DELNI LUNIN MRK 16./17. JULIJ 2019

V torkovi noči bomo, če ne bo oblakov, opazovali delni lunin mrk. Viden bo iz večjega dela Evrope, iz Avstralije, Afrike, Južne Amerike, Antarktike in iz večjega dela Azije ter deloma iz Srednje ter Severne Amerike.

V Sloveniji se bo pričel ob 22:01, maksimum bo ob 23:30, končal pa se bo 17. julija ob 00:59 (v senci bo še do 2:17).

Nekdaj so ljudje gledali na mrk s strahom, ker si niso znali razložiti, kaj pomeni, danes pa vemo, zakaj se mrk zgodi, in energije, ki se ob tem sprostijo, vzamemo kot pozitivno sporočilo k spremembi. Ob mrkih se namreč vedno sprostijo močne energije, ki jih čutimo tudi do nekaj mesecev. Pomembno je, da se na dan mrka osredotočimo na svoje želje, načrte in na splošno vse, kar bi radi dosegli, sicer je počutje v dnevih okrog mrka napeto in utrujajoče. Energije mrka sprožijo v ljudeh nepredvidljive reakcije in zato na marsikoga vplivajo izredno temačno in stresno. Prav tako mrki nakazujejo naravne katastrofe (potrese, vulkane). Vzemimo mrk kot nekaj, kar nam prinaša v življenje novosti in razvoj. Vedno smo le mi tisti, ki se lahko odločimo ali za temo ali svetlobo.

Luna, kot vemo, govori o našem notranjem svetu, o čustvih, ki kreirajo naša življenja. Čustva se nam prebujajo in nam kažejo, kam moramo usmeriti svojo pozornost. Lunin mrk govori, da so takrat čustva tako zelo močna, da si ta želijo priti na površje. Simbolika mrka je v tem, da prepoznamo temo, da spoznamo, kaj se v nas dogaja in kaj se od nas tudi pričakuje, mrk nas usmerja, da nekaj naredimo, da prekinemo tisto, kar nas dela nemirne, žalostne, jezne, prestrašene, dvomeče … Mrk je čas, ko sebe in svet vidimo v realni luči, to je tudi trenutek resnice, ko si več ne zatiskamo oči. Vprašajmo se: Kaj želim dokončati? S čem želim prekiniti? Morda želimo prekiniti slabe navade, morda prekiniti s poslom, ki nam ne prinaša denarja ali zadovoljstva, morda želimo prekiniti naš partnerski odnos …?

Kako bo tokratni mrk vplival na nas?

Lunin mrk bo na 24° Kozoroga in četudi bo to delni mrk, bo izredno močen. Zakaj?

Luna bo v znamenju Kozorog, Sonce pa v Raku. Rak je znamenje, ki v nas prebuja čustva, nas usmerja v dom in družino, to je ljubezen, negovanje in dostojanstvo. Kozorog pa nas usmerja v delo, kariero, delovno etiko in timsko delo. Kozorog so tudi institucije, politika, banke in ekonomija. Voda (Rak) zaliva zemljo (Kozorog) in zemlja zadrži in omeji vodo, da se ne razlije. Čustva z občutki bodo v opoziciji z ambicijami. Kaj bo močnejše?

Luna v Kozorogu bo v konjunkciji s Plutonom in Saturnom ter južnim luninim vozlom, Sonce pa bo v konjunkciji z Venero, retrogradnim Merkurjem in severnim luninim vozlom. Energija v Kozorogu bo izredno močna in tako se bomo lahko vprašali, kakšna so naša čustva, ali jih obvladujemo, jih usmerjamo v dobro ali v slabo. Navsezadnje moramo vedeti, da Pluton zahteva transformacijo naših čustev, da jih prepoznamo in jih obvladamo, kadar so negativna ter jih potem uničimo. Zakaj bi bili jezni, če pa je to nekaj destruktivnega? Zakaj bi se vdajali žalosti, če pa nam to samo uničuje zdravje? Pluton zahteva, ne prosi, in če se nočemo spremeniti, se zgodi nekaj, da se moramo spremeniti, pa naj boli kolikor hoče. Pluton je generacijski planet, Saturn pa družbeni in tukaj se tudi lahko vprašamo, ali delamo dobro le zase ali za celotno skupnost, ali delamo dobro za ves planet?

