Retrogradni Merkur nam bo znova prinašal izzive in priložnosti

Naj rečemo »Hura«, ker bo Merkur znova retrograden ali pa obsedimo na kavču in nadaljujemo z jamranjem, kako se nič ne da in da so za naš neuspeh spet krivi drugi. Seveda bi bila ob takšnem pritoževanju prižgana televizija s katere nas bi pozdravljali z zaskrbljenimi obrazi tisti, ki nam radi sporočajo slabe novice.

Retrogradni Merkur nas po navadi trikrat na leto pričaka z novo lekcijo in novo priložnostjo, da to lekcijo osvojimo in gremo dalje. Kako vpliva na nas Merkur in kako njegova retrogradnost? Večina od vas to že prav dobro ve, a naj danes vseeno nekaj več napišem o tem.

Merkur deluje na naše razmišljanje, na našo logiko, učenje in komunikacijo, gibanje ter trgovanje. Od konca septembra je v znamenju Škorpijon, zato se bolj poglabljamo vase in iščemo vzroke, zakaj nekaj deluje in še bolj se osredotočamo na to, zakaj pa nekaj ne deluje. Merkur v Škorpijonu je en tak detektiv, ki želi najti odgovore na še tako zapletena vprašanja. Se pa bomo zelo veliko ukvarjali s preteklostjo, jo predelovali, tuhtali o njej in iskali globoke vzroke za nezadovoljstvo, ko se bo 14. oktobra pričela njegova navidezna pot nazaj. Ta bo trajala do 3. novembra, naj tej svoji poti pa se bo 28. oktobra znova vrnil v znamenje Tehtnica. Retrogradnost navsezadnje sploh ni slaba, saj nas vesolje prisili, da o nečem še razmislimo, se poglobimo in se ne odločamo hitro. Ker pa Merkur deluje na vse vrste komunikacije, na prenos informacij, na trgovanje in promet, bomo morali biti v tem času spet veliko bolj pozorni na naše izgovorjene in napisane besede. V tem času se lahko pogovarjamo o istih rečeh, a se ne slišimo, ne razumemo drug drugega in ti komunikacijski šumi lahko privedejo do nepotrebnih konfliktov. V tem času moramo biti izredno pazljivi pri podpisu pogodb, katere si moramo predhodno dvakrat ali trikrat prebrati, v tem času ni dobro odpirati novega podjetja, ni dobro kupovati novega avtomobila, računalnika, telefona, v tem času je večkrat moten cestni promet, lahko nam nagaja telefonski ali internetni signal, motnje so lahko v oskrbi z elektriko, lahko se izgubi kakšna poštna pošiljka, trgovanje je slabše, ker se stranki ne moreta sporazumeti, odpadejo ali prestavijo se termini za sestanke … Vse te motnje nas ne smejo spraviti s tira in je bolje, da to enostavno razumemo. In vsaka (slaba) stvar je za nekaj dobra, kajne? Poleg tega boste opazili, da takrat, ko nam nagaja računalnik, ko stojimo v cestnem zastoju, si takoj, da je navihani Merkur znova na delu.

Zakaj pa je to obdobje retrogradnega Merkurja dobro? Dobro je zato, da se malce ustavimo, se zazremo vase, da zadihamo in si tudi razumsko razložimo to, kar smo do zdaj zavračali in kar je povezano z našimi občutki. Dobro je tudi zato, da svoje načrte še enkrat preštudiramo, da se učimo tudi iz preteklih izkušenj in da smo zavestno bolj skoncentrirani, da smo bolj tenkočutni ter prisotni v vsakem trenutku, v tukaj in sedaj. Nam bo pa retrogradni Merkur najbolj deloval na tistem področju, kjer imamo v svoji rojstni karti znamenje Škorpijon.

Tokrat bo sovpadala Merkurjeva in Marsova retrogradnost. Veliko, veliko več bomo morali narediti za zdravje, saj Merkur vlada rokam in pljučem, retrogradni Mars pa prinaša infekcije.

Do 22. oktobra bo Merkur v opoziciji z Uranom, ki je planet visoke tehnologije, nemira, hitrega razmišljanja, izumov in presenečenj. Tista podjetja, ki pri svojem delu uporabljajo zastarelo tehnologijo, bodo doživljala neuspeh in velike izzive. Ostali pa bomo čutili neko pospeševanje, da bi nekaj morali narediti že včeraj, da smo prepočasni in tako bomo lahko bolj nemirni. Spet bo to signal, da se moramo umiriti, globoko dihati skozi nos vsaj pet minut, pri tem pa spremljati vsak naš vdih in izdih. Bo pa to tudi čas, ko bodo/bomo napredni ljudje prejemali informacije iz višjih nivojev in nam lahko marsikaj postane jasno, znanstveniki pa utegnejo ravno takrat priti do presenetljivih odkritij na svojem področju.

Na tej retrogradni poti bo Merkur tvoril tudi težke povezave (kvadrat) z Jupitrom, Plutonom in Saturnom, zato se bodo napetosti v našem razmišljanju in komunikaciji stopnjevale. Čutili bomo omejitve, zato bomo morali iti preko svojih meja dojemanja realnosti, delovati bomo morali na vzvišen in dostojanstven način, saj bomo le tako dojeli, da se nam izzivi dogajajo zato, da jih bomo rešili v najvišje dobro vseh.

Naj nam naslednji tedni prinesejo strpnost, bodimo modri v naših reakcijah, poslušajmo in prisluhnimo sogovorniku, bodimo bolj pazljivi na cesti in spoznajmo, da se vse, tako dobro kot slabo, dogaja z višjim namenom.

Comments are closed.