančno premislimo, ko gremo vase in ko je konec retrogradnosti, se čez dan, dva poženemo v akcijo.

Comments are closed.