Kaj nam bo prineslo leto 2020?

Intervju z mano je bil objavljen v reviji Nika 11. 12. 2019, intervjuvala me je Tina Jereb.

Prihajajoče leto bo leto nenadnih sprememb. To bo leto presenečenj in pretresov na družbeni ravni, posledično pa bodo te posledice vidne tudi v naših življenjih, poudarja priznana astrologinja in numerologinja Romana Pogorelčnik. Poudarja, da bo leto 2020 vsekakor leto boja med starimi konservativnimi strukturami in novim, naprednim znanjem – tehnologijo, ki bo želela te strukture na silo spremeniti. Visoka tehnologija bo še bolj trkala na naša vrata, vprašanje pa je, ali jo bomo sploh dojeli.

Če najprej pogledamo leto 2020 z numerološkega vidika, je to leto vibracije števila 4 (2 + 0 + 2 + 0 = 4), razloži Romana Pogorelčnik: »To je planet Uran, ki nam nenehno pripravlja presenečenja, povezan pa je z visoko tehnologijo, potresi in pretresi, deluje na hiter in nenavaden način, od nas pa zahteva takojšnje ukrepanje. Če pa pogledam z astrološkega vidika, bomo v to leto skočili pod močnimi energijami znamenja Kozorog, ki pa si sprememb ne želi.«

Je res, da si bomo leto 2020 zapomnili za zmeraj?

Januarja bodo v znamenju Kozorog Merkur, Jupiter, Sonce, Saturn in Pluton, 10. januarja bo tudi lunin mrk (ki ga bomo videli tudi mi), a najbolj bomo občutili konjunkcijo Saturna in Plutona, ki bosta pretresala družbene strukture. Saturn je planet, ki terja od nas disciplino in red ter nas uči na težek način. Pluton pa gre še globlje in deluje prav pri temeljih. V pozitivnem smislu govori o tem, da naj nekaj starega, kar ne deluje več, spustimo iz našega življenja, naj prečistimo sebe in tako bomo prečistili in očistili tudi družbo. Saturn in Pluton bosta na ta način delovala dobršen del leta 2020. Na žalost pa bosta dajala moč tistim, ki te moči imajo že tako ali tako preveč, delovala bosta tudi na korupcijo in kriminal.

Eden prvih ključnih mejnikov prihodnjega leta bo torej že januar?

Tako je, v svetu se bodo takrat stare sile borile za obstoj. To se bo kazalo v politiki, v nemirih, kazalo se bo v bančnem sistemu in posledično v gospodarstvu. Bo pa v letu 2020 do 19. decembra v znamenju Kozorog tudi Jupiter, ki pa je dober planet, saj prinaša srečo, optimizem in uspeh takrat, ko smo mi moralni in zreli. V nas bo povzročal več organiziranosti in praktičnosti, a za dosego svojega cilja bomo morali vizualizirati ta cilj in to ne le v glavi, ampak tudi z občutki. Veliko dobrega bo prinesel še posebno tistim, ki se ukvarjajo z arhitekturo, gradbeništvom, medicino, odvetništvom, okoljevarstvom in tudi politikom. Spet, seveda, če bomo delovali etično. Kdor pa bo podlegel svojemu egu, bo ta Jupiter iz njega izvabljal zavist in skopost.

Saturn se bo iz znamenja Kozorog premaknil 22. marca in bo do 2. julija v znamenju Vodnar, nakar bo znova vstopil v Kozoroga in bo v njem ostal do 17. decembra. Tisti čas, ko bo v Vodnarju, bomo bolj skeptični do vsega, kar bomo slišali. Bo pa od marca pa do decembra ugoden vpliv Jupitra in Plutona, ki bosta prinašala dobre priložnosti za zaslužek. Marsikdo bo takrat korenito spremenil svoje življenje, in to na bolje.

V letu 2020 bomo imeli kar 6 mrkov (10. 1., 5. 6., 21. 6., 5. 7., 30. 11., 14. 12.), Venera, planet ljubezni, bo retrogradna v znamenju Dvojček od 13. maja pa do 25. junija. To bo čas, ko bo na preizkušnji naša ljubezen, v tem času tudi ni dobro pričenjati novih ljubezenskih zvez, še manj pa bo to obdobje dobro za poroko.

Leto se bo zaključilo s konjunkcijo Jupitra in Saturna v Vodnarju. Takrat se bo sprostila napetost, ki se je vse leto vršila med nujnostjo transformacije starih oblik in novimi vizijami. Zavel bo blagodejen veter sprememb.

Kako naj se pripravimo na mejnike, ki jih omenjate?

V tem letu se nenehno sprašujmo, kaj moramo sprostiti in spustiti iz svojega življenja, da bomo ustvarili prostor za tisto, kar nam je resnično pomembno. Pojavljale se nam bodo priložnosti, mi jih bomo morali le videti in potem reagirati. Iz nas bodo prihajali potenciali za napredek, ne bomo pa smeli dopustiti, da nas bodo izzivi zaustavljali.

