ZDAJ se pričenja intenzivno dogajanje na nebu

Vrhunec meteorskega roja Geminidi se bo dogajal 13. in 14. decembra. Kjer bo nebo jasno, le glejte v nočno nebo, ker bodo utrinki lepi.

Kaj vse se bo dogajalo z astronomskega in astrološkega vidika v preostalih decembrskih dneh tega leta 2020?

-       14. 12. bo sončni mrk v Strelcu

-       15. 12. bo Venera vstopila v Strelca

-       17. 12. bo Saturn vstopil v Vodnarja

-       19. 12. bo Jupiter vstopil v Vodnarja

-       21. 12. bo Merkur vstopil v Kozoroga

-       21. 12. bo Sonce vstopilo v Kozoroga – zimski solsticij, ko bodo štirje planeti na 0°.

Sončni mrk v znamenju Strelec bo 14. decembra

Zadnji ciklus mrkov letošnjega leta se bo zaključil s sončnim mrkom na 23° Strelca. Ker se mrki dogajajo v paru, bo tako ta mrk, družno z Luninim mrkom, ki je bil 30. novembra na 8° Dvojčka, deloval do naslednjega Luninega mrka, ki pa bo 26. maja 2021 znova v Strelcu. Strelec je ognjeno znamenje, ki z optimizmom raziskuje, si želi svobode, išče smisel življenja, resnico in še posebno pravico. Vemo, da bi vse moralo delovati na osnovi morale, etike in pravičnosti. Vladar mora biti pravičen in moralen in tudi ljudje naj bi bili takšni. Res je to utopija, ni pa nemogoče … Nekoč, v daljni prihodnosti bo morda le prišel takšen čas. Ker pa Strelec raziskuje, študira, nabira višja znanja z vsega sveta, se zato tudi spreminja življenjski názor, naš življenjski názor, in sicer tam, kjer imamo mi svojega Strelca. Tam doživljamo preobrate in  spoznanja, tam odkrivamo življenjsko resnico. Ponedeljkov sončni mrk bo v sekstilu z Merkurjem in trigonom z Marsom. Venera, ki bo takrat še v Kozorogu, bo v sekstilu z Jupitrom in Saturnom, slednji bo na zadnjih sekundah Kozoroga, kar da vedeti, da je že naredil vse, kar se je narediti dalo glede ustvarjanja reda v temeljnih strukturah družbe, torej v državi, politiki, korporacijah, bančništvu.

Ko Sonce ob mrku začasno izgine in se nato znova pojavi, simbolično pomeni, da bo nečemu prišel konec in da se bo iz nekega zaključka rodilo nekaj novega. Sončni mrk deluje tako, kot bi najprej ugasnili luč in smo potem nekaj časa v temi, nakar luč znova posveti in vse znova vidimo, vse vidimo jasno.

Mrki so vedno priložnosti za spremembe. Če se spremembam upiramo, ostajamo ves čas v enakih energijah, v enakih situacijah, pa četudi nas te stiskajo za vrat. Mrk nam prinese zagon na določenem področju. Tokratni mrk bo izjemno pozitiven, uči pa nas, naj naredimo načrt po katerem naj se odvija naše življenje. Saj veste, če se brez načrta prepustimo, nas lahko ladjica nosi po odprtem morju in nikoli ne ugledamo obale. Strelec pa raziskuje in v to spada tudi brskanje po naši notranjosti, da bi v sebi našli odgovore glede tega, kaj si v življenju srčno želimo. Mrki močno vplivajo na energijo določenega področja, prečistijo staro in neuporabno ter prinesejo svežo in čisto energijo.

Pa še to: zgodil se bo sončni mrk (in ne Sončev mrk, ki je svojilni pridevnik = mar sijejo na nas sončni žarki ali Sončevi žarki?

Vstop Saturna in Jupitra v znamenje Vodnar

Saturn in Jupiter sta družbena planeta, torej planeta, ki vplivata na celotno družbo. Velika, lepa in počasna planeta sta, tako Saturn ostane v enem znamenju dve leti in pol, Jupiter pa eno leto. Saturn je tisti, ki od nas zahteva red, disciplino, vztrajnost ter prinaša omejitve ter zahtevo po potrpljenju. Jupiter pa je planet sreče in blagostanja, vlada višjemu znanju, optimizmu, rasti, širitvam, potovanjem, raziskovanju in velikokrat pretiravanju. Jupiter razširi vse, česar se dotakne, zato je v zadnjem času, ko je bil v konjunkciji s Plutonom, razširjal precej slabega. V konjunkciji s Saturnom pa je že od druge polovice februarja, a sedaj prihaja še nekaj pomembnejšega.

Saturn, ki naravno vlada znamenju Kozorog in znamenju Vodnar, bo 17. decembra vstopil v Vodnarja, Jupiter pa 19. decembra. Saturn je bil močen prej in bo tudi sedaj, Jupiter pa v Kozorogu ni mogel delovati na svoj najboljši način, v Vodnarju pa bo imel več moči. Ravno na zimski solsticij, 21. decembra, bosta v eksaktni konjunkciji, o čemer bom več napisala še v nadaljevanju.

