SONČNI MRK 2. JULIJA 2019

Medvedek Pu: “Kako srečen sem, da imam nekaj, od česar se težko poslovim!”

Sončni mrk, ki bo 2. julija zvečer, ne bo viden iz Evrope, viden bo iz Južne Amerike, bo pa deloval na vse ljudi. Mrk bo v znamenju Rak na 10°37´. V naslednjih tednih bodo »v zraku« močne energije Raka in Kozoroga, česar smo vajeni že od začetka leta in jih bomo vajeni še naprej, saj se bo v juliju zgodil še lunin mrk v Kozorogu in potem v decembru sončni mrk v Kozorogu in spet januarja 2020 lunin mrk v Raku.

Že nekaj časa sta Severni in Južni lunin vozel okrepljena s tema dvema znamenjema (več tukaj) in zato to leto vsi čutimo, kako nas vse vodi v spremembe. Eni to čutite izredno močno, drugi malo manj, tretji pa se tega niti ne zavedajo, le jezijo se, ker se jim toliko vsega dogaja.

Seveda je za vsakogar od nas pomembno, kje imamo ta dva znamenja, zato se največ sprememb dogaja ravno tam. Na splošno pa vemo, da je znamenje Rak tisto, ki je družinsko, usmerjeno v preteklost, v spomine, je čustveno in ranljivo, lahko muhasto, a kardinalno. Ta mrk bo zato zajel naš notranji svet, naša čustva, dom, povezan bo z rojstvom, negovanjem in hranjenjem tistih, ki so nam blizu. Znamenje Rak deluje nežno in je povezano s tekočinami. Na drugi strani neba je znamenje Kozorog (element zemlje), ki pa nas uči o tem, da morajo biti temelji našega življenja trdni in stabilni, da moramo biti disciplinirani, potrpežljivi in da se moramo držati dogovorov, četudi se s tem omejujemo. In Severni lunin vozel, ki govori o naši poti, o tem, kam se moramo premakniti, je sedaj v Raku, Južni lunin vozel, ki nam govori, od kod se moramo premakniti, pa je sedaj v Kozorogu, zraven tega vozla sta še Saturn (odgovornost) in Pluton (transformacija). Te spremembe so počasne, a temeljite. Morajo se zgoditi, hočeš, nočeš. Južni lunin vozel nas zadržuje v znanem okolju, tam, kjer nam je vse domače, ne nujno lepo, a ker smo tam tako zelo navajeni biti, se težko premaknemo naprej v smer, ki je nujna. Tam imamo kontrolo, ker nam je vse znano, lahko vztrajamo v zvezi, ki ni dobra za nas, a nas je strah narediti odločilen korak, tam so naše navade in razvade. Lahko je to stari dom, a novi nas čaka, za nekoga je to služba, kjer nismo zadovoljni, a si ne upamo pogledati tja, kjer nas čaka boljša služba.

Na globalni ravni pa se bodo dogajale spremembe v korporacijah, ki imajo kontrolo v  farmaciji, nad hrano in okoljem. V politiki, ki sprejema napačne odločitve, ki niso v interesu ljudi in v bančništvu, ki se trudi, da bi bili ljudje zadolženi. Znamenje Rak pa želi, da ljudje živimo varno in lepo v krogu naših ljubih, da skrbimo za čustveno ravnovesje, da smo zdravi in da so naši odnosi ljubeči. Znamenje Kozorog (v nas, ker imamo vsi svojega Kozoroga) je v glavi, znamenje Rak pa v srcu. Torej moramo povezati um in srce, seveda pa moramo čutiti, kakšne pa so naše srčne želje.

Velikokrat bomo morali na tej poti »umreti«. Ne fizično, ampak bomo spustili, odpustili iz svojega življenja tisto, kar ne sodi več vanj in česar več ne potrebujemo. Ta mrk bo govoril tudi, da moramo več zaupati sebi in vsemu, kar nas obdaja, da najdemo širšo družino, da se zavemo, da je Zemlja naš dom. S tem domom pa ravnamo že dolga desetletja zelo grdo, da ne rečem že kar hudobno. Brez zavedanja. Da uničujemo okolje in s tem sebe, da uničujemo prihodnost naših otrok in vnukov. Kaj delamo materi Zemlji!? Pohlep, ta kapitalizem, ki se žene le za dobičkom je vse nas spremenil, čeprav v srcu vemo, da to, kar delamo, ni prav. Svoj dom moramo očistiti, takoj moramo ustaviti svinjanje, klanje, pobijanje, izkoriščanje in se zavedati, da ima vsako naše dejanje tudi posledice. Nahraniti moramo tudi svojo dušo, tako kot mati hrani svojega otroka. Poglejmo okoli sebe in začutimo lepoto, ki je vsepovsod in v vsem. Začutimo ljubezen.

In za konec še en rek, ki takoj opiše tokratni Sončni mrk:

Prašiček: “Kako se črkuje beseda ljubezen?”

Pu: “Ljubezen se ne črkuje… ljubezen se občuti.”

Comments are closed.