RETROGRADNI MERKUR V LEVU IN RAKU

Merkur bo od 8. 7. in do 1. 8. 2019 znova retrograden. Navidezno nazaj se bo gibal od 4° Leva pa do 23° Raka, v svoji senci pa bo do 15. avgusta.

Kot že tolikokrat prej naj še enkrat povem, da Merkur vpliva na naše razmišljanje, komunikacijo, na promet, na vse telekomunikacije, trgovanje, pisanje, pošto, podpise pogodb … Kadar pa je retrograden, pričnemo ponovno premišljevati o tistem, česar prej nismo dobro predelali v naših glavah, prihaja do zmot v komunikacijah – do šumov, ki so lahko vir nesporazumov. V času njegove retrogradnosti prihaja do zastojev v prometu, težave imamo z avtomobilom, računalnikom, telefonom, električno napeljavo … V naslednjih tednih bodimo previdni pri nakupu novega telefona, novega avtomobila, novega računalnika, lahko pa kupimo rabljen avtomobil, a ga moramo dobro pregledati, da ne bi imel skrite napake.

Tudi s ponosom se bomo spopadali, še posebno, če nam kdo ne bo dal tiste veljave in priznanja, ki ga bomo pričakovali. In tudi to bo minilo … Samo da ne bomo sebi ali drugim pri tem naredili preveč škode.

Predvsem pa nas vse v tem času opozarjam, da premislimo, kakšne posledice bodo imele naše besede in dejanja. Ne zaganjajmo se trmasto in užaljeno in ne izsiljujmo stvari. Merkur bo imel do 15. julija veliko Marsovih energij in skupaj bosta v kvadratu z Uranom, planetom, ki želi v nas prebuditi željo po svobodi, revoluciji. V kolikor ne dobivamo dovolj pohval in priznanj, lahko to vpliva na naš ponos in potem odreagiramo temu primerno. Bodimo bolj na realnih tleh, bolj premišljeni ter bolj hvaležni, pa bomo tudi to retrogradnost dobro preživeli. Kako bo ta retrogradnost vplivala na nas, je odvisno od tega, kje v rojstni karti imamo področje, ki se ga bo Merkurjeva retrogradnost dotaknila.

Comments are closed.