URAN vstopa v znamenje Bik

Sedmi planet od Sonca je »dolgočasen« planet Uran, kot ga znanstveniki radi imenujejo. Mogoče je res dolgočasen, vendar je izredno zanimiv, ker je tako zelo drugačen od Zemlje.

Naj vam najprej podam nekaj dejstev glede njega:

-       Uran je 13. 3. 1781 odkril William Herschel in ga takrat poimenoval po kralju Juriju III. – Georgium Sidus. Ostalim astronomom to ime ni bilo všeč, zato so ga preimenovali v Uran (Uranus) ter mu nadeli simbol krogle s črko H. Zanimivo je, da so vsi ostali planeti poimenovani po rimskih bogovih, le Uran je dobil ime po grškem bogu neba. Ni čudno, saj je sinje modre barve (zaradi metana).

-       Od Sonca je oddaljen 2.870.970.000 km, ima 13 obročev in 27 lun.

-       Za pot okoli Sonca potrebuje 84 let, njegov dan traja 17 ur in 14 minut, letni časi pa se menjavajo na 21 let.

-       Je najbolj mrzel planet v Osončju (- 224°C), vetrovi na njem pa pihajo z 900 km/uro.

-       Ta plinasti orjak bi naj vseboval tudi reke diamantov, a to bo treba še bolj raziskati. Najnovejše raziskave pa pravijo, da Uran smrdi po gnilih jajcih, saj je v njegovi atmosferi veliko vodikovega sulfida (žveplove kisline).

-       Najbolj zanimiv pri Uranu pa je njegov nagib osi, ki je kar 98 °. (Zemljina os je nagnjena za 23,5 °) Zakaj je tako, še ni znano, po vsej verjetnosti pa je njegovo rotacijo povzročil trk nekega večjega objekta. Zaradi tega so na njem tako ekstremni vremenski pogoji. Njegova severni in južni pol ležita pri Uranu tam, kjer ima večina planetov ekvator. Njegova magneta pola sta po pol leta v temi, pol leta pa sta obrnjena proti Soncu. Je pa bolj topel na ekvatorju kot na polih. Zakaj, še ni znano.

-       Tako kot Venera, tudi Uran rotira v obratni smeri urinega kazalca.

Astrološka dejstva

Uran je generacijski planet, je planet revolucij, nenadnih in hitrih sprememb, je planet, ki prinaša višje znanje, napredne tehnologije, kvantne preskoke v našem razmišljanju in dojemanju sveta. Pri tem nas pretrese, prebudi in spremeni našo vsakodnevno rutino.

Znamenje Bik, v katerega bo Uran vstopil, pa je zemeljsko znamenje, ki je stalno. Torej se noče spreminjati in se tem spremembam upira. Povezano je s hrano, nepremičninami, stabilnostjo, denarjem, užitki, naravnimi surovinami …

V znamenje Bik bo Uran vstopil 15. 5. 2018 in bo v njem ostal do 6. 11. 2018. Potem pa se bo znova, zaradi retrogradnosti, vrnil v znamenje Oven. 6. 3. 2019 bo spet vstopil v znamenje Bik in bo v njem do 7. 7. 2025, nakar se bo premaknil v znamenje Dvojčka, a bo od 8. 11. 2025 pa do 26. 4. 2026 znova v Biku, nakar se bo za našega življenja dokončno poslovil od Bika.

Kaj lahko pričakujmo od tega tranzita?

Ko je leta 2011 Uran vstopil v Ovna, se je zgodil potres in je cunami uničil del Japonske, a kar je bilo najhuje, poškodoval je jedrsko elektrarno v Fokušimi, katera še vedno ni stabilna. Uran je povezan z energijo, ne samo z električno, pač pa tudi z jedrsko.

V znamenju Bik nas bo presenečal najbolj na področjih bančništva, nepremičnin, prehrane (pridelave in kuhanja), pokojnin, vseh virov energije, naravnih surovin in tudi na področju kozmetične ter zdraviliške dejavnosti in v modni industriji.

Stabilni ter počasni Bik noče sprememb, a jih bo Uran od njega zahteval. Kdor je do zdaj deloval stabilno, bo ta stabilnost porušena. Naravna bogastva so ogrožena, surovin je vse manj, tako bo tukaj nujno potreben tisti kvantni preskok v razmišljanju. Nafte bo zmanjkalo in se bo nujno treba preusmeriti na nove vire energije. Potrebno bo spremeniti vizijo glede elementarnih stvari, potreben bo bolj pristni stik z naravo …

Hrana

Spremenila se bo pridelava hrane, a ker je Uran planet, ki vlada znanosti me skrbi, da bo na pohodu vse več hrane, ki bo vsebovala GSO. Po drugi strani pa se bo v teh letih spremenila miselnost glede živinoreje, v kateri vlada krutost brez primere. Spremenila se bo predelava živil, način kuhanja bo postal drugačen, verjetno še hitrejši in z novimi tehnologijami. Spremenile se bodo naše kuhinje, saj bodo prišli novi proizvodi, nova oprema, ponekod bodo kuhali res že roboti … Bo pa potrebno biti bolj previden glede električne napeljave, še posebno v kuhinjah.

