Lunin mrk 5. junij 2020

Mrki delujejo v paru, tokrat pa bo to trojček mrkov, prvi bo 5. junija, in sicer bo to lunin mrk v Strelcu, drugi bo sončni mrk 21. junija v znamenju Rak in tretji bo lunin mrk v Kozorogu, 5. julija.

5. junija bo torej prvi od treh luninih mrkov na 15° Strelca. (Polna) Luna bo v opoziciji s Soncem in retrogradno Venero ter v kvadratu z Marsom. Ta mrk bo Luno obarval z rdečkasto barvo, Zemljina senca bo prekrila polovico Lune. Morali pa bomo pogledati na vzhod, ko bo Luna vzhajala, vrhunec mrka bo nekaj po 21. uri.

Luna, kot vemo, govori o našem notranjem svetu, o čustvih, ki kreirajo naša življenja. Čustva se nam prebujajo in nam kažejo, kam moramo usmeriti svojo pozornost. Lunin mrk govori, da so takrat čustva tako zelo močna, da si ta želijo priti na površje. Simbolika mrka je v tem, da prepoznamo temo, da spoznamo, kaj se v nas dogaja in kaj se od nas tudi pričakuje, mrk nas usmerja,  da nekaj naredimo, da prekinemo tisto, kar nas dela nemirne, žalostne, jezne, prestrašene, dvomeče … Mrk je čas, ko sebe in svet vidimo v realni luči, to je tudi trenutek resnice, ko si več ne zatiskamo oči. Vprašajmo se: Kaj želim dokončati? S čem želim prekiniti? Morda želimo prekiniti slabe navade, morda prekiniti s poslom, ki nam ne prinaša denarja ali zadovoljstva, morda želimo prekiniti naš partnerski odnos …? Slednji je zaradi retrogradne Venere zadnje tedne še posebno na udaru.

Mars se bo aktivno vmešal v delovanje tega mrka, saj bo Mars deloval tako na naša čustva, na naš ego, na našo ljubezen in denar. Je pa treba pogledati, kako so ti planeti postavljeni v vaši rojstni karti. Bojeviti in ognjeviti Mars bo v znamenju Ribi, ki pa s svojo vodo gasi ta ogenj, a Luna v Strelcu bo prinašala ogenj v čustva, Sonce in retrogradna Venera v Dvojčku pa bosta zraven še razmišljala. Luna v Strelcu je optimistična in željna pustolovščin ter svobode. Tudi Sonce in retrogradna Venera si želita svobode in gibanja, Mars pa bo zahteval, da delamo na tem, da naj globoka in pogosto zatajevana čustva prepoznamo, si jih priznamo in ukrepamo.

Mrk bo na nas deloval šest mesecev, zato je za vsakega od nas to priložnost spremeniti svoje navade, ki nas ne osrečujejo, bo priložnost, da bolj svobodno zadihamo. Vsaka sprememba je potrebna in je nujna, če želimo napredovati kot osebnost. Spremembe pa po navadi niso povsem enostavne, saj mora nekaj starega »umreti«. Smo pa ljudje bitja navad in razvad in če želimo kakšno razvado uničiti, moramo samo uvesti neko novo navado, katero potem radi delamo in ker jo radi delamo, jo delamo pogosto in postane to naša nova in dobra razvada.

Mrki vplivajo na Zemljo, velikokrat se takrat zgodi potres, lahko izbruhne vulkan … Vplivajo pa tudi na naše telo. Sedaj bo na udaru naš živčni sistem in zato, da bi se izognili utrujenosti, popijmo veliko vode in pojdimo na odklop v naravo. Sedaj bodo zemeljske vrednosti, tj. materializem, potrošništvo, denar in znanost, zamenjale zračne vrednosti, tj. intelekt, informacije, sodelovanje in razumevanje sveta. Za lunin mrk v Strelcu bo značilna razdvojenost, želeli bomo iti s tokom, vendar nas bodo zmedle tesnoba, pritisk in zmedenost. Polni bomo želja, pričakovanj, spominov in utopičnih vizij, vendar se bomo hkrati tudi bali ukrepati in napredovati.

Da vam bo lažje ugotoviti, kje imate znamenje Strelec, poglejte, v svoje karte, če pa veste, kaj ste v podznaku (Ascendentu), si lahko pomagate s temi opisi: torej, če ste v podznaku:

Oven

… bo ta mrk pretresel vašo mentalno bit, vaše perspektive in pogled na svet. Vaše trenutno mišljenje ne more obroditi sadov, kot bi želeli. Poglejte, kje omejujete svoja prepričanja in jih spremenite glede na trenutno situacijo. Spoznavajte nove ljudi, učite se, raziskujte ter bodite bolj pogumni pri vizijah, pri načrtovanju svoje prihodnosti.

