Popolni lunin mrk – 21. januarja 2019

Mrki vedno »prihajajo« v paru, tako bo po delnem sončnem mrku, ki je bil 6. januarja, v ponedeljek zjutraj, 21. januarja, iz Slovenije viden popolni lunin mrk.

Mrk bo v celoti, od začetka do konca, viden v Severni in Južni Ameriki, v Evropi, Afriki in zahodnem delu Azije pa ne bomo videli samo tistega dela, ko bo Luna izstopila iz Zemljine sence in polsence.

Bo pa treba za spremljanje tega nebesnega spektakla vstati vsaj ob pol šestih zjutraj. Luna bo takrat na zahodnem delu neba. Ko boste pogledali na jugovzhodni del neba, boste videli svetlečo Venero in, če boste res dobro pogledali, malo pod njo še Jupiter (ta čas sta Venera in Jupiter v konjunkciji, tako lahko vse te dni vidite oba planeta).

Mrk se bo pričel ob 3.36,

začetek popolnega mrka bo ob 5.41,

maksimum mrka bo ob 6.12 in

konec mrka bo ob 6.43.

Lahko si le želimo, da bo nebo jasno!

Kaj pa ta mrk pomeni astrološko?

Popolni lunin mrk bo na 00° Leva in bo, seveda, v konjunkciji s severnim luninim vozlom v Raku. V opoziciji z Luno ne bo le Sonce v Vodnarju, ampak tudi Merkur v Kozorogu. Tako kot pri minulem sončnem mrku, bosta tudi pri luninem Venera in Mars v lepem trigonu, kar je dobro, ni pa dobro, da bosta Jupiter in Neptun v kvadratu, zato zdaj nikakor ni čas za pomembne odločitve, saj je Neptun direkten in bo prinašal še več dvomov ali pa, zaradi Jupitra, pretiranih, nestvarnih pričakovanj. Lunin mrk bo prinesel več stresa kot sončni mrk, ker bo ta dan Uran, planet nemira ter nenadnih in nepričakovanih dogajanj, v kvadratu tako s Soncem kot tudi Luno. Venera in Neptun v kvadratu pa bosta spet prinesla preveč težav v ljubezenski odnos in tudi pri finančnih odločitvah (to so lahko tudi nakupi, ne le kakšne odločitve glede investicij) bomo morali biti bolj previdni ter premišljeni. Kaj pomeni mrk za posamezna astrološka znamenja, pa si preberite v mojem tedenskem horoskopu. Seveda pa je najbolje, da sami pogledate v svojih rojstnih kartah, kje je vaše znamenje Lev ali pa za vpliv mrka na vaše življenje povprašate astrologa.

Comments are closed.