Postajali bomo bolj ozaveščeni, kako se masovno prideluje hrana, kako se uporabljajo pesticidi, herbicidi, kako uničujemo gozdove, ko jih posekamo in tam posadimo palme za palmovo olje, kako sekamo tropski pragozd, kako ptice izumirajo zaradi pretirane rabe pesticidov, potem pa ni žuželk za njihovo prehrano, kako se zaradi težke mehanizacije zemlja spreminja v skalo …

Bančništvo

Znamenje Bik je poleg znamenja Kozorog najbolj povezano z bančništvom. Bik si želi varnosti in stabilnosti tudi še na starost. Uran v Biku pa bo pretresel bančni sistem in ker je nasproti njega znamenje Škorpijon, ki vlada borzam, bo zanimivo gledati, kaj se bo do leta 2026 dogajalo na tem področju. Sigurno bo papirnatega denarja vse manj, elektronski denar bo uporabljen bolj kot gotovina, napredne valute bodo vse bolj prisotne, torej kripto valute. Kako pa bodo nihale, ne vemo. Uran je planet presenečenj, je tako nepredvidljiv, da bo povzročil nemalo pretresov. Kako bo s pokojninami? Lahko gredo dol ali gor, bomo videli. Samo želim si, da ne bi imeli v roki čipa in bi bila naša vrednost v nas samih, v našem telesu … Da bi plačevali s črtno kodo na našem zapestju.

Nepremičnine

Naše nepremičnine so ravno tako povezane z znamenjem Bik. Prišel bo pretres na nepremičninskem trgu. Znova se bo prenapihnjeni balon sesul sam vase. Ker pa je Uran visoka tehnologija, se bodo zgradbe čedalje pogosteje postavljale na način 3D tiskanja, zgradbe bodo super moderne in prihajali bodo novi materiali.

Internet

Uran je Internet. In po njem bomo prihajali do vse več informacij. Roboti bodo v naših domovih, takšni in drugačni, roboti bodo vse bolj v industriji, bodo tudi razmišljali, ne želimo pa si, da bi se dogajalo to, kar je v seriji Westworld ali v knjigi Kolos.

Spremembe v družbi in na osebnem nivoju

Kot ste si že prebrali, je Uran generacijski planet, zato deluje na celotno družbo. Ko je leta 1934 vstopil v znamenje Bik, se je v Nemčiji razpasel nacizem. Ko pa bo 15. maja vstopil ponovno v to znamenje, bo v kvadratu z Marsom, ki bo dan kasneje tudi zamenjal znamenje in bo vstopil v Vodnarja. Vodnarju pa Uran naravno vlada. Mars je planet borbenosti, akcije in želje po takojšnji zadovoljitvi trenutnih potreb. Mlada luna bo tudi takrat pričela rasti v Biku in dajmo svoje želje pravilno in na umirjen način uresničevati. Še posebno zato, ker bosta tako Sonce kot Luna v tem času na fiksni zvezdi Algol, ki nas preplavi s strahom, da kar okamenimo. Kako se soočamo z našimi čustvi, kako smo zaradi njih lahko nasilni do sebe ali do drugih? Kako razrešiti travme, tudi takšne, ki so povezane s spolnostjo? Se bo dobro bolj poglobiti vase in najti tisti pravi čas, ko Luna prehaja natalno Venero in začnemo travme razreševati, zdraviti? Vsekakor bodo naša življenja malce pretresena in ker ne bomo več zadovoljni z rutino, bomo iskali odgovore in rešitve. Kjer imamo znamenje Bik, si bomo želeli svobode, neodvisnosti, Uran bo prinesel nekaj novega, svežino, novo energijo, nov zagon, da svoje življenje spremenimo na boljše. Če bomo v coni udobja, ne bomo ostali tam, ampak se bomo hočeš nočeš morali dvigniti in nekaj več narediti iz svojega življenja. Kadar mora iti boleči zob ven, imamo strah, ampak potem nam ta zob ne dela več problemov. No ja, tako nekako. Saj ste me razumeli, kajne? Spremembe prihajajo in bodo prihajale. Edina stalnica na tem svetu so spremembe, glejmo pa, da bodo to spremembe na bolje! :)

Uran nas bo na osebnem nivoju pretresel in tako prebudil, da bomo videli, kako pričeti ukrepati na nov način. Kadar želimo drugačen rezultat, ne smemo misliti, da bomo do njega prišli na star način. Ne, na star način bo rezultat vedno enak, takšen, s kakršnim nismo zadovoljni. Če pa spremenimo taktiko in poti, ko pričnemo drugače razmišljati, bomo šele prišli do novega rezultata, ki si ga želimo. In to je dobro. Potrebujemo en potisk, eno brco, eno prebuditev. Naj pa bo brca čim bolj blaga. :)

Pa še nekaj: Španija, Turčija in Izrael so v znamenju Bik. Hm, opazujmo, kaj se bo v naslednjih letih v njih dogajalo.

Objavljeno 13. maja 2018

Comments are closed.