JUPITER V ŠKORPIJONU

Ta dobri planet, ki je največji v našem osončju, razširja naše znanje, daje nam optimizem, zaradi njega raziskujemo življenje in ga skušamo tudi dojeti ter razumeti. Je planet rasti, blagostanja in sreče.

Vsako leto se premakne v novo znamenje in v njem ostane približno dvanajst mesecev. Takrat temu znamenju še posebno močno pomaga, vpliva pa, seveda, na vsakega od nas, samo pogledati moramo, kje bo njegov vpliv največji. In tokrat se bo 10. oktobra 2017 “preselil” v vodno znamenje Škorpijon ter bo ostal v njemu do 8. novembra 2018.

Kaj torej lahko pričakujemo od tega tranzita? Jupiter vlada visokemu izobraževanju, moralnosti, našemu življenjskemu názoru, dolgim potovanjem, velikim poslom, optimizmu, sreči ter bogastvu. Je veliki benefik, ki ga velikokrat povezujemo z našim angelom varuhom, saj je to planet, ki nas opogumlja in zaradi katerega iščemo resnico. Ker vedno vse razširja, lahko dobro postavljen (v naši rojstni karti) razširi delovanje v dobro smer in če je slabo postavljen, nam prinaša preizkušnje, da bi se ja iz njih čim več naučili.

Škorpijon je vodno znamenje. Voda pa so naša čustva, zaradi česar nas bo Jupiter v Škorpijonu spodbujal, da čustva razumemo, jih raziskujemo ter izrazimo na družbeni ravni. Opogumljal nas bo, da rastemo in se širimo v tem zavedanju, da spoznavamo kaj čutimo in zakaj. Škorpijon gre vedno globoko in intenzivno v to raziskovanje, je izredno fokusiran in ker naravno vlada 8. hiši, bo spodbujal tudi našo intimnost ter nas opogumil, da si nalijemo čistega vina glede našega premoženja (krediti, investicije, davki, zavarovalnine …).

Zdaj bomo imeli priložnost, da po zakonu privlačnosti privabimo vse tisto, kar bomo vložili v svoja prizadevanja – pa naj bodo ta prizadevanja po razširitvi posla, morda po izboljšanju naših odnosov, morda po znanju … Pomemben je input vsega, kar smo že v preteklosti vnašali in doživljali. Tako bodo tisti projekti, za katere smo si zelo prizadevali in smo dali vse od sebe, v bodočih trinajstih mesecih poplačani. Seveda pa bo sedaj še vedno čas za akcijo, dobro pa je, da pričnemo takoj. Naše kreativne sposobnosti bodo sedaj prišle bolj do izraza in še zadovoljni bomo z izkupičkom. Poleg tega bo Jupiter v Škorpijonu pomagal vsem zdravilcem in tudi preostalim, če se bomo želeli zdraviti. In ker je znamenje Škorpijon znamenje transformacije, se bomo veliko lažje spreminjali na bolje. Nekateri pa bodo v to prisiljeni… Paziti moramo, da ne postanemo obsesivni in se zavedati, da Jupiter vse razširi, zato naj ne razširja naše naivnosti in naj ne bomo pretirano optimistični ter da bodimo še vedno na realnih tleh.

V naslednjih mesecih bomo razširjali svoje horizonte, videli bomo širšo sliko, a ne le slike zunanjega sveta, Škorpijon nas bo usmeril vase, kar je dobro. Z večjo strastjo se bomo lotili reševanja naših problemov in jih prav po škorpijonsko odrezali in s tem pozdravili. Pogledali pa bomo tudi na temnejšo stran sebe, si jo (v glavnem) priznali, morda pa bomo tam našli kakšen vir moči, na katerega smo pozabili, morda bomo odkrili zaspane talente.

To bo čas napredka, transformacije in ozdravitve. Česarkoli, kogarkoli, samo ne bojte se raziskovanja sebe in družbe. Jupiter je namreč družbeni planet, zato bomo v družbi videli marsikaj, kar nam je bilo prej skrito, tudi laži, korupcijo in ostalo nemoralnost, katere pa je v svetu veliko, veliko preveč.

Kdor bo želel pogledati svojega Jupitra pobliže, mi naj piše na info.sangrila@gmail.com.

Nekje vas bo obiskal ter vam dal moč ter jasen pogled na situacijo. Katera pa je ta, vam bo odgovoril preko vaše rojstne karte.

Jaz se ga že zelo veselim! :)

Romana

Comments are closed.