Lunin mrk 30. november 2020

Luna, Sonce in Zemlja nam nekajkrat na leto pripravijo čarobno dogajanje, ki še dolgo ostane v našem spominu. Leto 2020 je nenavadno tudi zaradi tega, ker bo v tem letu skupaj kar 6 mrkov in predzadnji mrk bo 30. novembra okrog 10.30 ure, a ne bo viden iz naših krajev.

Mrki delujejo v paru, tako bo drugi mrk tega para čez dva tedna, 14. decembra. Najprej bo lunin mrk v znamenju Dvojček, sončni mrk pa bo v znamenju Strelec.

Nekdaj so ljudje gledali na mrk s strahom, ker si niso znali razložiti, kaj pomeni, danes pa vemo, zakaj se zgodi, in energije, ki se ob tem sprostijo, vzamemo kot pozitivno sporočilo k spremembi. Ob mrkih se namreč vedno sprostijo močne energije, ki jih čutimo tudi do nekaj mesecev. Pomembno je, da se na dan mrka osredotočimo na svoje želje, načrte in na splošno vse, kar bi radi dosegli, sicer je počutje v dnevih okrog mrka napeto in utrujajoče. Energije mrka sprožijo v ljudeh nepredvidljive reakcije in zato na marsikoga vplivajo izredno temačno in stresno. Prav tako mrki nakazujejo naravne katastrofe, vendar je večina nas (ki to beremo) že tako osebno razvita, da si ne dovolimo več toliko vplivati na svojo energijo in razpoloženje. Raje vzemimo mrk kot nekaj, kar nam prinaša v življenje novosti in razvoj. Vedno smo le mi tisti, ki se lahko odločimo ali za temo ali svetlobo.

Luna, kot vemo, govori o našem notranjem svetu, o čustvih, ki kreirajo naša življenja. Čustva se nam prebujajo in nam kažejo, kam moramo usmeriti svojo pozornost. Lunin mrk govori, da so takrat čustva tako zelo močna, da si ta želijo priti na površje. Simbolika mrka je v tem, da prepoznamo temo, da spoznamo, kaj se v nas dogaja in kaj se od nas tudi pričakuje, mrk nas usmerja, da nekaj naredimo, da prekinemo tisto, kar nas dela nemirne, žalostne, jezne, prestrašene, dvomeče … Mrk je čas, ko sebe in svet vidimo v realni luči, to je tudi trenutek resnice, ko si več ne zatiskamo oči. Vprašajmo se: Kaj želim dokončati? S čem želim prekiniti? Morda želimo prekiniti slabe navade, morda prekiniti s poslom, ki nam ne prinaša denarja ali zadovoljstva, morda želimo prekiniti naš partnerski odnos …?

Lunin mrk se zgodi, ko pride Zemlja v isto linijo med Sonce ter Luno, zato se svetloba z Lune ne more odbijati. Lunin mrk je vedno, ko je polna luna. Tudi, če tega nebesnega dogajanja tokrat ne bomo videli, ga bomo pa vsekakor čutili. Luna je povezana z žensko energijo, s preteklostjo, s čustvi, z mamo. Mrk nam ponudi priložnost, da si postavimo prioritete na tistem življenjskem področju, ki je naglašeno z mrkom. Lažje vidimo in ocenimo, kaj je za nas pomembno in kaj moramo spremeniti v svojem življenju. Mrk si energijsko lahko razložimo tako, da v razsvetljeni sobi naenkrat ugasnejo vse luči in se znajdemo v temu. Čez čas luči znova posvetijo, zableščijo in kar naenkrat jasno vidimo vse, kar se v prostoru dogaja.

Zadnji lunin mrk v tem letu se bo zgodil na 8° Dvojčka. To pa je znamenje, ki govori o našem razmišljanju, učenju in komunikaciji. Luna bo v 5. hiši, ki govori o naši kreativnosti, o tem, koliko radosti je v naših srcih in govori o otrocih. Tej Luni v Dvojčku vlada Merkur, ki je tokrat v Škorpijonu in ima dobre povezave (sekstil) s Saturnom, Jupitrom in Plutonom, zato se bodo počasi le začele razreševati stvari v šolstvu, ker bodo ljudje na oblasti rekli, da se lahko prične pouk v šolskih klopeh. Ne še v ponedeljek, energije mrka bodo to spodbudile, znamenje Dvojček razmišlja in tako bodo oblasti pričele o tem razmišljati, Mars pa bo ukrepal, ker bo v lepem sekstilu s Severnim luninim vozlom. Venera pa v času mrka že prihaja iz izzivalne Uranove opozicije, tako da, kolikor škode je ta aspekt naredil v prejšnjem tednu, jo je naredil, zdaj je treba gledati naprej.

Dvojček je tudi znamenje, ki se rado veseli, je hitrih misli, vesele narave in ker mrk nekaj odnese in nekaj boljšega prinese, si lahko mislimo, da nam bo odnesel slabo voljo, turobno počutje in nam prinesel svetlejši pogled na našo prihodnost. Seveda pa je dobro pogledati v svojo rojstno karto, da boste videli, kje je vaše znamenje Dvojček, na katerem življenjskem področju boste imeli lunin mrk.

Naj naredi v vas en klik, naj vam posveti iskrica, ki se bo razplamtela in vam posvetila v življenje. V teh dnevih, ki niso temni le zaradi prihajajoče zime, imamo vsi večjo možnost, da se končno zavemo, da se prebudimo in spoznamo, da življenje ni takšno, kot nam ga kažejo mediji. Tokratni mrk bo pripomogel k vzpostavitvi ravnovesja med moško in žensko energijo. Slednja je že dolgo v primanjkljaju, zato zavestno delajmo na našem notranjem ravnovesju. Ko bo vse več ljudi notranje prebujenih, se bo ta energija širila in bo nekoč zajela ves planet.

Comments are closed.