Minula polna luna nas uči poslušati sebe

Ta moj članek je bil objavljen v reviji Nika dne 13. novembra 2019

Dvanajstega novembra je bila polna luna v znamenju Bik in ta bo imela vpliv še nadaljnje dneve. Polna luna se vedno koplje v svetlobi Sonca, ki je na drugem koncu neba in tako imamo sedaj Sonce v znamenju škorpijon in Luno v znamenju bik. Škorpijon je znamenje, ki govori o transformaciji, o tem, da nas usmerja v notranjost, v občutke in zaznave vsega – vidnega in nevidnega sveta. Bik pa je znamenje, ki si želi užitkov materialnega sveta, želi si stabilnosti, varnosti svoje družine, želi dobro upravljati z denarjem in hkrati uživati v radostih, ki osrečujejo telo. Živimo v času nestabilnosti, zato bo treba najti ravnovesje med tem, kaj si želi naše telo, pa naj bo to hrana, pijača, razni užitki, ples, veselje … Skratka vse, kar nas osreči v materialnem smislu, po drugi strani pa bomo morali poskrbeti tudi za notranje veselje, za tisti notranji mir, kot radi rečemo, za duhovno in osebno rast. Se bomo znali zadržati, ko bo telo reklo, da takoj potrebuje skodelico kave, morda cigareto, kakšno nezdravo hrano? Bomo prisluhnili notranji govorici, ki nam bo govorila, kaj si želi naša duša in kaj je dobro za naše telo, da bomo imeli zdrav duh v zdravem telesu?

Kadar pride do dvoboja med tem, kaj si notranje želimo in tem, kaj dejansko naredimo, ne moremo govoriti o notranjem miru. Prihaja mesec, ko bomo vsi govorili, kako drugim in sebi želimo notranji mir, saj podzavestno vemo, da je prav to tisti ključ, ki pripelje do zadovoljstva.

Ko sledimo vesti, smo popolnoma pomirjeni in prepričani, da so naša dejanja usklajena s tem, kar notranje čutimo. Vest nam vedno pove, kaj je dobro za nas, za naše najbližje, za našo okolico in tudi, kaj je dobro za naš planet. V času te polne lune se bomo spraševali, kaj nam je pomembno, koliko materialnega res potrebujemo, ali lahko obujemo več kot en par čevljev hkrati in ali se ne bi bilo treba od kakšne stvari tudi posloviti. Nekateri boste morda šli pospravljat omare in se boste »poslovili« od tistih oblek, ki jih že nekaj let niste nosili. Marsikdo med vami bo pričel odpuščati ljudem in sebi in tako boste »odpustili« iz sebe tisto energijo, ki vas je zadrževala ujete v mučnem razmišljanju obtožb in samoobtožb. Marsikaj lahko naredimo, če se le povežemo s sabo. Kako s sabo, se boste vprašali. Saj menda dobro vemo, kdo smo … V nas sta dve močni sili, naš zavedni del in podzavest, Sonce je naš zavedni del, Luna pa je naša podzavest. Um (zavedni del) uporablja glasilke in nenehno govori, včasih že kar preveč. Podzavest pa ne uporablja glasilk, uporablja pa občutke. Verjetno ste se že kdaj znašli v situaciji, ko niste poslušali svojih občutkov, ki so vam govorili, da nekaj ne naredite in ste se odločili tako, kot ste mislili, da je najbolje, seveda, drugače od tega, kar vam je govorila notranjost. Takrat ste ugotovili, da bi morali poslušati svoj notranji glas in vam je bilo žal, da tega niste storili. Kako pa lahko pridemo do stanja ravnovesja, da bo naš pametni um prisluhnil podzavesti, kjer je ogromno izkušenj, kjer so shranjene vse misli, ki smo jih mislili, kjer so shranjene vse besede, ki smo jih kadarkoli izgovorili, kjer so vse sanje, ki smo jih sanjali. V podzavesti se skriva izjemen zaklad, ki pa ga naš um noče priznati, saj je ponosen ter velikokrat trmast.

Danes vam bom izdala eno skrivnost, kako doseči, da bosta Sonce (um) in Luna (podzavest) v ravnovesju, da bosta prijatelja in enotna. Recite: »Skupaj, bodita moji zavest in podzavest enotni ter povezani z nadzavestjo. Pridobi.« To je nov program, s katerim boste dosegli, da boste v ravnovesju, da boste imeli več fizične in psihične moči. Izgovorite si ta nov program vsako jutro in če boste videli, da boste med dnevom kdaj padli iz ravnovesja, izgovorite ta program še enkrat. Ko ga izgovorite, dosežete, da vaš um prisluhne in prične poslušati podzavest ter se oba povežeta s poljem neskončnih informacij. Vsaka beseda tega programa je pomembna, saj ima vsaka svoj namen. Nič več ne boste razdvojeni, pač pa enotni. Prav razdvojenost, neenotnost je tisto, zaradi česar so na svetu konflikti. Vemo pa, da je treba vedno pričeti pri sebi in ko spremenimo svoj pogled na svet, se le-ta prične spreminjati. Naj tole moje pisanje zaključim z željo, da vam bo nov program prinesel notranji mir.

Comments are closed.