LUNIN MRK 10. JANUARJA 2020

Mrki se vedno pojavljajo v paru, tako da sončni mrk nastopi približno dva tedna pred ali po luninem mrku in bo petkov mrk drugi v tej sezoni. Sončni mrk je namreč bil 26. 12. 2019.

Tokratni lunin mrk ne bo popoln, bo pa viden iz večjega dela sveta. Viden bo v Evropi, Aziji, Avstraliji, Afriki, v delu Severne Amerike, v Vzhodnem delu Južne Amerike in na Arktiki.Kdaj ga bomo opazovali?

Mrk se bo pričel ob 18:07

Največja zatemnitev bo ob 20:10

Konec mrka bo ob 22:12

Nekdaj so ljudje gledali na mrk s strahom, ker si niso znali razložiti, kaj pomeni, danes pa vemo, zakaj se zgodi, in energije, ki se ob tem sprostijo, vzamemo kot pozitivno sporočilo k spremembi. Ob mrkih se namreč vedno sprostijo močne energije, ki jih čutimo nekaj mesecev. Pomembno je, da se na dan mrka osredotočimo na svoje želje, načrte in na splošno vse, kar bi radi dosegli, sicer je počutje v dnevih okrog mrka napeto in utrujajoče. Energije mrka sprožijo v ljudeh nepredvidljive reakcije in zato na marsikoga vplivajo izredno temačno in stresno. Prav tako mrki nakazujejo naravne katastrofe, vendar je večina nas (ki to beremo) že tako osebnostno razvita, da si ne dovolimo več toliko vplivati na svojo energijo in razpoloženje. Raje vzemimo mrk kot nekaj, kar nam prinaša v življenje novosti in razvoj. Vedno smo le mi tisti, ki se lahko odločimo ali za temo ali svetlobo.

Lunin mrk bo na 20°00¨znamenja Rak.

Takrat se bo planet Uran, planet novih možnosti, napredka, visoke tehnologije in nenadnih sprememb ter revolucije, pričel gibati direktno. 12. 1. 2020 se bo zgodila eksaktna konjunkcija Saturna in Plutona, ki že delujeta in bosta še delovala, (saj sta zelo počasna), na družbene strukture, na politiko, banke, ekonomijo. Pluton bo poskrbel, da bo tisto, kar ne deluje več, odšlo, umrlo in bo narejen prostor novemu. Ali bo to miren, enostaven čas? Nikakor, soočali se bomo z raznimi izzivi. Pri tem pa bomo morali pokazati disciplino, vztrajnost, globlje poznavanje sveta in sebe, spreminjati bomo morali prepričanja, kar bomo lahko naredili le z novim znanjem, da bi prišli do novega zavedanja. Torej bomo aktivni, prisiljeni bomo v to, ker če se ne bomo razvijali, bomo zreli za odpis. Iz mene govori Pluton, ki je transformiral mene in naj transformira tudi vas, ne upirajte se mu, ampak se spreminjajte. Bolje je, da se pričnemo spreminjati preden pride izziv, ker nam je potem to spremembo narediti veliko lažje in tudi hitreje pridemo do rešitev. Če pa smo se prej upirali in si zatiskali oči pred resnico, nas življenje »udari«. Ali pa smo se udarili sami, kajne? Dajmo iz sebe tisto, kar je dobro, pokažimo svoje talente, razvijmo svoje sposobnosti, kakršnekoli so že, zdaj je res pomembno, da pride iz nas naša najboljša različica, da ven pridemo MI.

Pet planetov bo nasproti Lune, pet jih bo v znamenju Kozorog: Jupiter, Sonce, Merkur, Saturn in Pluton (ter južni lunin vozel). Luna v nas bo govorila z močnimi občutki, ki jih bodo ti planeti na drugi strani neba spodbujali. In tudi severni lunin vozel bo nasproti Jupitra. Luna in severni lunin vozel v znamenju Rak, bosta želela nežnost, usmerjala nas bosta k družini, varnosti, prijaznosti, notranjem miru, predvsem pa k družini v globalnem smislu. Tudi to je tisto, kar sedaj čutimo, ko gori Avstralija, saj mrki delujejo že nekaj časa preden se zgodijo in deloval bo ta mrk še pol leta.

Kozorog v nas bo želel, da delamo, da nekaj dosežemo, a nas bo zadrževal v starih energijah, vendar bo želel tudi, da se nekaj iz preteklosti naučimo. Da se zavemo, kaj je uporabno in ima za nas vrednost, kaj smemo ali moramo odvreči in kaj zadržati. Uran pa bo v tej zgodbi želel, da se osvobodimo, da zadihamo in gledamo daleč naprej.

To leto bomo pričeli malce drugače in se ne bomo toliko spraševali, kaj si želimo doseči, ampak, kaj si želimo spremeniti, česa več nočemo, kakšni ne želimo več biti, katere navade in razvade želimo opustiti, kakšnih čustev ne želimo več, kako drugačni želimo biti, ko bo prišel konec leta 2020. Ja, včasih moramo najprej vedeti, česa ne želimo ter šele potem ugotovimo, kaj je tisto, kar si želimo.

Razprti bomo med delovnimi obveznostmi in želji po uživanju v domačem toplem ognjišču, kjer se bomo objemali z našimi najdražjimi. Kozorog je delo, Rak je mama, Kozorog je hlad, Rak je toplina. In to je v vsakem od nas, da ne boste mislili, da kritiziram ali poveličujem določena znamenja. Prav vsi imamo nekje svojega Kozoroga in vsi imamo nekje svojega Raka, svojega Škorpijona, Vodnarja, Ovna … Vse je v nas, samo vprašanje je, v katerem življenjskem področju se obnašamo kot Kozorog in kje se obnašamo kot Rak …

Bolj kot bomo varni v krogu družine, bolj kot se bomo negovali znotraj, bolj kot bo vesela naša duša, bolj uspešni bomo v zunanjem svetu, na poslovnem področju.

Prižgite iskrice v duši, da bodo poletele iz vaših oči in zagotovo jih boste tako prižgali še v drugih dušah.

Comments are closed.