Bik

To bo dober čas za vaše finančno stanje. Spraševali se boste, kaj in koga najbolj cenite in se boste tako osredotočili na to, predvsem pa boste posodobili svojo vsakodnevno rutino. Med drugim se boste tudi spraševali, kaj vam pomeni denar, če ste do sedaj premalo cenili vrednote, ki jih nudite, če pa ste v dolgovih, se boste spraševali, kako se rešiti iz te situacije.

Dvojčka

Življenje se hitro spreminja in vaše znamenje je v središču povezave Venere in Sonca. Želeli boste pokazati sebe v novi luči, prav tako pa doživeti vpliv drugih na vas. Premišljevali boste o svoji odvisnosti oziroma neodvisnosti, o tem, ali bi šli po svoje, in razvijali trdnejše odnose z določenimi ljudmi. Želeli boste izenačiti mnenja drugih, kako vas vidijo, in kako vi vidite sebe.

Rak

Prvi mrk vas bo motiviral, da stopite izven svojih okvirjev, iz svoje cone udobja ter poskusite nekaj novega, naj si bodo to navade, rutine ali obnašanje. Okoliščine v vaši bližini vas bodo prisilile, da premislite o svoji osebnosti in jo spremenite, da boste delovali sebi v prid. Če ste doma ali v službi preobremenjeni, prioritizirajte in si zastavite naloge po pomembnosti. Joga in meditacija bosta pomagali pri uravnovešenju vašega telesa, uma in duha.

Lev

Sedaj bo čas, da izrazite svoje mnenje, prepričanja in vrednote. Ne skrivajte se več za masko, pokažite svoj pravi obraz. Začeli boste razmišljati tudi o novih projektih oziroma drugačni veji poslovanja. Na pomoč povabite svoje podpornike in sodelavce, saj več glav več ve, zato bodo tudi ideje na višku, ob tem pa se še zabavajte.

Devica

Svojo osebno misijo boste v tem obdobju mrka preusmerili v ravnovesje s svojim jazom. Prav zaradi te samozavesti in drugačnega mišljenja pa vas bodo v poslovnem svetu začeli gledati z drugačnega zornega kota, kar pomeni, da boste marsikateremu potencialnemu delodajalcu postali zanimivi. Želeli boste tržiti sebe in pri tem ustvariti dediščino za druge.

Tehtnica

Pričakujte spremembe pri dogodkih in okoliščinah. Nekateri ljudje bodo odšli, nekateri pa na novo prišli. Odpirala se vam bodo nova vrata. Morate se naučiti biti v koraku s časom, razširiti svoja obzorja in širiti krog poznanstev. Komunikacija bo bistvenega pomena. Še posebno v službi bodite odprti in povejte, če vas kaj moti in potem to spremenite z novim pristopom.

Škorpijon

Okoli mrka vam bodo pomembni denar, dohodek in finančna varnost. Vse to je povezano z vašim partnerjem, ki lahko glede skupnih financ naredi korak, ki vas bo presenetil. Ker mrk pomeni čas spreminjanja, bo to tudi čas, da rastete in se razvijate. Pri vas bo v ospredju predvsem razmišljanje, kako zaslužiti več denarja oziroma ga privabiti, kaj vam denar pomeni in kako ga zadržati ter ne po nepotrebnem zapraviti.

Strelec

V ospredju bo vaš ljubezenski odnos, saj se boste spraševali o svoji identiteti ter sodelovanju in odvisnosti/neodvisnosti v tem razmerju. Tisti vezani boste želeli imeti več svobode, da razbijete cono udobja ter doživite več vznemirjenja in strasti. Večje odločitve preložite na čas po mrku in veliko več naredite za zdravje svojega telesa.

Kozorog

V tem času se vse spreminja, tudi to, na kar ne morete vplivati. Ta lunin mrk bo čas, da stopite korak nazaj in pogledate, kako to vpliva na vaše življenje. Radi delate, vendar pozabite zakaj delate, kaj boste imeli od tega. Umirite se, upočasnite tempo in poglejte, kaj bo vam v prid. Dajte v ospredje svoje počutje, zdrav duh v zdravem telesu.

Vodnar

Pri tem mrku bosta na vaši strani tudi Saturn in Uran, prebudila bosta vaše mišljenje, da boste pozitivno gledali na svet in boste izjemno delavni. Ne upirajte se spremembam, pojdite s tokom in zagrabite priložnosti, ki vam jih ponuja življenje, saj boste na ta način osvežili in izboljšali svoje življenje in svet, hkrati pa ga boste naredili svobodnejšega in zanimivejšega.

Ribi

Polna luna bo sprožila spremembe na področju kariere in doma, in na te spremembe ne boste mogli vplivati. V obdobju naslednjih 6 mesecev se zanašajte na svoje instinkte in odločnost. Pri tem mrku pa boste razmišljali o tem, kako delate, kje delate, s kom živite in kako se počutite doma, če vas cenijo in podpirajo ali pa vas imajo za samoumevne. Čas bo za uresničitev sprememb, ki si jih tako želite.

Comments are closed.