Tudi čustva aktivirajo viruse

Leto 2020 se je pričelo z nepričakovanimi dogodki, ki so v nas prebudili nemir in smo zaradi tega postajali vse bolj zaskrbljeni.

Leto 2020 je numerološko vibracija števila 4, ki je energija planeta Uran. Ta prinaša presenečenja, preobrate, prinaša revolucije in nemire, a prinaša tudi napredek v visoki tehnologiji. Predstavljajte si, kako se razveselite paketa, ki ga niste pričakovali, a ko ga odprete, ta eksplodira. Takšno je sedanje leto, ko resnično lahko pričakujemo nepričakovano.

Vibracija števila 4 je povezana z imunskim sistemom, pljuči, kožo, glavo, živci in želodcem. Posledica sedanjega koronavirusa je bolezen covid-19, ki je tudi v tej vibraciji (covid-19 = 21 + 19 = 3 + 1 = 4). Ta vibracija prinaša skrbi in žalost, vemo pa, da so prav čustva tista, ki poleg zunanjih dejavnikov aktivirajo viruse. Ko smo zaskrbljeni in žalostni, se poslabša naš imunski sistem, posledično postanemo še prestrašeni in tako nevede kar privabljamo bolezni. Skrbi in strahovi so vedno povezani s prihodnostjo in smo negotovi, kaj nam bo ta prihodnost prinesla. Pred očmi si slikamo najslabše mogoče variante, predstavljamo si, da se je zgodilo to, česar si ne želimo. In to je napaka. Zaradi skrbi ne moremo globoko dihati, strahovi pa nas paralizirajo in nas zagrabijo za vrat. Postanemo ujetniki lastnih negativnih čustev. Naša negativna čustva so tudi nekakšni virusi, ki nas uničujejo in zato bi morali vklopiti svoj antivirusni program. Tega imamo v sebi prav vsi, imenuje pa se ljubezen, to je tudi pogum in zaupanje, veselje in brezskrbnost. Ne pravim, da bi zdaj morali živeti na star način, ampak bolje bo, če bomo postali bolj optimistični. Kadar smo žalostni, smo bolj dojemljivi za vse, kar je slabo. Kadar pa imamo v sebi zaupanje, zavedanje, pogum in ljubezen do sebe ter do drugih, se naše razpoloženje takoj spremeni in se izboljša naš imunski sistem. Z dobro imunostjo se lažje soočamo tudi z najnovejšim virusom.

Nič pa se ne zgodi kar tako. Vse ima svoj namen. Zdaj je čas, ko se lahko poglobimo tudi vase. Letos se spreminjajo družbeni sistemi (zaradi Saturna in Plutona), v družbi pa smo pomembni vsi in vse se vedno prične pri nas. Mi smo tisti, ki se moramo najprej spremeniti. Ne moremo pričakovati, da se bo spremenila družba, če bomo mi ostali enaki. Ta virus je prišel kot test, kot izziv, kaj zmore človek storiti pri sebi za boljšo družbo. V času, ko je denar poveličevan, sočutja pa je premalo, lahko ljudje to razmerje spremenimo in bolj pazimo nase in na druge. Vemo, da so starejši in drugi ranljivejši ljudje tisti, ki so najbolj dovzetni za viruse, zato bodimo odgovorni in bomo s tem pokazali, da smo še vedno človeški, da nam je mar za njihovo zdravje, da smo še sočutni. Postavimo na prvo mesto zdravje in ljubeče, sočutne odnose.

Ko se je bolezen covid-19 pojavila na Kitajskem, smo mislili, da je daleč, da do nas ne bo nikoli prišla in nam je bilo vseeno, se nas ni tikalo. Prav tako smo mislili poleti, ko smo postali preveč brezskrbni. Ste že slišali za rusko basen o miški? Takole gre:

Nekega dne je miš videla kmeta, kako nastavlja mišelovko. To odhiti povedat kokoši, ovci in kravi.

Toda te ji odvrnejo: “Miš, to je tvoj problem, to se nas ne tiče.”

Kmalu zatem se v mišelovko ujame kača in piči kmetovo ženo. Da bi jo pozdravili, so skuhali kokošjo juho, zaklali ovco, da bi pogostili tiste, ki so prišli pomagat, in nazadnje tudi kravo, da bi nahranili povabljence na pogrebu, ko je kmetova žena umrla.

Miš pa je ves ta čas skozi svojo luknjico v zidu vse to opazovala in razmišljala o stvareh, ki se pač nikogar ne tičejo.

Na svetu vse mine. Mine dobro in mine slabo. Vsem nam želim, da se to slabo obdobje čim prej zaključi in da bomo iz njega vsi prišli bogatejši za spoznanje, da nam je mar za vsakogar med nami.

Comments are closed.