Delni sončni mrk 11. avgusta 2018

Še zadnji mrk se bo zgodil v letošnjem letu, in sicer bo v soboto, 11. avgusta delni sončni mrk, ki pa ne bo viden iz naših krajev. Opazovali pa ga bodo lahko v Rusiji, na Švedskem, Norveškem, na Finskem, Kitajskem, v Mongoliji in Kazahstanu.

Ta mrk bo na 18°Leva (mlada luna in Sonce) in bo v konjunkciji z retrogradnim Merkurjem, v inkonjunkciji s Plutonom, Merkur pa bo takrat v kvadratu z Jupitrom in v inkonjunkciji z Neptunom. Severni lunin vozel, ki je tudi v znamenju Lev, bo v kvadratu z Uranom v Biku, v opoziciji z Marsom v Vodnarju, a v sekstilu z Venero v Tehtnici.

V soboto bomo še priča kar šestim retrogradnim planetom, in sicer se bodo navidezno pomikali nazaj Merkur, Mars, Saturn, Uran, Neptun in Pluton. Univerzum ima prav posebno nalogo za nas, izzvani smo, da kopljemo globlje po sebi kot običajno in da si priznamo naše strahove, dvome, naša pričakovanja, hrepenenja in upe. V vseh teh čustvih je zmeda, zadnji trije mrki pa so prišli zato, da nas prebudijo in odpremo novo poglavje našega življenja. Saj veste, da mrki vedno nekaj vzamejo in prinesejo novosti. Eni se jim odpremo, drugi ne. Ampak življenje JE sprememba, naša naloga je, spreminjati se in to na boljše.

Sedaj se zaradi retrogradnega Merkurja ukvarjamo tudi z našimi mislimi in se zaradi retrogradnega Marsa v nas prebuja potrpežljivost (naj bi se). Zaradi slednjega bi marsikdaj izbruhnili navznoter, veliko zatajevanega je v naših globinah … Pri tem mrku pa bo imel vlogo iz ozadja tudi Pluton, ki želi te slabe energije transformirati v lepše, bolj sveže, svetlejše. Pomagal nam bo pozdraviti notranje rane in zakaj se mu ne bi prepustili, saj je veliki zdravilec.

S tem mrkom bomo dobili tudi boljšo vizijo, več zaupanja v življenje in prihodnost. In če bomo verjeli vase, v izpolnitev svojih želja, potem nam bo ta energija dala pospešek pri uresničevanju naših sanj. Morda bomo kdaj izgledali arogantno, ko bomo govorili o tem, kaj bomo dosegli. Energija Leva je pač takšna, da se vidi na daleč in mi bomo »Levji«. Ni pa dobro, če bi iz nas govoril ego …

Mrk bo deloval pol leta, tisti pa, ki imate kakšen planet, še posebno Sonce ali Luno na tej stopinji Leva, pa boste mrk občutili dvanajst mesecev.

Mrki pa zaradi gravitacijske sile povzročajo tudi potrese, izbruhe vulkanov ter druge naravne nesreče. Vse na tem svetu (v vesolju) sovpliva, vse posledice dogajanj občutimo, le da nam včasih ni povsem jasno, kaj čutimo. Bi bilo pa dobro, da smo vsi bolj čuječi.

Comments are closed.