POMLAD PRIHAJA

Ko prispe Sonce na 00°00´00˝ znamenja Oven, se na severni polobli prične pomlad,  na južni pa jesen. V letošnjem letu se bo to zgodilo 20. marca ob 22.58. To bo tudi dan enakonočja, to je dan, ko se Sonce navidezno nahaja nad ekvatorjem, njegovi žarki pa padajo pravokotno na ekvator. In to bo tudi dan, ko se bo pričelo novo astrološko leto.

Po obdobju zime, ki je bila namenjena počitku in s tem ohranjanju ter zbiranju energije, sledi pomlad, ki pomeni rast in novo življenje. Tako kot smo pozimi delali na energijsko močnih ledvicah, bomo sedaj delali na zdravju naših jeter. Pomladi vlada element lesa, ta element je v jetrih, ki skrbijo za dober pretok življenjske energije. Jetra tudi skladiščijo kri in podpirajo delovanje notranjih organov, okončin in tkiv. Ko smo budni, dovajajo kri v mišice, ko pa spimo, se kri vrne v jetra, da jo prečistijo. Pri tem je pomemben žolčnik, ki je aktiven med 23. in 1. uro, jetra pa so aktivna med 1. in 3. uro zjutraj.

Z jetri so povezane oči ter tako rdeče, suhe in pekoče oči opozarjajo, da je treba nekaj narediti z zdravjem jeter. Jetra so povezana tudi s tetivami in rodili, vplivajo pa tudi na rast nohtov.

Kakšno je stanje naših jeter, lahko ugotovimo tudi tako, da pogledamo vase in ugotovimo, če smo kdaj jezni. Jeza je tisto čustvo, ki se najbolj povezuje z jetri. Saj veste, da nam kdaj gre kdo pošteno na jetra (in na živce in še lepoti škoduje). To pomeni, da so jetra fizično preobremenjena in zablokirana. Jeze se bomo znebili, če ne bomo sodili o drugih ljudeh, če bomo pazili, kaj mislimo in govorimo, če bomo delali energijske vaje in meditirali. Seveda pa je dobro paziti, da je večerja najkasneje ob 19. uri, da se izogibamo alkoholu, da smo fizično aktivni in da si privoščimo masažo. Vsak čas bo na travnikih veliko regrata, zato si privoščite tudi tega.

Da bo vaše telo čilo in zdravo, naj bo v njem tudi zdrav duh! In ja, naj vam Vesna, boginja pomladi, prinese srečo in ljubezen ter vam pomnoži srečne dogodke!

Comments are closed.