Retrogradni Merkur v Ribi

Merkur je planet, ki trikrat (včasih celo štirikrat) v letu navidezno spremeni svojo smer. Z Zemlje se zdi, kot da se giblje nazaj, čeprav se realno giblje naprej po svoji tirnici. Vsake štiri mesece je približno po 22 dni retrograden. Retrogradni Merkur nam bo zaviral tiste dejavnosti, ki so povezane z njegovim delovanjem – s trgovanjem, z gibanjem, s komunikacijo, potovanji, pisanjem. Ko je retrograden, imamo večkrat težave tudi z artikli, ki jim vlada Merkur, in sicer so to novi telefoni, računalniki, prevozna sredstva. Za le-te tudi velja, da jih v času Merkurjeve retrogradnosti ni dobro kupovati. Pazljivi bodimo glede naše pošte (navadne ali elektronske), ki se lahko nekje izgubi, dvakrat tudi preverimo ali smo sogovornika pravilno razumeli, ker bo sogovornik govoril eno, mi pa si bomo njegove besede napačno razlagali, kot da bi naša ušesa slišala drugačno govorico. Merkur je pač prinašalec informacij in te so lahko izkrivljene, lahko se v času njegove retrogradnosti kje izgubijo ali pa jih napačno razumemo.

V času Merkurjeve retrogradnosti zakasnijo plačila, to tudi ni dober čas za podpise pogodb in dogovorov. Retrogradnost planeta nam vedno da priložnost, da se notranje očistimo, saj ravno takrat pridejo v nas misli, ki nam prebudijo stare zamere ali pa nas opomnijo, da je potrebno nekaj odpustiti in s tem pozabiti na preteklost.

V času njegove retrogradnosti se naj ne bi kupovali NOVI avtomobili, telefoni, računalniki … Lahko se kvarijo, imajo skrite napake, nam jih kdo ukrade ali samo nismo zadovoljni z njimi.

Njegova retrogradna pot se bo pričela 5. marca s 29°38´ Ribi in bo trajala do 28. marca, ko se bo Merkur na 16°06´ »ustavil« in se bo počasi spet pričel gibati v direktno smer. V znamenju Ribi bo … Si lahko mislite, kako bujna bo postala naša domišljija? Ta retrogradni Merkur bo idealen za umetniško ustvarjanje, dober bo, da naša domišljija postane jasna in jo bomo kasneje, ko Merkur ne bo več retrograden, pričeli udejanjati.

Retrogradni Merkur se bo na svoji poti »srečal« s Soncem, Luno, Neptunom, dobro se bo razumel s Saturnom in tudi s Plutonom, Jupiter pa mu bo še podžigal domišljijo in iluzije.

Vendar pa bo ta retrogradni Merkur v Ribah povzročal največ težav osebam, ki se poklicno ukvarjajo s pisanjem ali drugo komunikacijo, torej novinarjem, svetovalcem, učiteljem, trgovcem, blogerjem, turističnim delavcem … Mogoče so prevare, zablode, prinašal bo slabo koncentracijo, počasnost in neodločnost. Seveda pa bo promet (na zemlji, vodi, nebu, pod zemljo) zelo deležen raznih blokad, potrebna bo večja pazljivost in četudi na nas ne bo deloval, bomo mi tisti, ki bomo udeleženi v prometu, kjer bo Merkur učinkoval na marsikoga drugega.

Prihaja lahko do zahrbtnih dejanj, opravljanja za našim hrbtom, do neiskrenosti, prihaja lahko do neizpolnitve obljub, do dogovorov, ki bodo padli v vodo, do sestankov, ki se ne bodo zgodili.

Vse, kar boste v času retrogradnega Merkurja v Ribah podpisovali, si preberite dvakrat, trikrat, lahko pa prosite tudi odvetnika, da vam pogodbo preveri.

