POLETNI SOLSTICIJ

V petek, 21. junija bo na severni polobli ob 17:54 (po našem času), prišlo poletje. To je čas, ko Sonce vstopi v znamenje Rak in je dan najdaljši v vsem letu. Na južni polobli pa se takrat prične zima.

Na ta kresni dan bo dan dolg 15 ur in 51 minut, naslednji dan pa se bo že pričel krajšati.

Poletni Sončev obrat je bil za naše prednike poseben dan. Tudi mi se lahko zavemo, da je takrat energija na višku, da je Sonce najmočnejše in da je vir življenja. To je dan, ko bi bilo dobro, da imamo v sebi čim več lepih misli, da občutimo hvaležnost za življenje. Ne le naše, ampak za življenje na planetu, na pestrost vsega živega, da se zavemo, kako smo vsi povezani in da smo vsi eno. Lahko si naredimo praznik veselja, optimizma in sreče. Če bomo imeli v sebi ljubezen, še praprotnega semena v žepu ne bomo potrebovali, da bi razumeli govorico živali. Na ta dan lahko zanemarimo logiko in se prepustimo govorici podzavesti – manj bomo govorili in bolj čutili.

Občutki so povezani z Luno, ta bo ob solsticiju v prelepem trigonu z Venero in sekstilu z Jupitrom. Venera in Jupiter bosta v inkonjunkciji s Severnim luninim vozlom, Merkurjem in Marsom. Ta »Božji prst« bo kazal na smer našega razvoja, govoril nam bo, da moramo slediti intuiciji, da moramo razširiti svoje horizonte in biti pogumni, vedoželjni, da se moramo transformirati, ker bomo le tako osrečevali svojo družino in bodo posledično naša čustva mirna. Saturn in Pluton nas bosta poskušala zadrževati v materialnem svetu, a bo v to posegel Neptun, ki nam tokrat ne bo prinašal dvomov in meglenega pogleda na sedanjo situacijo, ampak bo odpiral pot intuiciji.

Zvečer, ko boste gledali v nebo, se bo na JV svetlikal Jupiter. Že ves mesec ga lahko opazujemo in ga bomo še do konca oktobra, le da bo počasi »drvel« proti Zahodu.

Želim vam lepo praznovanje, toplo noč, plesoče kresnice, nasmeh na obrazu in mir v srcu. :)

Comments are closed.