RETROGRADNA VENERA 2020

Venero smo od lanske jeseni opazovali na zahodnem delu neba, ko je bila »zvezda Večernica«, od sredine junija pa bo Venera postala »zvezda Danica«. »Ples« med Soncem in Venero se dogaja vsako leto, saj se Venera od Sonca ne oddalji za več kot 46°.

Venera v astrologiji predstavlja ljubezen, denar, umetnost, seks, lepoto; kadar je Venera lepo »postavljena«, smo bolj graciozni, mili in privlačni. Venera želi ugajati in se razjezi takrat, kadar ni vse po njenem. Takrat, ko je retrogradna, pokaže svoje muhe in ta retrogradnost se dogaja na približno osemnajst mesecev. Tokrat bo svojo navidezno pot nazaj pričela 13. maja, in sicer s 21° Dvojčka, retrogradnost bo zaključila 25. junija na 5° Dvojčka. Na svojo izhodiščno točko, od koder je pričela svojo retrogradnost bo prišla 29. julija.

Retrogradna Venera prinaša razočaranja na področjih, ki jim vlada. Na splošno pa za vse nas velja, da bomo imeli več situacij, v katerih lahko kaj hitro napačno reagiramo, se razjezimo in tudi prekinemo odnose, tako osebne, kot poslovne. Za vse velja dobršna mera strpnosti, saj so le naši odzivi tisti, ki štejejo. Za vse nas tudi velja, da sedaj ni pravi čas za začetek nove ljubezenske zveze, ni pravi čas za podpis posojilne pogodbe ali za nakup novih dragih stvari. Najmanj pa je ta čas naklonjen porokam. V kolikor pa obujate staro ljubezensko zvezo, vam bo retrogradna Venera pri tem pomagala. Tudi, če kupujete starine, je sedanji čas pravi. Pazite pa, da ne začenjate skrite ljubezenske zveze, saj boste v tem primeru že kmalu jokali.

Venera je planet, ki nam pomaga priti v stik s stvarmi, ki so nam drage in nam resnično veliko pomenijo. Kadar pa je retrogradna, ni to nikoli enostaven čas. To je karmični čas, ko se stvari postavljajo na pravo mesto in prevesijo tehtnico na stran usode. Z določenimi ljudmi se prenehamo srečevati, stvari, za katere smo mislili, da se nam nikoli ne morejo zgoditi, se zgodijo, a za to plačamo ceno. Več je namreč izzivov, več mamljivih povabil in več hrepenenja, pa naj bo to tako glede ljubezni kot tudi denarja.

V času retrogradne Venere se nam zdi trava pri sosedu bolj zelena. Vendar se nam tako zdi samo na začetku. Potem pa se iluzija razblini, nadomesti jo realnost in travo vidimo enako zeleno kot je naša. Smo kot otroci v trgovini s sladkarijami. Jemo jih in jemo, potem pa nas prične boleti trebuh in se vprašamo, zakaj smo bili tako neumni, da smo se spustili v to.

Ko gre Venera skozi ranljiv čas retrogradnosti, nas sprašuje ta vprašanja:

»Kaj nam je pomembno?«

»Kaj pomeni največ?«

»Ali sem cenjen-a tako, kot si želim?«

V teh tednih bomo prisiljeni najti odgovore o našem življenju. Ker pa Venera ne govori le o ljubezni, ampak tudi o denarju, se bomo znašli pred vprašanji o tem, kaj hočemo in kaj potrebujemo. To bo tudi čas, ko se bomo bolj zavedali pomembnosti zdravja in je čas, ko bomo v naša življenja priklicali več lepote.

Retrogradna Venera nam daje moč, da pogledamo vase, da si priznamo, kaj zares potrebujemo v življenju. In iskanje resnične, prave ljubezni se, navsezadnje, tudi pričenja s to retrogradnostjo. A najprej je potrebno priti v stik s sabo in potem šele smo lahko odprti za vse čudovite priložnosti, ki so nam na razpolago.

V času retrogradne Venere bodo tudi Jupiter, Saturn in Pluton retrogradni. Ko bo zaključevala retrogradnost, se bo 18. junija pričel retrogradno gibati tudi Merkur in 23. junija še Neptun, tako da bo na ta dan kar šest planetov retrogradnih.

Kjer imate v karti znamenje Dvojček, tam vam bo retrogradna Venera prinašala izzive, preizkušnje.

Comments are closed.