Super Luna bo v noči na 8. april

V teh tednih, ko smo z mislimi usmerjeni na boj proti koronavirusu, je vsak lep dogodek več kot dobrodošel.

V noči na 8. april nas bo razveselil pogled na veliko (polno) zlato Luno, saj bo v vsem  letu Zemlji najbližje.

Od Zemlje bo Luna oddaljena 356.908 km in bo najlepša takrat, ko bo vzhajala, ko bo najnižje na horizontu.

Luna kroži po elipsasti krožnici okoli Zemlje, zato se enkrat približa, drugič bolj oddalji od našega planeta. Točka, ko je Luna Zemlji najbližja, se imenuje perigej in točka, ko je najbolj oddaljena, je apogej. Razlika med perigejem in apogejem je približno 50.000 km.

Luna bo izgledala za 14 % večja in kar za 30 % svetlejša kot takrat, ko je v apogeju. Kot sem že napisala, je najlepša takrat, ko vzhaja na horizontu, saj se nam zdi, da na njej vidimo prav vsak krater, če pa jo pogledamo skozi teleskop, nas pa sploh očara.

Bo pa Luna v znamenju Tehtnica, to pa je znamenje, ki išče ravnovesje … Pomislimo pri sebi, ali je v našem življenju ravnovesje in kaj lahko naredimo, da bo ravnovesja več. Kaj naredimo za ravnovesje v svetu, v naravi? Kadar človek poruši ravnovesje, prične narava (vesolje …) težiti k temu, da se ravnovesje znova vzpostavi in takrat se tudi zgodijo dogodki, ki niso prijetni, ki nas ranijo, smo prizadeti. Takrat tudi ne smemo kazati s prstom na nekoga drugega, češ on je kriv, tisto je krivo, jaz delam vse prav, drugi nimajo pojma, kaj delajo … Kadar vidimo krivice in smo tiho, smo še bolj krivi od tistih, ki te krivice povzročajo.

V tem času iz nas prihajajo tudi slabe lastnosti, smo bolj nestrpni kot sicer, več se pritožujemo in kritiziramo. Luna v Tehtnici pa želi iz nas privabiti najboljše lastnosti, to pa zato, da bi bili naši odnosi harmonični.

Sedaj, ko smo v izolaciji, se imamo čas zazreti vase. Ni potrebe, da smo ves dan na družbenih omrežjih. Ko se odklopimo od teh omrežij, lahko znova vzpostavimo stik s sabo, s svojo notranjostjo. A ne mislim pametovati, dajmo samo preračunat, koliko ur smo v miru sami s sabo, koliko ur smo s svojimi najbližjimi in koliko ur zapravljamo na družbenih omrežjih in najdimo ravnovesje. :)

Comments are closed.