RETROGRADNI MARS

Po dveh letih, ko je je bil Mars retrograden v znamenjih Strelec in Škorpijon, se bo tokrat njegova retrogradnost pričela 26. junija v znamenju Vodnar (9°) in končala 27. avgusta v znamenju Kozorog (28°).

Mars je simbol neodvisnosti in akcije. Predstavlja moški princip, seksualnosti,  predstavlja vse, kar je fizično ter deluje impulzivno, borbeno in tudi agresivno. Daje vitalnost, je strasten in nepotrpežljiv. Sili nas, da nekaj ali začnemo ali pa dokončamo. Ne čaka, ampak takoj ukrepa.

Kadar pa je retrograden, nam jemlje energijo, postajamo razdražljivi in zlahka pridemo v konfliktne situacije. Lahko se obnašamo sebično, preveč borbeno in zato prihaja iz nas jeza, bes, sovraštvo – skratka, vse negativne lastnosti Marsa. To napeto nestabilno obdobje ni pravi čas za kakšne začetke – ne v poslu in tudi ne v ljubezni. Kar bomo v tem obdobju pričeli na novo, bomo stežka dokončali. Tudi če bi pričeli graditi hišo, je zelo velika verjetnost, da jo boste gradili ekstremno dolgo, najverjetneje pa je ne boste nikoli dokončali. Zato bodite v tem obdobju pozorni na svoje želje, pravilno si postavite cilje, vprašajte se, kaj si resnično želite in pokažite potrpežljivost in ne začenjajte graditi poti do cilja na »močvirnatem terenu«. Retrogradni Mars nas spravlja v dvome, če smo se stvari sploh pravilno lotili; potem jo popravljamo in znova najdemo napake in spet popravljamo to, kar smo do takrat zgradili. Samoanaliza ne bi bila slaba v tem obdobju …

Ta čas je vožnja z zategnjeno ročno zavoro. Mučite se, trudite se, nikamor ne pridete, samo utrujeni ste zelo, najslabše pa je to, da ste po takšni vožnji razočarani ter jezni nase. Torej bo bolje, da z novimi začetki počakate do konca avgusta. V tem času pa načrtujte, pripravljajte teren ter pokažite potrpežljivost.

V odnosih več poslušajte in ne vztrajajte pri svojem mnenju, ker bi tako samo izzivali sogovornika, to pa bi pripeljalo do nepotrebnih konfliktov. Mars je bog vojne, zato si samo želimo, da v tem obdobju ne bodo nestrpni politiki pričeli kazati svojo moč.

Mars vlada tudi kovini, zato so mogoče okvare avtomobilov, avtobusov, vlakov, letal … Vplival bo na prevozna sredstva in to ravno zdaj, ko se pričenjajo dopusti. Vpliva tudi na poškodbe, opekline, operacije in orožje.

V naši rojstni karti kaže položaj Marsa na to, koliko imamo energije, kako reagiramo v konfliktnih situacijah, kako se soočamo z jezo in besom in, seveda, kako je z našo spolnostjo in strastmi. Kaže na to, ali smo eksplozivni, ali se znamo zadržati, kako smo zamerljivi in če znamo odpuščati. Kaže tudi na to, ali so naše strasti izražene skozi seksualnost, nežnost ali morda skozi kreativnost.

Pri Marsovi retrogradnosti je zanimivo to, da pravzaprav privabimo tisto, česar se sicer želimo izogniti.

Najbolj bodo tokratno retrogradnost občutili tisti, ki so rojeni med 17. in 30. januarjem. Potem so tukaj Ovni, ki jim vlada Mars, in Škorpijoni, katerim je Mars sovladar. Pogledati pa je treba tudi stopinje njegovega gibanja in če imate na teh stopnjah kakšen planet, boste to močno občutili. Pozorni bodite tudi, ali bo morda aktiviral os vašega severnega in južnega luninega vozla. Tudi Levom in Bikom ne bo ravno prizaneseno. Je pa vedno odvisno vse od naše reakcije na nek dogodek. In če smo pripravljeni, če vemo, kakšne energije so sprožene, potem jih lahko izničimo ali vsaj omilimo. Priporočljivo je tudi, da se vprašamo, kje izgubljam energijo, za katere stvari ali osebe jo dajem in ali je to sploh zame racionalno.

Četudi bo vroče poletje, naj vam zaradi retrogradnega Marsa ne zavre kri v žilah!

Objavljeno 21. junija 2018

Comments are closed.