MLAJ IN NOVA LUNA V RIBI

Vsak večer že dolgo časa spremljamo in občudujemo Venero na zahodnem delu neba. V nedeljo, 23. februarja pa bo nebo še bolj temno in zvezde svetlejše, ker bo mlaj in tako bo že v nedeljskem večeru Luna pričela rasti, in sicer v znamenju Ribi, in to na 4°. Ta stopinja je v konjunkciji z mogočno zvezdo Fomalhaut, ki govori o duhovnosti in na srečo, bosta Neptun in Jupiter (ki vladata znamenju Ribi) lepo povezana. O tem pa v nadaljevanju.

V tem času nove Lune bodo v znamenju Ribi Sonce, Luna, Merkur in Neptun. Bodo pa štirje planeti tudi v znamenju Kozorog, in sicer Mars, Jupiter, Pluton in Saturn. Vidimo, da bo veliko elementa vode in zemlje.

Potegnilo nas bo v svet domišljije, fantazij, kar bo glede na astrološka dogajanja minulih mesecev, kar dobrodošlo. Znamenje Ribi ima v simbolu dve ribici, ena je obrnjena v levo in druga v desno, zato je tudi ta energija dvojna, različna in nasprotujoča. Prinaša tako občutljivost, sočutje in intuicijo, prinaša pa lahko tudi beg pred realnostjo in napačne predstave o realnosti.

Ta nova Luna v Ribi bo v nas prebujala umetniško ustvarjanje, da bomo lažje izrazili svoja čustva. Je pa znamenje Ribi tudi duhovno in bo ta dan tudi pravi čas za manifestacijo, a pod pogojem, da si predtem naredimo jasen načrt in da ne plavamo ter da ne pričakujemo nemogočega. Realni bomo morali biti. Realni, a z zavedanjem, da to, kar si želimo, zmoremo tudi dobiti.

Nova Luna v Ribi bo prinesla tudi želje po pomoči ljudem, ki so te pomoči potrebni. Kot sem že napisala, bo v nas sočutje in naj bo sočutje tudi do živali in vse narave. Sočutje je tako krasno čustvo, oziroma stanje, saj se takrat zavedamo vsega okoli nas, takrat se zavedamo, da živimo v polju energije in da vplivamo na to polje in ono vpliva na nas, da smo vsi povezani med sabo in da smo vsi eno.

Vlada pa tej Luni Neptun, ki tako rad sprevrže dejansko realnost. Ob tej novi Luni bosta oba vladarja Rib, Neptun in Jupiter, v lepem sekstilu. Bo nekaj pretiravanja, saj Jupiter rad pretirava, v povezavi z Neptunom lahko tudi pretirava v fantazijah in pričnemo upati ter hrepeneti, kar pa ne bi bilo dobro. Bodimo povezani z zemljo in se odpirajmo ter bodimo povezani na tak način z nadzavestjo, kajti takrat ne bomo plavali deset metrov nad tlemi in bomo močnejši ter uspešnejši v manifestaciji. Vedno delujmo tako, da prisluhnemo notranjemu glasu, ki nam vedno govori, da upoštevajmo duhovne zakone. Če jih, potem ne moremo ničesar zgrešiti, potem vedno delujemo pravilno in v sozvočju z naravo.

In še kratek nasvet za predstavnike zodiakalnih znamenj:

Vsi se bomo morali vprašati, kje smo preveč idealistični in bi morali biti bolj realni, kje je naš kaos in bi morali ustvariti red, ali imamo kakšno odvisnost, ki jo želimo z disciplino obvladati in nadvladati, kje si bomo postavili pravila in se jih tudi držali.

Ovni bodite odprti ter pozorni na svet okoli vas. Tudi, če nečesa ne morete videti ali se tega dotakniti, še ne pomeni, da to ne obstaja. Saj veste, bistvo je očem skrito. Naših pet čutov zaznava materialni svet, duhovnega pa zaznavajo naše skrite antene.