Izzivov ali problemov ne moremo rešiti, če razmišljamo le o znanih informacijah, ki jih imamo, če se ne odpremo novim informacijam. Ključno bo razširiti svojo zavest in zvišati frekvenco, da bomo prišli do zavedanja. A to ne gre tako enostavno. Ko se spremenimo notranje, duhovno, takrat šele zmoremo spremeniti svoje fizično telo in posledično svoje življenje. Za to pa so potrebne čiste energije, svetle in optimistične misli ter lepa, radostna in ljubeča čustva. Zavedati se moramo, da je vse energija, da smo mi energija in da živimo v polju energije, da smo vsi povezani, da vse deluje na nas in da mi delujemo na vse. Mi smo oddajnik in sprejemnik. Iz vesolja, ali bolje rečeno, iz višje zavesti sprejemamo informacije in prav tako mi pošiljamo višji zavesti svoje informacije. Kako razmišljamo, kaj čutimo, kako vibriramo? Vprašajmo se to. Najprej se zavejmo svojih misli in občutkov. Mi smo tisti, ki lahko kreiramo svoje življenje, mi zmoremo graditi ali pa rušiti, vse je odvisno od nas. Sprejmimo odgovornost za vse, tako za naše lastno življenje, za odnose v družini kot tudi za dogodke v svetu, saj nanje nehote vplivamo tudi sami.

Seveda si vsi želimo biti srečni, zdravi in uspešni, ljubljeni in spoštovani…

…potem pa upamo in hrepenimo po vsem tem, a na ta način sporočamo, da ne verjamemo, da nam je namenjena sreča, da ne zaupamo v prihodnost, da le upamo na nekaj dobrega in istočasno dvomimo v to, o čemer upamo. Edini pravi odgovor je zaupanje. Ne prazno upanje, pač pa zaupanje. Izogibajmo se tudi besedi »hočem« in jo nadomestimo z »želim«. Ko nekaj hočemo, dobimo ravno obratno od tistega, kar si želimo, saj s tem sporočamo, da ne verjamemo, da bomo želeno dobili, da ne zaupamo. Komu? Višji sili, višji zavesti, prasili, Bogu, naravi, ljubezni … Ne poznamo višjega načrta, na nas pa je, da delujemo na svetel način, da ne škodujemo nikomur, da ne sodimo, da pomagamo manj srečnim od nas, da spoštujemo vse in vsakogar, da smo sočutni, da ljubimo naravo in je ne onesnažujemo, da smo v srcu in v mislih hvaležni za tisoč stvari, da odpuščamo sebi in drugim in smo ljubeči do sebe, do drugih, do živali in rastlin. Na tak način prihajamo do višje zavesti in nekoč do zavedanja. Pri tem vam bo v pomoč knjiga Martina Kojca Učbenik življenja.

Predstavnikom katerih astroloških znamenj se bo v prihodnjem letu najbolj dogajalo?

Če res posplošim, se bo največ dogajalo prav Kozorogom. Spremembe zanje ne bodo ravno enostavne, a bodo nujne. Izzive bodo lažje reševale Device in Biki ter Ribi in Škorpijoni. Raki, Tehtnice in Ovni bodo morali biti strpni in previdni v odločitvah. Dvojčki se bodo spraševali o tem, kakšno je njihovo življenjsko poslanstvo in tudi Strelci se bodo bolj spraševali, kako upravljajo s financami. Levi se naj vprašajo, kako bodo prišli do zdravega duha, da bo ta v zdravem telesu, in Vodnarji naj najdejo skrito moč v sebi, ker je bodo imeli ogromno.

Bi lahko v splošnem rekli, da imajo rojeni v določenih astroloških znamenjih v življenju več sreče od drugih?

Vsi imamo v sebi vsa znamenja, o tem, katero astrološko znamenje smo, govori le Sonce. Je pa postavitev planetov v znamenjih in aspektih lahko takšna, da nam daje več optimizma in sreče. Pomembna je vsekakor postavitev Lune, ki govori o naših čustvih, vemo pa, da so prav čustva tista, ki nas velikokrat vodijo. Vsaka rojstna karta je drugačna. Vsakdo ima svoj zapis, svojo kodo in potem je tukaj še vibracija našega imena in priimka, tako da vse to daje odgovor na to, kakšna prepričanja so v nas. Biti srečen, je namreč le odločitev. Mi se lahko odločimo za srečo, za besede, ki jih izgovarjamo, odločimo se lahko odpuščati in se lahko odločimo, da bomo ljubeči.

