DOGAJANJA V SEPTEMBRU

Prvi september bo najprej prinesel prvi šolski dan. In ker bo Merkur še retrograden, bo treba biti bolj pozoren na promet in na komunikacijo. Če berete to učitelji, vedite, da vas otroci v prvih dneh septembra ne bodo vedno pravilno razumeli, zato jim kakšna navodila dajte raje dvakrat.

Na srečo bomo vsi jasneje pričeli misliti, govoriti ter bolje dojemati sogovornika kaj kmalu. Petega se bo Merkur na retrogradni poti ustavil in šestega septembra se bo počasi že pomikal naprej. Telefoni, FB, računalniki, tiskalniki, avtomobili … bodo znova začeli delovati tako, kot so pred to retrogradnostjo. Saj ste opazili, kako se zadnje tedne obnaša FB? Opazili pa ste tudi, da je v naši komunikaciji, vsake toliko, kakšen šum.

Bo pa 5. 9. Mars vstopil v znamenje Devica in se bomo vsi bolj pikolovsko spuščali v podrobnosti. V kakšne, si lahko preberete v tedenskem in mesečnem horoskopu.

6. 9. bo polna luna v Ribi, in sicer bo tudi v konjunkciji z Neptunom. Že sama luna v Ribi se sprašuje, kaj je res in kaj ne, sedaj pa bo še v konjunkciji s sanjavim Neptunom. Na srečo je Neptun retrograden, kar je za ta planet dobro. Takrat nam namreč odstira tančico, ki nam je prej zastirala in zamegljevala pogled na realnost. Tako da ne bo ta Luna povsem neprizemljena, še posebno, ker jo bo Sonce priganjalo, da se naj zbudi, da je treba biti priden, pošten, natančen, razmišljujoč.

Od 6. pa do 22. septembra bosta Sonce in Saturn v kvadratu, ta bo eksakten 14. 9.. Takrat lahko imamo malo več težav pri doseganju tistega, kar si želimo, ampak bomo morali vztrajati ter pokazati, da smo disciplinirani. Saj veste, z malo discipline človek napravi malo, z veliko discipline pa vse!

10. 9. se bo Merkur znova premaknil v znamenje Devica, iz katere se je na svoji retrogradni poti že poslovil. Zdaj pa bo v tem znamenju vse do 30. 9. Merkur se v Devici zelo dobro počuti, ker lahko veliki razmišlja. To je za začetek šole dobro, saj bo takrat že veliko snovi, ki jo bo treba dobro predelati in uskladiščiti. Do 19. 9. bo Merkur v svoji senci, torej, takrat bo prišel na tisto stopinjo, kjer je že bil, ko se je obrnil v retrogradno smer. Določene stvari bomo morali še premisliti in tudi prejeti neko stališče, morda bomo morali nekaj dokončati, napisati kakšno pismo, dopis … kar aktivni bodite.

Od 15. do 20. 9. bosta Venera in Uran v trigonu, zato se lahko marsikdo hitro in nepredvidljivo »zatreska«. To velja za vse tiste, ki imate v svoji rojstni karti kakršenkoli aspekt med tema dvema planetoma. To so hitre romance, hitro nam je kdo všeč, najbolje je za tiste vezane, da se hitro spomnite, kako zelo ste bili zaljubljeni v svojega dragega/v svojo drago in to znova podoživite. Za samske pa je ta aspekt večinoma dober, saj takrat Amor izstreli puščici! Venera bo še v Levu, kar je tudi v redu, Uran v Ovnu, zato bo delovanje res hitro. Če ne bo hitro, ne bo v redu. Uran je planet presenečenj, v Ovnu pa pride takšno presenečenje hitro. :)

20. 9. se bo Venera premaknila v znamenje Devica. Katera ženska je rada pretirano natančna v ljubezni, kjer je treba biti bolj spontan? Ne iščimo dlake v jajcu in ne sekirajmo partnerja glede tistih mikroskopsko majhnih napakic. Takšni pa smo lahko pri trošenju denarja, oziroma, pazljivi glede denarja, pri najemanju kredita in podobno. Tam pa so pomembne podrobnosti. Venera pa je planet ljubezni in denarja!

20. 9. bo en prav poseben dan, saj bo takrat mlada Luna v Devici, torej bo v znamenju Devica tudi Sonce. A tukaj bodo še Merkur, Mars in Venera! Merkur bo tudi v opoziciji z Neptunom … Ampak, poglejte, kako močno bo ta dan znamenje Devica! To je takšna sila – gravitacijska in energijska! Pomislite, da imate na eni strani tehtnice eno tono Sonca, zraven pa so še kilogrami Lune, Merkurja, Venera in Marsa, na drugi strani tehtnice pa je nekje daleč stran nekaj dekagramov Neptuna. Si predstavljate, kako te sile vplivajo na naš planet, ki je na sredini? Bomo videli, kako se bo to odražalo na Zemlji. Morda bodo potresi, poplave, morda bodo izbruhi ognjenikov …? Nekaj vsekakor bo.

In smo prišli do enakonočja! Ko se Sonce premakne na 00° Tehtnice, pride jesen, dan je enako dolg noči, naslednji dan pa se noč že bolj na široko smeji. Uh, jaz tega ne maram. Pa vi? Čeprav sem jesensko bitje, imam rada sonce, morje, dolge dneve … Vendar pa smo lahko veseli za letne čase. 22. 9. ob 22:02 bo prišla jesen.

Zadnji dan septembra pa bo v znamenju premika Merkurja v znamenje Tehtnica. Takrat bo Jupiter tudi še v Tehtnici, a dnevi se bodo že odštevali. Škorpijonke in Škorpijoni, pripravite se na dvanajst mesečno pomoč, ki vam jo bo Jupiter kmalu prinesel! Pravzaprav se bo vsakemu od nas ta pomoč pojavila v nekem življenjskem področju. Jaz zase že vem in se že neznansko veselim! Vi pa si že zdaj poglejte, kje je vaše znamenje Škorpijon. Vsi ga imamo nekje, tako da tisti, ki rečete, da ne marate Škorpijonov, ker so takšni in takšni (!), s tem govorite, da se z nekimi svojimi lastnostmi še niste soočili, se še niste pogledali v ogledalo. Hja, to je težko, ampak, če bi bilo lahko, bi to naredil vsak.

Imejte en lep september, dober pridelek na vrtu, polju, v vinogradu;  naberite ravno prav užitnih gob, kostanja, naužijte se sončnih jesenskih barv, nadihajte se gorskega zraka in tehtajte besede, tako kot znamenje Tehtnica vse tehta, in bodite marljivi ter skromni, kot je znamenje Devica.

Srečno!

Comments are closed.