POPOLNI LUNIN MRK 27. 7. 2018

Ne zgodi se prav pogosto, da opazujemo popolni lunin mrk. Tokratni pa bo zaradi oddaljenosti Lune, najdaljši v tem stoletju, saj bo trajal 103 minute in še viden bo iz velikega dela sveta: iz Evrope, Afrike, Avstralije, Azije in južne Amerike.

Ko bo Luna vzšla ob 20:30, bo že v senci, popolni mrk pa se bo pričel ob 21:30, maksimum mrka bo ob 22:21, končal pa se bo ob 23:13.

Zaradi loma svetlobe bo Luna oranžno rdeče barve … Ne zamudite pogleda nanjo!

Če boste pričeli gledati v nebo že ob 21:30 uri, boste še videli Venero, kako zahaja. Na Jugu boste videli Jupiter (seveda s prostim očesom), Saturn bo morda viden šele ob popolnem mrku, ker ga bo sicer polna luna s svojo svetlobo zasenčila. Ko pa bo mrk, poglejte malo bolj na desno od Lune in to bo Saturn. Tudi, ko bo popolni mrk, boste videli ob njej Mars. Hm, želim si, da sem vam to dobro predstavila …

Luna bo v Vodnarju na 4°, v konjunkciji z retrogradnim Marsom in v kvadratu z Uranom. Slednji bo v kvadratu s Soncem, to pa bo tudi v opoziciji z Luno in Marsom. Ne bo enostavna konfiguracija, aspekti med planeti bodo prinašali napetosti, ker pa bo tudi Merkur že retrograden (in Mars je retrograden), se bo v marsikom kuhala kakšna zamera in bo čez čas izbruhnila povsem nepričakovano. Mrki delujejo dolgo časa, ne le en dan. Vedno tudi prihajajo v parih, tako je bil 13. 7. sončni mrk in sončni mrk bo znova kmalu – 11. 8.

Bomo v prihajajočih šestih mesecih priča novim izumom? Bomo gradili ali rušili? Vodnar je znamenje, ki ne želi omejitev, sploh pa ne omejenega razmišljanja. Kaj pa čustva, ki jih predstavlja Luna? Čustva, ki bodo nadzirana z nepredvidljivim Uranom, z notranjim bojem retrogradnega Marsa in radosti željnega Sonca v Levu? V svojih rojstnih kartah si malo poglejte svoje postavitve, poglejte, kje je znamenje Vodnar, kje je 4°, ali je vaša Luna v kakšnem aspektu z Marsom, Uranom, Soncem? V katerih hišah so …

Ta enkratno čarobni popolni lunin mrk naj v vas prebudi lepe občutke in če se kakšni dvomi ali slabe misli pojavijo, jih hitro izničite. Takšnega mrka iz naših krajev ne bomo več videli, zato si vzemite čas in ga opazujte. Oblake bomo razkadili, mislili bomo na kaj lepega, občutili bomo lepoto življenja in spoznali, da se lahko vedno odločimo za pot svetlobe in svobode.

Comments are closed.