Ampak vendar ljudje radi rečemo, da je nekdo rojen pod srečno zvezdo in da je življenje prijazno z njim…

Seveda je postavitev planetov ob našem rojstvu tista, zaradi katere imamo lahko poti bolj odprte, smo karakterno močni in se nam ni toliko treba truditi za uspeh in srečo. K takšnim ljudem, prihajajo dobri ljudje, srečni dogodki in zdravje. Ampak vsakdo ima nek svoj križ, ki ga mora nositi. Nikomur se ne dogajajo le lepe stvari in nikomur samo slabe. Ljudje s svojim odnosom do življenja kažemo, ali smo rojeni pod srečno zvezdo. Tukaj pa gre za prepričanja. Lahko imamo vse blagostanje na svetu, lahko smo zdravi in imamo v očeh drugih ljudi prav vse, kar bi si oni želeli, a nismo srečni. Zakaj? Lahko imamo vse, a smo prepričani, da bi morali imeti še več in tako nismo srečni. Bolj kot smo hvaležni za tisto, kar imamo, bolj smo srečni. Bolj kot smo lakomni in usmerjeni v tisto, česar nimamo, bolj smo nesrečni. Sreča je stanje duha, ne pa visokih številk na bančnem računu. Na Madagaskarju so večinoma finančno revni ljudje, a so srečni in zato so bogati. Niso v stresu in zato ne zbolevajo za rakom. V Butanu je v ustavi zapisana pravica do sreče, kjer imajo ministrstvo za srečo, kjer svoj uspeh ne merijo v BDP-ju, pač pa v bruto nacionalni sreči, kjer ne ubijajo živali, ne sekajo gozdov, ne lovijo divjih živali, ne škropijo zemlje s pesticidi, en dan v mesecu imajo dan pešačenja … Sreča ni blišč, to niso jahte, sreča je mir v srcu.

Je torej usoda posameznika zapisana v zvezdah oziroma planetih ali jo ljudje vendarle držimo v svojih rokah?

Ljudje smo kot v nekem računalniškem programu. Ta program pa je nekdo zapisal. Naš ego rad reče, da sami držimo vse niti v svojih rokah, a dokler bo tako govoril on, temu ne bo tako. Ko spoznamo, da se zmoremo priklopiti na višjo frekvenco, da se povežemo z višjo zavestjo, takrat šele lahko prosimo za rešitve, ki jih potrebujemo. To pa je mogoče narediti z meditacijo.

Če za konec strneva – na kaj naj bomo torej v prihodnjem letu še posebej pazljivi?

Ne bomo se smeli upirati spremembam. Če bo treba nekaj spustiti iz našega življenja, bomo to morali spustiti, ker sicer bomo morali to narediti na boleč način. Predstavljajte si, da vas boli zob in da ga zobozdravnik ne more popraviti. Boste ta zob na vsak način želeli imeti v ustih? Če ja, potem vas bo čez čas tako zelo bolel, da boste prosili, da vam ga izruje. Včasih moramo samo dopustiti, da nekaj iz našega življenja odide in se ne smemo oklepati tega, kar tukaj nima več kaj početi.

Pazljivi bodimo tudi na to, da se ne bomo vrteli v začaranem krogu razmišljanj o preteklosti. Včerajšnjega kosila ni več, treba bo pojesti današnjega. Bodimo » tukaj in zdaj«. Ta trenutek živimo, dihamo, ta trenutek užijte in v tem trenutku kreirajte prihodnost. Preteklost je minila, prihodnost šele prihaja, a ta trenutek je vedno tu. Bolj ko se bomo osredotočali na sedanjost in se je zavedali, lažje nam bo. Predvsem pa ne dopustimo, da nas bo visoka tehnologija, ki je ne dojemamo, prehitela.

Uvedba omrežja 5G v Sloveniji bo namreč proti volji velikega dela prebivalstva, saj niso raziskani vplivi teh frekvenc na žive organizme. Leto 2020 bo tudi leto, ko bo politika želela vsiliti gradnjo drugega bloka jedrske elektrarne v Krškem. V svetu bo težnja po končanju uporabe fosilnih goriv, toda ne bi smeli pozabiti, da je jedrska energija res napredna, a jedrski odpadki so nekaj najbolj »umazanega« in nevarnega in to bomo pustili našim zanamcem? Očitno ne bomo uporabljali zdrave pameti, ampak bomo vse bolj postajali generacija idiotov, ki ne bo videla pasti, ki nam jih pripravlja visoka tehnologija. V slednjo spada tudi genski inženiring.

O Romani Pogorelčnik

Že kot najstnica je zelo rada raziskovala skrivnosti. Takrat sta jo pritegnili astronomija in arheologija, proučevala je stare civilizacije, zanimalo jo je vse, kar je bilo povezano z neznanim. Pred dvajsetimi leti se je pričela poglabljati v numerologijo in se pred desetimi leti posvetila študiju astrologije. Leta 2011 je izdala prvo knjigo o numerologiji z naslovom Numerologija, Tvoje ime – tvoja osebnost. Leta 2016 je posnela štiri vizualizacijske zgoščenke na teme: kako se prizemljiti, kako prerezati nepotrebne energijske vezi, kako zaščititi svojo energijo-svoje fizično telo in avro ter kako ustvariti lekarno v umu, kako si lahko sami pomagamo do boljšega zdravja in počutja.

Comments are closed.