POLNA LUNA 24./25. 9. 2018

V noči s 24. na 25. september bo na nebu sijala »žetvena« polna luna. To je polna luna, ki je najbližja jesenskemu enakonočju, takrat kmetom s svetlobo pomaga, da lažje s polj pospravijo pridelke (koruzo, buče, fižol …).

Ta polna luna bo na 1°59´ Ovna. Znamenje Oven je začetno zodiakalno znamenje, ki vlada glavi, je znamenje, ki začenja stvari, ki daje energijo za zagon. Tam, kjer imamo to znamenje, nam kaže, kje moramo prevzeti iniciativo, kje moramo stopiti velik korak naprej. Ta polna luna pa bo v opoziciji s Soncem in Merkurjem v Tehtnici ter bo v kvadratu s Saturnom v Kozorogu (T-kvadrat). Znamenje Tehtnica želi ustvarjati ravnovesje in harmonijo, znamenje Oven opominja, da moramo biti to, kar smo, znamenje Kozorog pa, da bodimo realni, premišljeni, resnicoljubni (torej bo ta T-kvadrat v kardinalnih znamenjih). Te naloge bodo težke, saj bomo po eni strani želeli mir in dobre, lepe odnose, po drugi strani bomo želeli, da se sliši naš glas, po tretji strani pa ne bo dobro povedati prav vsega in bomo morali biti bolj zadržani. Kaj torej storiti? Nikakor ne bomo smeli biti apatični, pač pa modri. Najti bomo morali ravnotežje med tem, kaj smemo pustiti iz našega življenja in o čem bo dobro spregovoriti. Vsa mogoča čustva se bodo v nas porajala, a reagirati ne bomo smeli impulzivno (Luna v Ovnu so ognjevita čustva, ko reagiramo takoj, brez premisleka).

Istočasno pa nas bo Mars v Vodnarju, ki je vladar Ovna in bo v kvadratu z Uranom v Biku spodbujal, da bomo pogumni in istočasno bo v Mars v trigonu s Soncem in Merkurjem v Tehtnici ter tako bomo res lahko hrabri, ampak na dobrodušen način. Ne z jezo, ne z besom, ne z dajanjem krivde, ampak umirjeno ter premišljeno. Osvobodimo se pričakovanj, prevelikih pričakovanj … Da ne bomo razočarani. Zaupajmo intuiciji, nič ne more iti narobe, če si bomo prisluhnili. Soočimo se s strahovi, pojdimo preko meja, ki smo si jih postavili v glavi, poglejmo iz škatle. Podobno pravi zgodba o žabah, ki so želele splezati na visok drog, starši pa so jih svarili, naj ne plezajo, ker bodo padle. Vse so obupale, le ena je prišla na vrh, ker ni slišala opozoril, ni slišala drugih žab, ki so jo svarile in ji govorile, da ne zmore. Na vrh je prišla zato, ker je bil gluha. Bodimo pogumni, a se rešimo negativnih čustev. Ne jamrajmo, ne poglabljajmo se v probleme, ampak se osredotočimo na rešitve! Bodimo fizično aktivni, poslušajmo veselo glasbo, smejmo se! Naredimo osebni preskok, prodor in to na razsvetljen način!

Comments are closed.