DECEMBER

Mesec se bo pričel z vstopom Venere v znamenje Strelec (1. 12.), 3. 12. pa bo zanimivo dogajanje, saj se bo ta dan Merkur obrnil v navidezno gibanje nazaj – retrogradno, ta dan pa bo tudi polna luna. A to ne bo kar tako vsakdanja polna luna, to bo Luna, ki bo zelo blizu Zemlji – 2. Super Luna v tem letu. A polna luna bo »trkala« na nas že par dni prej, bo v znamenju Dvojčka, Luna in Sonce pa bosta v kvadratu z Neptunom, planetom iluzij, velike domišljije in tudi izkrivljenega pogleda na realnost. In ta realnost bo dvomeča glede na to, kako si jo bomo razumsko razlagali in kako bomo glede dne čutili. Pazite torej in ne reagirajte prehitro, ko boste izražali svoja čustva in misli. Ta polna luna bo delovala dva tedna, do mlade lune, ki bo 18. 12. Dobro je, da veste, da stvari ne bodo takšne, kot bodo izgledale na prvi pogled.

Še prej pa se bodo zgodili drugi prestopi planetov in zanimivi aspekti med njimi. Kot sem že napisala, bo Merkur retrograden in bo v konjunkciji s Saturnom. To je dobro, ker nas bo Saturn prizemljeval, še posebno bo dober v tej konjunkciji zato, ker nas bo zaradi Neptuna, ki nas bo zamegljeval, Saturn oklofutal in discipliniral. Saturn ni vedno slab, pravzaprav je kot starš, ki že zgodaj prične otroke učiti reda in discipline … Uči jih pa zato, ker ima svoje otroke rad in tako je bolje, da se Saturna ne bojimo, ampak ga imamo radi.

Zelo dober prehod Marsa se bo zgodil 9. 12., premaknil pa se bo v znamenje Škorpijon, kjer se dobro počuti, saj je Škorpijonov sovladar. Tukaj je močen in strasten ter poglobljen in temeljit.

Želim pa vas opozoriti na 14. 12. Za ta dan si želim za vse nas, da bo nebo zjutraj jasno, saj bomo pred sončnim vzhodom (seveda na vzhodu!) opazovali Mars, Luno, Jupitra, nekateri, ki vam pogleda ne bodo zastirali hribi, boste videli tudi Venero. Okrog 5:30 boste videli prve tri, vidni bodo še kasneje – ob 7:10 vzide Venera, potem pa bo že preveč svetlobe za opazovanje.

Se pa bodo, če bo jasno nebo, v noči s 13. na 14. videli Geminidi – svetel meteorski roj.

Od 1. do 16. 12. bosta v lepem trigonu Jupiter in Neptun, zato tudi ne bomo tako zelo na tleh, ko nam bo življenje nasulo limon in ta aspekt bo tisti, zaradi katerega si bomo naredili limonado! :)

Mlada luna bo 18. 12. in ker bo v Strelcu, bomo razmišljali na široko, na veliko in optimistično.

Izjemno velik dogodek bo tudi 20. 12., saj se bo Saturn premaknil v znamenje Kozorog, torej bo prišel domov. Ta dan bo Luna v konjunkciji s Plutonom (tudi v Kozorogu). Strelci si boste malce oddahnili, Kozorogi pa ne ravno, vendar ste že tako navajeni, da morate biti stabilni. O tem, kako bo Saturn v Kozorogu vplival na posamezna znamenja, bom več napisala čez dva tedna. Me čas priganja … :)

21. 12. bo prvi zimski dan, to vedno napove vstop Sonca v znamenje Kozorog. Od 10. pa vse do konca meseca bosta Sonce in Saturn v konjunkciji. Morda ne bomo tako zelo razposajeni zaradi tega, bomo pa vsekakor bolj trdi.

Mesec pa se bo zaključi z vstopom Venere v znamenje Kozorog 25. 12. in, seveda, z dobro voljo, z jedačo in pijačo, dobro glasbo, še boljšo družbo in željami ter zaobljubami za prihajajoče leto.

Preživite tale mesec lepo, najdite svetlobo v sebi in drugih! :)

Romana

Comments are closed.