Jupiter in Pluton

Že vse letošnje leto močno vplivajo na naša življenja energije treh planetov: Jupitra, Saturna in Plutona, ki so v znamenju kozoroga. Jupiter in Saturn sta planeta, ki vplivata na družbene strukture, Pluton pa vpliva na celotne generacije. Saturn prinaša omejitve, zapoveduje disciplino in nas uči vztrajnosti, kar smo v tem letu še posebno močno občutili.

To, kar je prav v tem času najmočnejše, pa je konjunkcija Jupitra in Plutona v kozorogu na 22°. Jupiter je največji planet v našem osončju, v astrologiji ga opisujemo kot velikega dobrotnika, je planet, ki vpliva na rast, razvoj, je dobronameren in česarkoli se »dotakne«, to razširi in pomnoži. Sedaj pa se »dotika« Plutona (konjunkcija), ki je planet transformacije. Pluton vlada tistemu, kar je skrito, nevidno in nezavedno, vlada začetkom in koncem, vlada atomski energiji, zločinom, fobijam, bakterijam in virusom, vlada preporodu in evoluciji. Pluton želi vladati in nadzorovati ljudi in okoliščine. Nek sistem poruši in ga nato na novo zgradi, osebi prinese bolezen, da se oseba zave, da mora pričeti živeti na drugačen način, če želi ozdraveti. Je uničevalec, a prinaša tudi sposobnost ozdravitve, od nas zahteva spremembo, ki pa bo prišla skozi boleč način. Ker pa Jupiter vse razširi, sedaj širi vse to, kar predstavlja Pluton.

V mitologiji sta Jupiter in Pluton brata, njun odnos pa je hladen, celo neprijateljski. Jupiter podpira življenje, Pluton pa življenje jemlje. Jupiter je pravičen sodnik, ki želi, da zmagata resnica in pravica, Pluton pa je na drugi strani zakona in tako se med njima bije tudi boj za zmago. Kdo bo zmagal na predsedniških volitvah, kdo bo zmagal v boju proti bolezni, kako bomo premagali svoje notranje demone? Na vse to sta ta dva planeta vplivala vse leto, a kadar sta tako tesno skupaj, je njuna energija močnejša. V takšni eksaktni konjunkciji sta bila že 5. aprila, 30. junija in bosta 12. novembra. Ker sta počasna planeta, delujeta na ta način okrog teh datumov močneje kar nekaj tednov.

Včasih potrebujeta ta dva planeta podporo oziroma pomoč še kakšnega planeta, da ta pomaga enemu ali drugemu v tem boju. V tem tednu bo Sonce v Škorpijonu tisto, ki bo poseglo v ta boj. A temu Soncu v Škorpijonu vlada Pluton in bo prav mogoče, da bo tudi vrhunec epidemije prav ta teden. Sonce bo premaknilo jeziček na tehtnici, kako močni bomo v boju proti bolezni, Sonce je tudi tisto, ki v naših telesih ustvarja D vitamin. Ni čudno, da je informacija o tem pospeševalcu imunskega sistema prišla šele sedaj v medije, čeprav se je že spomladi vedelo, kako D vitamin pomaga v boju proti virusom. Kako naj nekaj novega prinese rast in napredek, kako naj nekaj starega in težavnega izgine, se umakne iz naših življenj, kaj moramo spremeniti pri sebi, katere navade, kako naj spremenimo svojo miselnost? Pluton bo sedaj, s pomočjo razsvetljenega Sonca in življenja željnega Jupitra, pričel delovati na tisti način zdravitelja, ki bo prinesel preobrat v sedanji situaciji. Kar je mogoče pozdraviti, bo ozdravljeno, česar ni mogoče, bo transformirano v novo obliko. To ne velja le za naše zdravje, pač pa tudi za gospodarstvo in finance in, navsezadnje, za borbo za oblast.

V tej konjunkciji ima tokrat boljšo pozicijo Pluton, čez trinajst let, ko bosta februarja Pluton in Jupiter v znamenju vodnarja znova v konjunkciji, pa bo imel boljšo pozicijo Jupiter in bo to prineslo večje ravnovesje ter stabilnost. Ne bomo pa čakali trinajst let, da pride to obdobje, ampak bomo aktivni ter optimistično usmerjeni že zdaj, ker vedno šteje aktivnost, štejejo naša dejanja. Preko delovanja pridemo do spoznanja, to pa je pot, ki jo moramo prehoditi sami.

Pa še to: v tem tednu bomo Jupiter lepo videli na zahodnem dele neba, a le do 20. ure, takrat pa bo na južni strani neba lepo viden Mars.

Ta avtorski članek je bil objavljen v reviji Nika (priloga Dnevnika in Nedeljskega dnevnika) 11. novembra 2020

Comments are closed.