Znamenje Vodnar prinaša unikaten pristop, svobodo razmišljanja, neodvisnost in napredne vizije v celotni družbi. Vodnar je znamenje, ki je spontano, vlada pa mu nepredvidljivi Uran. Vodnar zahteva svobodo, in to za celotno družbo. Vodnar ljubi celotno človeštvo, je humanist. Želi si enakosti med ljudmi, četudi je za doseg tega potrebna revolucija. Ve pa tudi, da je za premike in preboje potrebna masa enako mislečih ljudi, da je en posameznik premalo, da bi se premaknile meje v glavah ljudi, ve pa tudi, da nekdo mora začeti in Vodnar najlažje prebuja ljudi.

Kaj bosta torej povzročala Saturn in Jupiter v Vodnarju? V zračnem Vodnarju, in to v konjunkciji, sta zelo redko. Jupiter bo prinašal napredne ideje, ki pa se bodo zaradi Saturna realizirale počasneje (Saturn v Vodnarju prevečkrat dvomi). V to realizacijo bo januarja posegel Uran, ki bo še močnejši februarja in najkasneje marca bo zahteval, da Saturn in Jupiter naredita premike v družbi, da se na kolektivni ravni vse tisto, kar smo v preteklih mesecih razmišljali, a o tem nismo spregovorili, dvigne iz nas, da se povežemo in zahtevamo svobodo.

Vodnarjeve zlate dobe še dolgo ne bo. Mir, ljubezen, svoboda, harmonija, ravnovesje, enakost med ljudmi, to bo nekoč, a zdaj smo še v dobi Rib, ko je čas teme, laži, iluzij, nemorale … O tem kdaj drugič.

Želim vam samo prikazati, kako je bilo podobno stanje planetov, kot je bilo to letos,  torej Plutona, Saturna in Jupitra, že v 13. stoletju. Leta 1285 leta sta bila v konjunkciji v Kozorogu samo Jupiter in Pluton, v letu 1284 pa sta bila v konjunkciji Pluton in Saturn. Januarja 1286 sta bila Saturn in Jupiter v Vodnarju v eksaktni konjunkciji, medtem ko je bil Pluton še na 28° Kozoroga (letos je še na 23°). Marca 1286 pa so bili vsi trije v Vodnarju in še vedno to ni bila zlata doba.

Je pa pred nami čas prebujanja, nemirov, težnje po ustvarjanju ravnovesja v družbi. Koronačas nam je prinesel dodatne zaplete v družbi in zato bo potrebne veliko discipline, veliko optimizma, resnic ter borbenosti, da bomo kot družba napredovali. Ne pozabimo pa, da Vodnar teži k svobodi, katere v letu 2020 ni bilo več ali dovolj. Svoboda, pravičnost in naša prepričanja bodo tista, ki bodo imela v prihajajočih mesecih večjo težo kot tiste materialne stvari, ki niso nujno potrebne in ki so včasih popolnoma nepotrebne. Nam bo država kratila naše pravice, našo svobodo, nam bo dala kruha in iger, da bi pozabili, da smo lahko svobodni? Vodnar bo že poskrbel za to, da bomo raje izbrali svobodo.

Zimski solsticij

Ko Sonce vstopi na 0° Kozoroga, nastopi na severni polobli zima, dan je takrat najkrajši in noč najdaljša. Zimski solsticij so naši predniki slavili kot pričetek novega leta. Sonce takrat »umre na križu« (ozvezdje Križ), potem stoji na isti stopinji in se tretji dan že dvigne za eno stopinjo, torej »vstane od mrtvih«, dnevi se pričnejo daljšati in narava že dobi signal, da se bo počivanje prej kot čez dva meseca zaključilo.

21. decembra bo osem minut čez polnoč Merkur vstopil v Kozoroga, ob 11.02 bo Sonce vstopilo v Kozoroga in takrat bosta oba na 0° Kozoroga, isti dan pa bosta na 0° Vodnarja tudi Saturn in Jupiter. Da so kar štirje planeti na 0°, se zgodi zelo redko. Ta stopinja pomeni, da se pričenja nekaj novega, da je v tem znamenju že zbrana vsa energija tega znamenja in da so pred nami čisto vse možnosti, ko lahko udejanjimo vse, kar nam to znamenje nudi. To pa je lahko tisto dobro ali tudi tisto slabo, ker ima vsako znamenje dobre in slabe lastnosti. Lahko spoznamo vse te lastnosti in se odločimo za dobre, vse je odvisno od nas, od našega odnosa do življenja.

0° Kozoroga govori o avtoriteti, veliki moči in kontroli, 0° Vodnarja pa odkriva resnico in teži k svobodi, miru in enakosti za vse ljudi. Bodimo napredni, drugačni, razmišljajmo izven omejenih prepričanj, ki veljajo v družbi. Ven iz škatle je treba pogledati in pogled se nam ne sme ustaviti, meje nam lahko postavlja le nebo.

Vse imamo v svojih rokah, smo ustvarjalci lastnega življenja in kako to življenje izgleda, kako ga živimo, je odvisno od naših prepričanj o življenju. Lahko je lepo, manj lepo ali žalostno. Vedno pa se mi sami odločimo, kako bomo naravnani in kako bomo posledično svoje življenje dojemali in tako tudi vplivali na življenja drugih ljudi, živali, vseh živih bitij, kajti vsi smo povezani med sabo, vsi vplivamo na vse in vse vpliva na nas.

Comments are closed.