PRIHOD POLETJA IN SONČNI MRK

Prestopno in presenečenj polno leto 2020 bo v soboto, 20. junija ob 23:44 prineslo poletje. Poletni solsticij je vedno izjemen čas, Sonce vstopi v znamenje Rak, kateremu vladajo čustva (Luna), dan je najdaljši v letu, energija je na višku in potem se prične dan na severni polobli krajšati. Na ta dan so naši predniki častili Sonce, to je bil magičen dan, ko so se dogajali čudeži, a le tistim, ki so bili čisti. Čisti v svoji notranjosti.

Ni vsakdanje, da je poletni solsticij »ujet« v »igro« mrkov. Lunin mrk je bil 5. junija in bo eden še 5. julija, vmes pa bo sončni mrk, 21. junija, samo 9 ur za solsticijem, in to na 00°Raka. Ta obročast (kolobarjast) sončni mrk bo viden v delu Afrike, JV delu Evrope, večjemu delu Azije, delno v severnem delu Avstralije, v Sloveniji ga ne bomo videli, a kot tolikokrat že, ga bomo čutili.

Kaj bo pri tem mrku tako posebnega?

Mrk bo (Sonce z Luno) v kvadratu z Marsom, planetom borbe, akcije in tudi resnice in bo v inkonjunkciji s Saturnom v Vodnarju ter Jupitrom v Kozorogu, Mars pa bo v sekstilu s Plutonom, Jupitrom in Saturnom. Retrogradni bodo Venera, Merkur, Pluton, Jupiter in Saturn. Retrogradnost govori, da je treba nekaj v zvezi s preteklostjo ponovno ovrednotiti, se nad preteklostjo zamisliti in nato na nov način odreagirat. Znamenje Rak pa že samo po sebi govori o preteklosti, o družini, domu, spominih, mami (tudi o Sloveniji) … Je ranljivo, občutljivo, lahko muhasto, a ne pozabimo, da je kardinalno. Ta mrk bo zato zajel naš notranji svet, naša čustva, dom, povezan bo z rojstvom, negovanjem in hranjenjem tistih, ki so nam blizu. Znamenje Rak deluje nežno in je povezano s tekočinami. Na drugi strani neba je znamenje Kozorog (element zemlje), ki pa nas uči o tem, da morajo biti temelji našega življenja trdni in stabilni, da moramo biti disciplinirani, potrpežljivi in da se moramo držati dogovorov, četudi se s tem omejujemo.

Spremembe v naših življenjih so nujne, saj če se ne spreminjamo, ne moremo priti do svojega cilja, do svojega življenjskega poslanstva. Odkriti moramo tako zunanji kot notranji svet. Iti moramo na pot spoznanja, razširiti moramo notranjo moč in svobodo, na tej poti moramo premagati težave, ki smo si jih priklicali in osebnostno napredovati, se transformirati.

Mrk pomeni, da svetloba »umre« ter se nato »rodi« nova svetloba, še boljša, bolj žareča in je nov začetek. Mrk nam lahko nekaj odnese in nekaj prinese. Ni nujno, da nam odnese nekaj dobrega, lahko nam odnese skrbi in prinese brezskrbnost. To je odvisno od našega zavedanja, od naše prehojene poti in za darilo dobimo tisto, kar smo si zaslužili.

Medvedek Pu: “Kako srečen sem, da imam nekaj, od česar se težko poslovim!”

Te spremembe so in bodo počasne, a temeljite. Morajo se zgoditi, hočeš, nočeš. Vprašajmo se, kaj nas zadržuje v znanem okolju, tam, kjer nam je vse domače, ne nujno lepo, a ker smo tam tako zelo navajeni biti, se težko premaknemo naprej v smer, ki je nujna. Tam imamo kontrolo, ker nam je vse znano, lahko vztrajamo v zvezi, ki ni dobra za nas, a nas je strah narediti odločilen korak, tam so naše navade in razvade. Lahko je to stari dom, a novi nas čaka, za nekoga je to služba, kjer nismo zadovoljni, a si ne upamo pogledati tja, kjer nas čaka boljša služba.

Na globalni ravni pa se bodo dogajale spremembe v korporacijah, ki imajo kontrolo v  farmaciji, nad hrano in okoljem. V politiki, ki sprejema napačne odločitve, ki niso v interesu ljudi in v bančništvu, ki se trudi, da bi bili ljudje zadolženi. Znamenje Rak pa želi, da ljudje živimo varno in lepo v krogu naših ljubih, da skrbimo za čustveno ravnovesje, da smo zdravi in da so naši odnosi ljubeči. Znamenje Kozorog (vsi imamo svojega Kozoroga) je v glavi, znamenje Rak pa v srcu. Torej moramo povezati um in srce, seveda pa moramo čutiti, kakšne pa so naše srčne želje.

Kaj mora umreti in kaj se naj rodi

Velikokrat bomo morali na tej poti »umreti«. Ne fizično, ampak bomo spustili, odpustili iz svojega življenja tisto, kar ne sodi več vanj in česar več ne potrebujemo. Ta mrk bo govoril tudi, da moramo več zaupati sebi in vsemu, kar nas obdaja, da najdemo širšo družino, da se zavemo, da je Zemlja naš dom. S tem domom pa ravnamo že dolga desetletja zelo grdo, da ne rečem že kar hudobno. Brez zavedanja. Da uničujemo okolje in s tem sebe, da uničujemo prihodnost naših otrok in vnukov. Kaj delamo materi Zemlji!?

Pohlep in ego spreminjata kapitalizem v korporatizem, naša premajhna aktivnost spreminja demokracijo v tehnokracijo, naše buljenje v telefone nam ne dopušča, da pogledamo okoli sebe in spoznamo, kaj se dogaja, kako smo se ulovili v mrežo korporacij. Še je čas, da se iz te mreže rešimo, a ukrepati je treba zdaj in ne potem, ko se bomo znašli v »Igri lakote«.

Comments are closed.