Že sončni mrk pred dvema tednoma nas je usmerjal v to smer in prebujal v nas občutke ljubezni do vsega, zdaj pa bo ta naloga še bolj resna, še bolj zahtevna in tako je človeštvo pred odločitvami, kako naprej? Stare navade in vzorce bo treba korenito spremeniti, sicer bomo popadali v prepad. Zdaj smo povsem na robu le-tega, a pod našimi nogami se kruši … Kaj je še potrebno, da bomo spregledali? Kaj slabega še moramo doživeti, da se bomo spremenili in bomo vredni oznake najbolj inteligentnega bitja na Zemlji. Hja, mogoče inteligentnega, nikakor pa ne srčnega, a tudi v intelekt ljudi lahko dvomimo! Kaj smo postali? Hlastajoči za materialnimi dobrinami, zaslepljeni z modro svetlobo naših pametnih naprav, lačni hamburgerjev in krvavih zrezkov, ne vedoč, da so za naš užitek trpele živali, postali smo igralci, ki smo na družbenih omrežjih sočutni, v resnici pa nam ni mar za druge. Nismo več fokusirani na to, kar je pomembno in zapravljamo čas za napačne in prazne stvari. Vseeno nam je, če tam daleč nekje sekajo pragozd, če vsak dan izumirajo živali, če Kitajci gradijo absolutno preveč jedrskih elektrarn, če jedrske odpadke mečejo v morje, če ladje vozijo oblačila iz Azije v Evropo in Ameriko, mi jih kupimo za par evrov (o tem bi še lahko pisala), a pri tem motorji ladij povzročajo nizke frekvence, ki zmedejo kite in delfine, da nasedejo, mi pa se sprašujemo, če so delali samomor. Ogromno je teh naših neumnosti in zatiskanja oči. Spremenimo se že enkrat!

Govorim kakšni smo kot človeštvo, na srečo je veliko posameznikov, ki vidijo življenje v drugačni luči.

To, kar moramo spremeniti, nam bodo govorili Luna, Pluton in Saturn, na drugi strani neba pa bo Sonce z Venero, ki bosta trkala na našo vest in nas opozarjala, da imamo možnost odločitve in se zavedati, da imamo moč zaradi ljubezni. Ljubezen je najmočnejša sila v vesolju in ljubezen je v nas, v prav vsakem od nas! Ljubezen je antivirusni program, le »zagnati« ga je treba.

V času luninega mrka ne bo noben planet v zračnem znamenju, zato tudi ne bomo govorili tja v tri dni, ne bomo imeli praznih pogovorov in se bomo bolj zavedali tega, kar bo mrk sprožil v našem dojemanju življenja. Spraševali se bomo o varnosti, o tem, kaj nam inštitucije vsiljujejo, kako nas korporacije zastrupljajo, kakšne omejitve nam postavljajo, kako manipulirajo z nami. Ne bomo gledali samo to, kar je na površju, ampak bomo kopali globoko in iskali korenine tega, s čemer nismo zadovoljni.

Venera bo v trigonu z retrogradnim Neptunom, kar bo dobro, saj bo to v nas prebujalo še več ljubezni, tudi romantike, a tudi bolj bomo usmerjeni v duhovni svet ter umetnost. Ta aspekt tudi govori o kreativnosti, o tem, da lahko sodelujemo skupaj, se razumemo, če bomo le premogli tisto ljubezen, ki bo brezpogojna, torej, če bomo čutili resnično ljubezen.

Ta lunin mrk nas bo usmerjal iz cone udobja, iz naših navad v področje, ki nam je neznano, a vemo, da moramo tja! Če ne bomo naredili prvega koraka, bomo zaspali v naših starih navadah in je vprašanje, kdaj bomo spet dobili priložnost spremeniti svoje življenje in narediti veliko več dobrega za naš planet. Prvi korak pa lahko naredimo kar kmalu, ker je v času mrka Ascendent v Ovnu, a je Merkur retrograden, kar je po eni strani dobro, po drugi pa ne. Lahko dobro premislimo in si rečemo, da je res, kar sem zapisala, prenos teh informacij pa se lahko zaustavi … Zato delite ta zapis.

Stara kitajska modrost ima rešitev za transformacijo (nihče pa se je v teh tisočletjih ni držal) in ta pravi:

»Če je v duši luč,

je tudi v človeku lepota.

Če je v človeku lepota,

je v hiši harmonija.

Če je v hiši harmonija,

bo v državi red.

Če je v državi red,

je na svetu mir.«

Želim vam luč v duši!

Comments are closed.