RETROGRADNI MERKUR V RAKU

Še niso štirje meseci naokrog in je pred nami je ponovna retrogradnost Merkurja. Takrat, ko se Merkur pripravlja na svojo navidezno pot nazaj (gledano z Zemlje), je njegovo gibanje vse počasnejše, dokler se ne ustavi in se nato obrne nazaj. Zdaj smo v fazi njegovega ustavljanja, v četrtek zjutraj (18. 6. 2020) pa se bo pričel gibati retrogradno, in sicer s pozicije 14° Raka. 12. julija se bo ustavil na 5° Raka ter se potem počasi obrnil v svojo direktno smer in znova »prižgal vse motorje«.

Merkur, kot že verjetno veste, vlada naši komunikaciji, vlada vsem telekomunikacijam, zato ne bodite presenečeni, če vam bo nagajal računalnik, če ne bo telefonskega signala, morda se vam bo pokvaril telefon, avto, lahko vam pade veriga s kolesa… Ljudje mi sporočajo vse mogoče informacije in se včasih na nekoga zgrne veliko takšnih tegob, odvisno je pač od tega, na katerem življenjskem področju vam Merkur blokira energijo.

V času te retrogradnosti je potrebno vsako pogodbo še posebej pazljivo prebrati. Če pa lahko, potem v tem času ne podpisujte ničesar. Tega obdobja se vedno bojijo trgovci, saj se takrat kupci obnašajo drugače, hitreje si premislijo glede nakupa; še posebej pa bodite pozorni, če boste kupovali nov računalnik, nov avto…, dobro preverite kvaliteto in garancijo, saj imajo po navadi ljudje s kupljenim v tem času retrogradnosti, več popravil.

In na koncu naj vas opozorim še na komunikacijo, ki jo imate s svojimi doma, s sodelavci in vsemi drugimi ljudmi, saj se takrat mnogokrat poslušamo, a se ne slišimo. Prihaja do komunikacijskih šumov, govorimo lahko o isti stvari, razumemo pa jo vsak po svoje. Torej, bodimo vsi bolj skoncentrirani in se ne sprašujmo, zakaj se nam nekaj dogaja, ker takrat nimamo tako veliko vpliva na samo dogajanje. Ali pač? Kako vplivati na to kvantno polje, v katerem vsaka malenkost deluje na vse, bom jeseni znova povedala na delavnici na temo »Zavest in podzavest«.

Merkur v Raku še posebno daje priložnost komunikaciji v našem domu. Že samo znamenje Rak je tisto, ki je bolj usmerjeno v preteklost, razmišlja o svoji družini in če je karkoli, kar bo treba v družini rešiti, bo zdaj idealen čas, da dobro vse premislimo in po končani retrogradnosti gremo (še vedno) previdno odpirati želeno temo.

Smo pa v zanimivo čudnem letu 2020, ko se nenehno dogajajo spremembe ter presenečenja, ko je vse bolj mogočna visoka tehnologija, genski inženiring, tukaj je napredek v medicini in bomo videli, kakšne informacije glede cepiva bomo dobili v tem času. V času retrogradnosti bodo tudi v orbito izstrelili satelit slovenske proizvodnje – NEMO HD. To je visoka tehnologija in satelit spada med to komunikacijo, Rak pa je Slovenija. Izstrelitev so predvideli za petek, 19. junija, a če bo Merkur energijo zavrl, bo izstrelitev sigurno prestavljena. Bomo videli. Za izstrelitev bi bil najbolj ugoden čas med 28. 6. in 4. 7. 2020.

Kje bo ustavljal ter vas učil ta retrogradni Merkur, si poglejte v svoji rojstnih kartah. Tam kjer je znamenje Rak in so te stopinje, tam se poglobite in se vprašajte, kaj neki moram razrešiti? Ali moram narediti kakšne načrte, ali moram kaj napisati … Morda svoje občutke, moram komu kaj povedati, ali se moram bolj prepustiti v partnerstvu, ali je to tisto, kar me na poslovnem področju zavira in kako naj to rešim, kako naj reagiram …

Nekaj dni, do 25. 6., bosta istočasno retrogradna oba, in Venera in Merkur, zato bodimo pazljivi vsi tako pri denarju kot tudi pri ljubezni. Pogovarjajmo se in poslušajmo se, a kar je najbolj pomembno, dajmo se slišati, prisluhnimo si, ker je velika razlika med tem, ali poslušamo ali tudi slišimo. Srečno! :)

Comments are closed.