SONČNI MRK V KOZOROGU

26. decembra 2019 zjutraj se bo zgodil sončni mrk na 4°6´ Kozoroga. V času mrka ne bosta v Kozorogu le Sonce in Luna, pač pa bodo v njemu tudi Jupiter, Saturn in Pluton in zraven bo v Kozorogu še Južni lunin vozel. Iz Slovenije ga ne bomo videli, čutili pa ga bomo.

Znamenje Kozorog je element zemlje, je znamenje materialnosti, stabilnosti, konservativnosti, bančništva, temeljev družbenih struktur, naše ambicioznosti in denarja. Mrk bo v trigonu z Uranom v Biku, kar govori o ekonomiji in globalnem finančnem sistemu, ko se brez meja tiska denar, vse več in več ga bodo še natisnili, brez kritja v zlatu, seveda, je pa to tudi pokazatelj, da bo v prihajajočih šestih mesecih Uran, ki je napreden planet, prinesel še kakšno novost glede kripto valut. Pokazalo pa se bo tudi to, da bo še več držav bankrotiralo in mi kot posamezniki se bomo morali vprašati, mar res potrebujemo toliko materialnih stvari! Živimo v času velikega materializma, ko si želimo vse več in več, nič ni dovolj dobro za nas in se ne sprašujemo, od kod pridejo naše obleke, avtomobili, čevlji … Ne sprašujemo se, koliko v resnici stanejo. Koliko vode je bilo potrebne za izdelavo naše majčke, koliko elektrike …  Kako ladje, ki vse te dobrine za nas prevažajo po oceanih onesnažujejo okolje, kako njihovi motorji oddajajo nizke frekvence, ki motijo orientacijo delfinov in kitov.

Nekje ima vsakdo od nas svojega Kozoroga. Ker se nakazuje družbena kriza, bo to tudi imelo vpliv na naše življenje in mi bomo nekje doživljali krizo. To, kje se bomo nujno morali spremeniti, se pri vsakem posamezniku vidi v njegovi rojstni karti. Zdaj bo za nas pomembno, da bomo dali vse, kar je najboljšega v nas, na površje in bomo svoje sposobnosti še izboljšali in jih izkoristili v dober namen, v naše najvišje dobro. Naj bomo v še tako težki situaciji, zavedati se moramo, da imamo moč rešiti vse izzive, ki jih dobimo zato, ker se moramo učiti lekcij in zrasti kot oseba. Ko vidimo, da nekaj, kar delamo, ne deluje, potem pač moramo spremeniti svoj pristop in tisto pričeti delati na nov, drugačen način. Saj vemo, da je teorija norosti to, ko delamo stvari po starem, pričakujemo pa nov rezultat. Tale naš Kozorog se bo moral spremeniti in modernitizirati ter postati bolj fleksibilen ter optimističen.

Čas je za spremembo in to takšno temeljito. Ta mrk nas bo podpiral šest mesecev. Upajmo si, bodimo pogumni, vztrajni ter optimistični.

Comments are closed.