LUNIN MRK 5. JULIJA

Jelenova polna luna v juliju bo prinesla tudi lunin mrk, ki pa ga iz naših krajev ne bomo videli. Jelenova se ta luna imenuje zato, ker takrat pričnejo jelenom rasti novi  rogovi.

Mrk bo v zgodnjih jutranjih urah, ko bo vzhajalo Sonce, zgodil pa se bo na 13° Kozoroga. To bo zaključek treh mrkov v enem mesecu in ker bo nasproti Lune Sonce v znamenju Rak, moramo vedeti, da bo v nas poplava različnih čustev, da se bomo želeli tudi stabilizirati in da bomo nezadržno težili k varnosti. Na katerem področju pa se bo v nas to dogajalo, bomo videli, ko bomo pogledali v našo rojstno karto, kje je ta stopinja Kozoroga in kje Raka. Videlo se bo, katero področje je tisto, kjer nekako pričakujemo, da bodo drugi bolj skrbeli za nas kot pa mi sami. Naša pričakovanja so bila že daljši čas, in še bodo, morda le malo previsoka in takrat, ko imamo visoka pričakovanja, se po navadi zgodi, da pride tudi veliko razočaranje. In smo spet pri čustvih.

Potrebovali bomo modrost, realen pogled nase in na življenje ter pravi odnos z avtoritetami. Kdo bo nekaj želel od nas? Kdo bo želel, da smo disciplinirani, da držimo obljube, da se spreminjamo v dobro osebo, da ne prihaja iz nas sovraštvo, temveč sočutje in modrost (če se to sploh da zahtevati v tem norem času). Kar poglejte v svoje rojstne karte, v kateri hiši boste imeli ta mrk. Kje boste morali ukrepati na odločen ter pravičen način in kje boste lahko prizadeti zdaj, čez čas pa boste za izkušnjo hvaležni. Ne bomo se smeli (ali se že zdaj ne smemo) počutiti kot žrtev, kot nekdo, ki nima toliko pravic kot bi si želel, kot nekdo, ki se mu vedno dogaja slabo … Mars nas bo opogumljal, da stopimo iz cone udobja v cono akcije. Ko smo aktivni, nas vesolje podpira. Nehajmo se le pritoževati in kazati s prstom na ljudi, ki so krivi za našo nesrečo in sprejmimo odgovornost. To velja za nas »navadne« ljudi in to velja tudi za politike.

Comments are closed.