SATURN VSTOPA V ZNAMENJE KOZOROG

To je avtorski članek (kot vsi na moji spletni strani) in zato ni dovoljeno kopiranje!

Saturn je planet, ki prinaša omejitve, uči nas discipline ter prinaša trpljenje zaradi ponavljanja vedno istih življenjskih lekcij, ki se jih ne znamo ali nočemo naučiti. Zato ga imenujemo veliki malefik. Vlada odgovornosti in ambicijam, vlada izoliranosti, žalosti in zamudam, vlada starim osebam, tradiciji in potrpljenju. Saturn je planet, ki življenje jemlje resno, se ne zabava in ne govori po nepotrebnem. Je planet, ki vlada času in tudi resnici. Je velik učitelj, ki je zelo strog, a vendar ne tako, kot zna biti strog Pluton.

Ljudje se ga bojijo, saj nihče ne želi trpeti, vendar nas Saturn tudi obdaruje, ko vidi, da smo se držali duhovnih zakonov, ko smo bili vztrajni takrat, ko bi sicer že odnehali in ko smo bili disciplinirani takrat, ko bi lahko nečimrno poležavali. Saturn ni samo slab. Imejte ga za vašega svetovalca, pomočnika; ne upirajte se mu, bolj kot se boste z njim spoprijateljili, ko se ga ne boste bali, bolj vas bo obdaril. Ne pričakujte, da boste njegova darila prejeli kmalu, ne, nanje bo treba čakati dolgo, saj vas bo moral preceniti, če ste res to, kar kažete navzven. Saturn predstavlja v dobri obliki vztrajnost, trpežnost, ambicije, dober spomin, modrost, predvidevanja, skrbnost, potrpežljivost, previdnost. Saturnove nagrade res pridejo zelo pozno, a so najlepše in, kar je tudi pomembno, trajne.

V alkemiji predstavlja Saturn jeklo in je izhodišče za pretvorbo v zlato; predstavlja temo (Saturn-tema), ki se transformira v svetlobo (Sonce-zlato, svetloba). Prav tako se naše življenje spreminja iz teme v svetlobo, vendar nikoli na enostaven način, saj moramo izkusiti trpljenje in če tega ne bi bilo, ne bi osebnostno zoreli in rastli. Budisti pravijo, da je življenje trpljenje, Martin Kojc pa doda, hvala Bogu za trpljenje. Do najlepših vrtov pridemo le po trnovi poti.

Saturn je vladar Kozoroga in sovladar Vodnarja. Vedno deluje na temeljih, ki so lahko naša prepričanja ali pa, če gledamo družbo (saj je družben planet), deluje v državnih institucijah. Povezan je s politiko, bankami, sodišči, torej s temelji, zaradi katerih družba funkcionira.

To, kar je Saturn v Škorpijonu odkril in pripeljal na svetlobo, da je bilo vidno vsem, to je Saturn v Strelcu postavil pred sodišče, zdaj pa bo Saturn poskrbel, da bodo tisti, ki so delali napake, dobili zasluženo kazen.

Vsakih 29 let naredi Saturn svoj obhod v zodiaku in 20. decembra 2017 se bo vrnil »domov« v znamenje Kozorog. Tukaj se počuti dobro in je zato najmočnejši, najresnejši in najbolj strog. V Kozorogu bo brez prekinitve do 22. marca 2020, a v znamenju Vodnar ne bo ostal dolgo, ker se bo obrnil v retrogradno smer in bo 2. julija 2020 znova vstopil nazaj v znamenje Kozorog in bo opravil še tisto, kar prej ni uspel dokončati. Tako se bo dokončno poslovil iz znamenja Kozorog 17. decembra 2020.

Retrograden bo med 18. aprilom in 6. septembrom 2018 ter med 30. aprilom 2019 ter 18. septembrom 2019 (in seveda v času, ko se bo njegova retrogradnost pričela v Vodnarju in bo retrograden od 11. maja do 29. septembra 2020, od tega bo v Kozorogu retrograden med 2. julijem in 29. septembrom 2020).

Ko je retrograden, pride nazaj (na določene stopinje ali v znamenje) pogledat, ali smo se res vseh lekcij naučili, če se jih držimo, če smo disciplinirani in odgovorni. Lekcije je treba utrditi, jih znati in potem šele lahko ta učitelj odide prihodnjim dogodkom naproti. Stara situacija, ki nam je delala težave, se ne bo več ponavljala, saj smo teste pozitivno rešili. Vsakdo med nami ima možnost, da se lekcije nauči, če le spusti svoj ego in prisluhne sebi.

Na osebnem nivoju si poglejte, kje imate v svojih rojstnih kartah znamenje Kozorog. Poglejte, če imate v njemu kakšen planet in kakšne aspekte tvori ta planet. Poglejte tudi svojega Saturna, kako je postavljen, kje vas uči in kako je povezan z znamenjem Kozorog, kdo je vladar Saturna…

Še posebno bodite pozorni na tranzit Saturna preko vašega Sonca, Kozorogi! Tisti pa, ki ste v Ascendentu Kozorog, bodite pozorni na tranzit Saturna preko njega. Najbolj pa bodite pozorni tisti, ki imate Luno v znamenju Strelec, Kozorog in Vodnar. Vsi pa si poglejte, kje je vaše znamenje Kozorog, kajti tam boste deležni največjih lekcij.

Naj vas še opozorim na konjunkcijo med Saturnom in Plutonom, ki se bo zgodila v decembru 2019 in januarju 2020. Da bi bila oba planeta v konjunkciji in to v znamenju Kozorog, se ni zgodilo vse od leta 1294. Sta pa, seveda, bila ta dva planeta v konjunkciji že velikokrat, le v drugih znamenjih. Povzročila sta veliko gospodarsko krizo leta 1929, ko sta bila v opoziciji, v kvadratu sta bila, ko se je pričela 2.svetovna vojna. Njuna energija gre na vse ali nič.

Ko je leta 1988 Saturn vstopil v znamenje Kozorog se je pričel rušiti komunizem (leta 1989 je padel berlinski zid, bile so revolucije v Romuniji, na Poljskem … razpad Jugoslavije 1991). Kdo ve, kaj nam bo prinesel sedaj?

Treba bo bolj zavihati rokave, delati na zdravem načinu življenja, se disciplinirati in občutiti mnogo več hvaležnosti. Saturn v Kozorogu ne želi zapravljati, ampak si pripravlja zalogo za težke čase, uči nas, da ne obujemo dveh parov čevljev istočasno, da se je treba učiti na slabih izkušnjah drugih ljudi in da smo popolnoma prizemljeni.

Comments are closed.