POPOLNI LUNIN MRK 31. 1. 2018

Tokratni popolni lunin mrk ne bo viden iz Slovenije (Evrope), bo pa vseeno tokratna Luna druga Super Luna, saj bo v vsem letu to dan, ko bo glede na oddaljenost od Zemlje na drugem mestu.

Prva polna in prva Super Luna letos je bila 2. januarja, ko je bila od Zemlje oddaljena 356.565 km, 31. 1. pa bo oddaljena 358.994 km. Če bo nočno nebo jasno, bo Luna v sredo zaradi loma svetlobe rdečkaste barve. Bo pa tudi to »modra Luna«, ker bo druga polna luna v enem mesecu.

Kje bo najlepše viden?

Lunin mrk bomo vsekakor občutili, tisti, ki so zelo senzitivni, ga čutijo že dlje časa in ga bodo še dolgo. Mrk se bo zgodil na osi Vodnar-Lev, takrat bo v inkonjunkciji z njim tudi Neptun, planet iluzij, zaradi česar bomo morali vse odločitve temeljito premisliti. Na srečo bo takrat Merkur, planet razmišljanja in komunikacije tik pred tem, da se premakne iz znamenja Kozorog v znamenje Vodnar. Ta pa bo vplival na to, da bo razblinjal Neptunove zasanjane misli.

11° – Ne obsojajmo!

11° Leva bo tokrat tista, ki bo pokazala, kje v vaši rojstni karti se bo nekaj dogajalo. Tam bodo prav čustva tista, ki bodo pod astromikroskopom. V kolikor je na tej stopinji kakšen planet, bo ta še bolj pod lupo, njegove energije bodo privrele na površje, se spremenile in prišlo bo spoznanje. Do slednjega pa pride takrat, ko si ne lažemo več, ko se prepoznamo in ozavestimo, kaj smo narobe delali, kako smo čutili. Nam je res pomembno priznanje? Se lahko dobro počutimo tudi, če ne dobivamo pohval drugih ljudi? 11° govori o odnosih, o trmi enih in drugih … Pa je dobro, da trmoglavimo eni in drugi? Raje se postavimo v čevlje drugih, verjetno bomo šele takrat začutili, kako je, ko tiščijo. Dobro bi bilo, da to naredimo vsi, tako se bomo bolj vživeli v sočloveka, ne bomo ga sodili, samo doumeli ga bomo. Ja, naš um ga mora dojeti … naš ego … Ker pa bo v času mrka Ascendent v znamenju Rak, bo ta nasvet še kako prav prišel za družinske odnose. Kaj ni družina tista celica, ki oblikuje družbo? Saj vemo, kaj pravi stara kitajska modrost:

»Če je v duši luč,

je tudi v človeku lepota.

Če je v človeku lepota,

je v hiši harmonija.

Če je v hiši harmonija,

bo v državi red.

Če je v državi red,

je na svetu mir.«

Znamenje LEV – vaša radost in pogum

Pri tem mrku bo šlo prav za energijo Leva. Stopite v stik z otrokom v sebi. Če še ne znate, se naučite, kako priklicati več radosti, več brezskrbnega nasmeha. Znamenje Lev vlada ljubezni, romantiki, brezskrbnosti … Ko kdaj pomislite na nekaj lepega, se nevede nasmehnete in srce vam zaigra, kajne? Vidite, ko boste spet preveč razmišljali in skrbeli, se spomnite na to, kar sem napisala in boste videli, da se z nasmehom na obrazu vedno najdejo rešitve, ne pa z mrkim pogledom uprtim v tla.

Znamenje Lev je vaše srce. Kaj je v vašem srcu? Vem, da se ne da vedno biti nasmejan/a, ampak, lahko se odločite, da boste! In ko se bodo pojavile skrbi, se jim lahko vdate in takrat bodo skrbi zmagale! Lahko pa se odločite, da so te skrbi vaši testi, ki jih boste vi vsekakor rešili, saj noben test ni tako težek, da ga vi ne bi rešili! Zapomnite si to! Pogum je v srcu. Odprite svojo srčno čakro.

Luna je ob luninem mrku vedno v konjunkciji s severnim luninim vozlom, ki kaže našo pot razvoja. To je še en namig, da res potrebujemo več radosti, saj je ta vozel v Levu.

Mars je v Strelcu – raziskujte, upajte si pogledati dlje in tudi seči po več. Mars vam daje kreativno energijo, ki nima meja. Je ogenj, je strast, v povezavi z znamenjem Lev vam bo pomagal, da se boste predstavili, da se boste pokazali bolj samozavestno. Ta dobra energija bo še posebno pomagala gledališčnikom. Za vse pa naj velja: »Naj bo vaše življenje veseloigra in ne drama!«

Kako pa boste svojo kreativnost prepoznali in jo izboljševali, bo kmalu pokazal Sončni mrk, ki bo v znamenju Vodnar, 15. februarja 2018.

Naj v vaši duši sveti luč! :)

Comments are closed.