JUPITER V KOZOROGU

Vsako leto Jupiter vstopi v novo znamenje, letos je ta dan 2. december 2019, ko se pričenja ta veliki benefik gibati v znamenju Kozorog in kjer bo ostal do 19. decembra 2020. Potovanje po znamenju Kozorog se bo zaključilo s konjunkcijo s Saturnom, in to v znamenju Vodnar, kar bo na globalni ravni pomenilo, da bo zapihal dober veter sprememb. Družba se bo konec leta 2020 spremenila, a leto 2020 je še pred nami, zato se osredotočimo za zdaj na Jupitra.

Jupiter je največji planet v našem osončju, zato ima zelo velik vpliv, tako gravitacijski kot energijski. Jupiter obravnavamo v astrologiji kot družbeni planet, ki skupaj s Saturnom vplivata na razpoloženje, razmišljanje in dojemanje družbenih situacij. Jupiter naravno vlada znamenju Strelec in 9. hiši ter je sovladar znamenja Ribi in 12. hiši.

Ta planet prinaša srečo, milost, blagostanje, napredek. Jupiter je simbol širitev, rasti, velikodušnosti, raziskovanja ter optimizma. Jupiter ničesar ne dela na malo in v negativnem smislu lahko prinese pretiravanje, preveč zapravljanja, potrebo po svobodi. V znamenju Strelec, iz katerega se poslavlja, nam je prinesel nove priložnosti, nov pogled na svet in na prihodnost, v Kozorogu pa bo deloval drugače.

Kozorog je znamenje visokih ambicij, ki so lahko osebne ali poslovne. Je znamenje discipline in bomo imeli potrebo doseči čim več zdaj in da bi ta »zdaj« trajal v nedogled. Kozorog ne čuti, da bi moral zadovoljiti le trenutne potrebe, pač pa vedno misli, kaj se bo dogajalo dolgoročno.

Jupiter, planet širitve, bo od nas zahteval, da vse delamo na pravi način, to pa pomeni, da bomo morali biti skrajno resnicoljubni, etični ter moralni. V tem primeru bomo nagrajeni, drugače pa bomo dobili veliko tistega, česar si ne bomo želeli. Zato se kdaj kdo jezi, ker mu Jupiter ne prinese tistega, kar bi mu sicer prinesel. Kdo je kriv za to?

Jupiter nam lahko prinese dodatno odgovornost in več dela, več se bomo izobraževali, potovali in več bomo dobrega naredili za okolje. Ker je planet, ki močno pomaga športnikom, odvetnikom, politikom, sodnikom, zdravnikom ter vsem, ki se zavzemajo za naravo in živali, bo marsikomu v naslednjih mesecih pomagal do zadovoljstva. Kako pa bo vplival na nas osebno, se najbolje vidi, v katerem znamenju je, v kateri hiši ga imamo in kakšne aspekte tvori.

Kjer je v naši rojstni karti pomeni, da tam rastemo z močno podporo. Daje nam materialno varnost in nas napolni z duhovno energijo. Moramo pa vedeti, da je Jupiter največji planet v našem osončju, v slabi postavitvi v rojstni karti lahko zato pretirava, lahko je prevelik optimist … Nima meja, vse razširja, gre v skrajnosti in v kolikor ima pri tem nadvlado nad Saturnom (ki je zdaj v Kozorogu), imamo takrat oči večje od želodca. Saturn drugače poskrbi, da se Jupiter širi v notranjih mejah mogočega in tako ne pretirava.

Na srečo pa je ta dobri planet tako pozitiven, da če tudi nam priredi kaj slabega, bo navsezadnje izvlekel jokerja in nam stvari omilil. Jupiter vlada tudi bogastvu in svobodi, vlada velikim poslom, če opisuje avtomobile, so to veliki avtomobili, če govori o živalih, so to velike živali, če je dobro postavljen, prinaša obilico zdravja, če pa je postavljen slabo, prinese veliko bolezni. Tam kjer imamo Jupitra, moramo nekaj razumeti, dojeti, se nekaj naučiti in potem doživimo uspeh in srečo.

Naj vam prinese veliko zdravja, sreče, uspeha, blagostanja, ljubezni …

Comments are closed.