Poletje 2020

Po težavni pomladi že vsi komaj čakamo, da se prepustimo poletnim sončnim žarkom ter se sprostimo. Čeprav že nekako dojemamo, da je naše življenje takšno, kakršno prepričanje imamo o življenju, pa vedno ne moremo na svetel način gledati na sedanjost. Turbulentnost preteklih mesecev se ne bo polegla, vendar pa smo mi tisti, ki lahko v danih trenutkih odreagiramo na nov način in to je tista lekcija, ki nam jo pripravljajo poletne energije.

Dva junijska mrka in en julijski bodo od nas družno zahtevali spremembe. To je slišati že tako dolgočasno, a vendar se moramo ljudje spremeniti. V času korone smo bili že na tem, da bi pričeli bolj ceniti vse, kar nam je bilo pred tem samoumevno, da bi postali bolj hvaležni in tudi ponižni. Bil je čas, ko smo pogrešali medsebojne stike, ko smo pogrešali razposajenost, svobodno gibanje in brezskrbnost, a bil je tudi čas, ko je iz nas prišlo več jeze in celo sovražnosti.

V znamenju Kozorog bodo julija in avgusta združili svoje energije Jupiter, Pluton in Saturn. V juliju se bodo njihove moči merile z energijami Sonca v znamenju Rak, v avgustu pa z Marsom, ki bo v znamenju Oven. Vsa so kardinalna znamenja, ki hočejo, da se stvari odvijajo na njihov način. Kozorog je znamenje, ki govori o tradiciji, dolžnostih in odgovornosti, a tudi o ambicijah ter preudarnosti, zato to znamenje vlada velikim inštitucijam, bankam, korporacijam in politiki. Znamenje Rak pa govori o družini, preteklosti, varnosti in močnim čustvom. Oven pa je hiter, udaren, borben, tekmovalen in neučakan. Kaj, torej, smemo pričakovati v poletju? Kot sem že omenila, bo ta čas zahteval korenite spremembe, prav pri temeljih družbe. Družba pa smo vsi mi. Vsak posameznik je pomemben. Pluton je res od vseh najmanjši, ampak njegova energija gre globoko v nas in zahteva transformacijo. Julija se bomo tako ukvarjali s tem, kaj potrebujemo v družini, kakšen bo naš dom. A ne v smislu materialnih dobrin, bolj se bomo posvečali odnosom in temu, v kakšne ljudi se razvijamo, kam bomo osredotočeni, ali bomo humani, ali pa bomo le dojeli, da postajamo »digitalni človek«. Čeprav bomo stara znanja spreminjali v nova, naj to ne pomeni, da bomo ujetniki svojih pametnih naprav. Sprememba, ki mora priti, naj bo tudi v tem, da se bomo več pogovarjali in družili z ljudmi kot pa s telefonom, računalnikom in televizorjem. Vsi si želimo biti srečni in če je sreča naš cilj, je bistvo to, kaj se dogaja na poti do tega cilja. In transhumanizem ni pot do sreče.

Merile se bodo moči med državo in državljani. Država bi morala vedeti, da je uspešna takrat, ko noben prebivalec te države ni reven in lačen.

Avgusta pa se bo v »igro« vmešal Mars, ki ne čaka, ampak samo zahteva rešitve. V nas bo veliko hotenja, kar ni dobra pozicija, saj kadar hočemo, po navadi ne dobimo tistega, kar si želimo, ampak ravno obratno. Bo pa avgust dober za kreativnost, oziroma, bomo primorani biti bolj kreativni. Bolj kot se bomo ukvarjali s sabo, da bi postali boljša oseba in bolj kot bomo dobri do ljudi, živali in narave, hitreje se nam bo življenje pričelo izboljševati. Ko so časi dobri, tega skoraj nihče ne opazi, ko pa so težki, to opazimo vsi. Zato je prva stvar k spremembi, dolg seznam hvaležnosti. Brez tega zavedanja ni osebnega napredka in ni napredka v družbi. In naj vas ne bo strah. Največji, najmočnejši in najbolj nevaren virus je strah. Enostavno se prenaša, celo brez dotika, ne širi se po zraku, gre pa globoko in ga je težko pozdraviti. Ni pa neozdravljiv, saj ga zdravijo znanje, zavedanje, resnica in ljubezen. Slednja pa je najbolj mogočno zdravilo med vsemi. Ozdravi vse in zato že takoj zdaj pričnite nase in na vse stvarstvo gledati z ljubeznijo ter zaupanjem. Takrat, ko delujemo iz ljubezni, nam nič ne morejo ne energije planetov in ne ljudje, ki nam želijo slabo. Ker ljudje smo močni, vi ste močni, četudi se tega trenutno ne zavedate. Okrog 13. avgusta bodo znova zvezdni utrinki Perzeidi. Ozrite se takrat v zvezdnato nebo in naj vam misli polete daleč ter se zavejte, da niste sami in da je v vas velika moč.

Ta moj članek je bil objavljen v reviji Nika 17. 6. 2020

Comments are closed.