Biki vedite, da so na svetu ljudje, ki so takšni kot vi. In s takšnimi se družite, da boste z njimi v sozvočju in boste tako srečnejši ter boste hitreje in lažje napredovali na vseh področjih.

Dvojčki boste ambiciozni, a ne na tekmovalen način, pač pa boste vedeli, da če boste pomagali drugim, boste pomagali sebi.

Raki si obujte čevlje drugih in boste takoj občutili, kako se počutijo ti ljudje. Velikokrat si je to težko predstavljati, a zdaj bo za vas to enostavno. Bodite povezani z ljudmi, občutite vsa živa bitja ter sklenite kakšno zavezanost glede tega. Boste že vedeli kaj.

Levi lahko doživite razodetje glede preteklih dogodkov. Vedeli boste, da so bile minule slabe in boleče izkušnje potrebne, saj brez njih ne bi osebno zrastli. Stopite iz bolečine v svetlobo razumevanja.

Device boste na odnose, še posebno ljubezenske, pogledale z novimi očmi. Ljudje niso nekaj samoumevnega in tudi za dobre ter harmonične odnose sta potrebna dva. Le povejte komu, kako ga imate radi (ga ljubite) in mu povejte tudi zakaj, katere so tiste lastnosti, ki jih pri njemu cenite.

Tehtnice pa vedite, da zdrav duh lahko prebiva le v zdravem telesu, oziroma, da če je duh zdrav, je zdravo tudi telo. Lahko vadite, lahko ste na dieti, lahko ogromno naredite za svoje fizično telo, a naredite ravno toliko tudi za svojo notranjost.

Škorpijoni boste postali izredno ustvarjalni, pri tem pa ne pozabite občutiti hvaležnost. Bolj kot boste hvaležni za tisoč stvari v svojem življenju, več dobrega boste privabili. Saj veste, vi še posebno morate delovati na način, ko ne pričakujete materialnih dobrin in jih tako prejmete. Ko jih odmislite, ko se ne borite zanje, te, želene stvari pridejo. (Stvari, ljudje, zdravje …)

Strelci boste izredno čustveni in boste pogledali na življenje z nove perspektive. Dom in družina vam bosta pomenila največ, a pri tem vam bo pomembno, kakšna čustva se bodo v vas porajala. Potrebovali boste občutek varnosti, pripadnosti, predvsem pa tople objeme in globoke besede vaših najdražjih. Meditirajte in bodite mirni.

Kozorogi boste primorani iskreno spregovoriti o neki težji temi. Govorite iz srca in ne boste ničesar zgrešili. Pustite um, ki bo pripravljal takšne in drugačne odgovore, povejte le to, kar vam leži na duši, v srcu, skratka, govorite iz sebe. Govorite pa tudi kar se da jasno, saj veste, da je Merkur (tudi v Ribi) še vedno retrograden. In Merkur bo tik ob Soncu ter Luni, vsi trije pa bodo lepo povezani s Severnim luninim vozlom, zato bodo vaše besede popolnoma prave za pogovore s partnerjem – osebnim ali poslovnim.

Vodnarji boste prepoznali svoje vrednote, čutili boste, kdo ste, koliko ste vredni, kaj je tista svetloba v vas. Vedeli in čutili boste, da ste blagoslovljeni z mnogimi talenti, da ste lahko neizmerno srečni in da za to srečo ni pomemben denar. Duhovno obilje bo za vas veliko pomembnejše od vsega denarja tega sveta.

Ribi, za vas bo to nov začetek, saj se pričenja nov ciklus, novo leto. To bo čas za novo zunanjo podobo in bo čas za nove začetke, za nove odločitve, za nove korake naprej. Pomembno pa bo, kaj si vi mislite o sebi in ne, kaj si o vas mislijo drugi. Za vas se bo pričela pomlad, ker boste pričeli brsteti in boste vse bolj ustvarjalni. Tudi če ste sedaj sredi kakšnega projekta, ga nadaljujte, morda pa se ga boste vseeno lotili na nov način.

Comments are closed.