POLNA LUNA V KOZOROGU V NOČI S 27. NA 28. JUNIJ 2018

Energijsko močna polna luna bo junija sijala z neba, Sonce bo v znamenju Rak, Luna pa v znamenju Kozorog. Tokrat bosta Luna in Saturn le 1° narazen in tako se bodo iz nas sproščala prav posebna čustva, katera bo treba razumeti.

Že samo znamenje Rak je tisto, ki je izredno čustveno ter usmerjeno v preteklost, veliko ali največ mu pomenita dom in družina. Znamenje Rak govori o varnosti, tako čustveni kot fizični. Sonce pa je tisto, ki veliko razmišlja, to je moška energija, je naš um, je naša logika in je naše ukrepanje. Na drugi strani neba pa je znamenje Kozorog, v katerem bo Luna, ki vlada Raku in je Saturn, ki vlada Kozorogu.

Kaj si želimo in kaj za dosego tega cilja naredimo? Znamenje Kozorog govori o strukturi, o disciplini, organiziranosti, uči nas stabilnosti, tudi dojemanja ter upravljanja s financami … In tako bo Saturn vplival na Luno, na naša čustva, ko se bomo zazrli vase, v svoje globine in si priznali, da bi nekje lahko bili boljši. To ne pomeni, da se moramo obsojati, pač pa da ozavestimo svoje dejansko stanje in sklenemo, da bomo tisto, kar nam ne služi več, odvrgli ali spremenili. Ob tej polni luni bodimo prijazni do sebe, ne obtožujmo se, ampak več naredimo v smeri izpolnjevanja svojih ciljev. Bodimo fokusirani, delajmo in bodimo odgovorni ter  disciplinirani. Saturn vlada tudi času. Da se nekaj doseže ali ustvari, je potreben čas. Dvorec se ni zgradili preko noči. Delali so ga počasi, a vztrajno in nekega lepega dne je bil dvorec dokončan in je zasijal v vsej lepoti. Ravno tako delujmo mi in prav v času te polne lune je dobro sprejeti neko odločitev in se je potem držati. Učinkovitost bo tista, ki jo bo Saturn ob Luni zahteval od nas. Vse se spreminja in se spreminjamo mi, spreminjajo se drugi, spreminja se okolje. Določene spremembe niso enostavne in tudi sedaj to ne bo tako enostavno, kot si bomo mislili, saj bosta Luna in Saturn v kvadratu s Kironom.

Prišla pa bo streznitev na nekem področju. Bodo to odnosi, morda davki, bo ta streznitev povezana s premoženjem, denarjem, neko avtoriteto …? To boste sami ugotovili, saj vam vaša rojstna karta govori tudi o tem. Dobro pa je, da si priznate, koliko veljate, kakšne so vaše vrednote, a pri tem bodite prizanesljivi in ne bodite sovražni do sebe. Ne obsojajte se in se imejte radi ter razumite, da osebnostno rastete in se razvijate in da ste v preteklosti pač delali napake, ki jih sedaj z novim znanjem in zavedanjem ne bi. Je pa zdaj čas za nove korake. Pet planetov bo že v torek retrogradnih in pet planetov je tudi v kardinalnih znamenjih. Poglabljanje vase nam ne uide in odločnost v ukrepanju tudi ne …

Še domača naloga: katere tri osebe so imele v vašem življenju največji vpliv na vaše odločitve? Premislite in si odgovor povejte na glas, čisto spodaj pa vam bom povedala odgovor.

Zdaj pa še astronomski pogled na nočno nebo:

Od 21. do 23. ure lahko opazujemo Venero, ki zahaja. Takrat se »na vrhu neba« (na JV in J) sveti Jupiter. Tako velik je in svetel … In že s prostim očesom se nam kdaj zdi, da vidimo njegove lune.

Ob 22. uri (tisti, ki niste doma med gorami, je to že eno uro prej) se na V delu neba vidi Saturn. Luna bo v ponedeljkovi noči natanko med Jupitrom in Saturnom, v noči na četrtek pa bo malo pred Saturnom, tako da ga boste vsaj takrat našli, če ga že ne boste prej.

Malo po 23. uri vzhaja Mars, ob polnoči se že lepo vidi, tisti pa, ki se prebudite ponoči, ga boste ob 2. uri videli povsem na J strani, ob 3. in 4. uri pa je že bolj na JZ strani. Sigurno ga boste prepoznali, ker je res svetel. Med 5. in 7. uro ga boste še ujeli na Z.

In zdaj še odgovor na zgornje vprašanje: VI bi morali imeti vpliv na svoje odločitve. Nihče drug kot VI. Sami se odločajte, sprejmite odgovornost za svoje odločitve.

Želim vam lepe občutke ob opazovanju nočnega neba, imejte se radi, pokažite ljudem, da jih imate radi, varujte naravo in bodite spoštljivi do živali.

Objavljeno 24. 6. 2018

Comments are closed.