Poglejte, kje imate v svoji rojstni karti znamenje Ribi, oziroma, kje so te stopinje, ki sem jih omenila. V kolikor bo prehod retrogradnega Merkurja

skozi 1. hišo,

boste imeli slabo koncentracijo, ne boste imeli dobre motivacije, lahko težite k samoprevari. Imeli pa boste ogromno idej, katere pa ne bodo ravno praktične narave.

V 2. hiši

vam bo povzročal nerealne ideje glede zaslužka in vsega materialnega. Naredite lahko napake pri vsakodnevnem nakupovanju in posledično potrošite preveč.

V 3. hiši

bo delal največ težav, saj vam bo povzročal tako težave v komunikaciji, še posebno s sorodniki, sosedi, s strankami, vplival bo na promet, na vaš avto, vplival bo na vaš način razmišljanja, dojemanja in učenja.

V 4. hiši

bo povzročal močna čustva, ki bodo povezana z vašimi najbližjimi. Spraševali se boste, kje živite, s kom in na kakšen način. Več zmede bo v tem vašem razmišljanju in še posebno v občutenju. Ker je že sama retrogradnost preteklost, se bo tukaj preteklost še bolj izražala, časovno boste šli še dlje nazaj. Dobro pa je, da to preteklost tudi očistite in da greste potem očiščeni in brez zamer naprej.

V 5. hiši

vam zaradi retrogradnega Merkurja v Ribi ne bo ravno jasno, kaj si želite od življenja. Kaj vas sploh veseli, kaj bi delali v prostem času, padla vam bo kreativnost, a če ste umetnik, potem bo domišljija vaša zaveznica. So pa mogoče laži v ljubezenskem odnosu. Nekaj se lahko skriva, se ne pove, včasih pa se kaj tudi ne vidi v realni luči.

V 6. hiši

bo vplival na vaš odnos s sodelavci. Res vam svetujem, da dobro prisluhnete ljudem in da se tudi vi bolj jasno izražate. Tudi delo vam bo šlo počasneje, ker tudi ne boste imeli prave koncentracije in motivacije. Mogoči so tudi zdravstveni problemi.

V 7. hiši

bo vplival na partnerske odnose – osebne in poslovne. Mogoče so laži, prevare in nerazumevanje s partnerjem.

V 8. hiši

bo vplival na skrivnosti, ki bodo še večje skrivnosti. Mogoče so napačne odločitve, mogoča je manipulacija. Treba bo paziti tudi na skupno premoženje, ki ga imate s svojim osebnim partnerjem.

V 9. hiši

bo deloval na zakasnitve na sodiščih, prihajalo bo do prelaganj obravnav, do prelaganj predavanj, izpitov … Še posebno pozorni pa bodite, v kolikor imate v tem času predvideno potovanje, ker lahko prihaja do odpovedi letov, pazite na osebno prtljago in skratka: ne obremenjujte se, če na potovanju ne bo šlo vse tako gladko, kot bi si želeli.

V 10. hiši

bo deloval na vašo kariero. Zelo pazljivo sprejemajte odločitve, pazljivo prebirajte pogodbe in če posel (prodaja) ne bo tako dober kot bi si želeli vedite, da boste ves primanjkljaj nadoknadili v naslednjih mesecih.

V 11. hiši

pa bo retrogradni Merkur v Ribi povzročal neiskrenost med prijatelji in vami. Včasih bo to samo šum v komunikaciji med vami in ne prevare, zato dobro poslušajte in govorite jasno ter počasi in ne reagirajte hitro. Bo pa vaša slika glede vaše prihodnosti postala zamegljena in se bodo pojavili dvomi, ali vam res lahko uspe … Ne dvomite, minila bo tudi ta retrogradnost.

V 12. hiši

bo vplival na turbo povečanje vaše domišljije, večje bodo iluzije, plavali boste na in nad oblaki. Ker bo vaša koncentracija slabša, bodite pozorni bolj kot sicer in se večkrat zavejte, kje ste, kaj delate in se skoncentrirajte na dihanje, da bo tudi um bolj skoncentriran.

Comments are closed.