Polna luna v Strelcu

17. junija bo polna luna v znamenju Strelec, in sicer na 25°53´ in bo v konjunkciji z retrogradnim Jupitrom (v Strelcu). Jupiter je vladar Strelca, stopinje pa so pomembne zato, ker je to linija s središčem galaksije.

Vsi imamo nekje znamenje Strelec, ta Luna bo iz nas potegnila tisto, kar to znamenje  predstavlja. Ker Luna govori o čustvih, bo zato iz nas prihajala radodarnost, bolj samozavestni bomo in pogumni, verjeli bomo vase in v prihodnost ter, da nam bo Univerzum prinesel tisto, kar si želimo. Radodarnost, dobronamernost sta čudoviti lastnosti, ki ju ima v sebi vsakdo izmed nas. Včasih sta potlačeni, zaspani, ignorirani s strani našega ega, a sta tukaj, čakata, kdaj ju pokličemo. Mar ni lepo, če smo dobri drug do drugega? Ko osrečujemo druge na način, ko ničesar ne pričakujemo v zameno, nas Univerzum nagradi, a tudi ljudje okoli nas se na ta način spreminjajo, tudi oni postajajo bolj dobri in tako se veriga dobrote vije naprej.

Jupiter bo tudi ob polni luni še v kvadratu z Neptunom, zaradi česar bi bilo dobro, da smo bolj prilagodljivi ter fleksibilni in da vidimo svet s širše perspektive. Lahko nas to spodbudi, da gremo na potovanje ali da vsaj pričnemo planirati neko daljšo pot. Res pa je, da je Jupiter zaradi retrogradnosti tisti, ki nas pri tem početju lahko tudi preseneti s kakšno zamudo. Bo pa zaradi tega naša domišljija brezmejna in tudi sanje bodo intenzivnejše.

V času polne lune bosta tudi Saturn in Pluton v konjunkciji (v Kozorogu). Od nas bosta zahtevala resnost, odgovornost in nam bosta govorila, kaj vse moramo obvezno narediti za to, kar nam je pomembno. Ta moški princip teh dveh »velikanov« pa bo (še vedno) v opoziciji z ženskim principom, to sta Merkur in Mars v znamenju Rak. Mars je sicer moška energija, a v znamenju Rak deluje drugače. Čutili bomo, da moramo biti bolj naravni, ljubeči, čustveni, da iz sebe prikličemo nežna čustva ter ljubeče besede. Treba bo predelati kakšne frustracije, potlačeno jezo in paziti na odnose z moškimi, še posebno z očetom. Lahko tudi, da se bomo počutili malce preveč pomembne. Merkur in Mars bosta v lepem trigonu z Neptunom, zaradi česar bomo kreativni, senzitivni in se bomo bolj zavedali naših blagoslovov. Dobro je, da prikličemo hvaležnost, da delujemo iz srce in da gredo te vibracije hvaležnosti še v našo glavo, da se bo tega zavedal še naš ego. Osredotočajmo se na tisto, kar je dobro in ne na to, kar nas moti. Bodimo sočutni.

Še vedno smo v dobi Rib. Ko bo prišla doba Vodnarja, bomo imeli ljudje drugačna prepričanja, kot jih ima sedaj večina ljudi, a te dobe mi ne bomo doživeli, naši zanamci pa jo bodo. Ponedeljkova polna luna bo zaradi konjunkcije s središčem naše Rimske ceste prejela vibracije, ki bodo spreminjale naša prepričanja, saj se bodo naša stara prepričanja čistila. Čistijo se lahko samo na način, da o določeni stvari izvemo več informacij, da dobimo več znanja, da spoznamo resnico. Znamenje Strelec je višje znanje, je zavedanje, je duhovnost in tudi resnica.

Ob tej polni luni bodimo hvaležni in skromni, naj se naš ego pomanjša do mikroskopne točke, ne mislimo toliko in raje bolj čutimo.

Comments are closed.