POPOLNI SONČNI MRK 21. AVGUSTA 2017

Zgodil se bo sončni mrk (in ne Sončev mrk, ki je svojilni pridevnik = mar sijejo na nas sončni žarki ali Sončevi žarki?), ki ne bo viden iz Slovenije, njegov vpliv pa se čuti že dlje časa in se bo še kar nekaj mesecev.

Kdaj bo, kje se bo videl in kaj prinaša?

Maksimum delovanja bo po našem času ob 20:25 na 28°52´ Leva, ki je v naravnem horoskopu 5. hiša, to je področje ljubezni, kreativnosti in naših otrok. Zdaj ni čas za potovanja, za dopust, za zadrževanje tam, kjer je veliko ljudi, zdaj je čas za umiritev ter nabiranje fizične moči. Mrk bo v konjunkciji s kraljevo fiksno zvezdo Regulus, to je zvezda, ki govori o monarhih in voditeljih (tudi tistih v senci) in bo v trigonu z Uranom, planetom odkritij in presenečenj, ter v trigonu s Saturnom, planetom časa ter omejitev. Tako Uran kot Saturn sta retrogradna in zato bodo prišle na dan informacije, mogoče odkritja, katera bi lahko bila objavljena že veliko prej, a so tem odkritjem (informacijam) stali na poti določeni ljudje. Nič čudnega, da je na televizijo prišel nov dokumentarec o princesi Diani, kaj vse pa se bo še dogajalo v elitni družbi, pa bomo videvali naslednje mesece. Ne morem reči, da bo teh mesecev šest, ker bo glavni akter tega mrka Donald Trump in prav zaradi njega bo ta mrk na vse nas vplival dvanajst mesecev.

Mrk bo v konjunkciji tudi s Severnim luninim vozlom, z Marsom in retrogradnim Merkurjem. Prvi govori o naših namenih, drugi o naši borbenosti in naši energiji, tretji pa o razmišljanju ter komunikaciji. Trumpov Mars je na 26° Leva in to na Ascendentu – podznaku. Ascendent je človekovo fizično telo in zato bo zanimivo opazovati, kaj se bo s Trumpom dogajalo v prihodnosti. Morda bo zbolel, morda bo na drugačen način ogroženo njegovo življenje, morda pa bo on tisti, ki bo s svojim Marsom preveč hotel in nepremišljeno šel v kakšno akcijo, ki bo imela posledice za vse nas.

Karta sončnega mrka pa ima na Ascendentu znamenje Ribi, takoj na Ascendentu je tudi Neptun … Bodo vržene med nas laži, si bomo ustvarjali iluzije in verjeli v pravljice, ki si jih bodo izmislili mediji?

Kaj je sončni mrk?


Sončni mrk nastane, kadar se Sonce, Luna in Zemlja navidezno poravnajo na premico, Luna pa je med Zemljo in Soncem. Sončni mrk se lahko pojavi le ob mlaju ali prazni luni in ta mlaj bo t. i. »črna luna«.

Kaj je črna luna?
Luna ne bo dejansko črna, ampak je to le izraz za tretji mlaj v sezoni, ta sezona pa ima štiri mlaje. Imamo štiri letne čase, v vsakem imamo po tri polne in tri mlade lune (mlaje). Na vsakih 33 mesecev pa se v enem letnem času pojavijo štirje mlaji in tretjega med njimi imenujemo črna luna.

Včasih so se ljudje bali mrkov

Sončni mrki so redek nebesni pojav, okoli 25 do 30 odstotkov mrkov je popolnih, ostali so nepopolni. Lahko pa so tudi kolobarjasti/obročasti in ti se pojavijo takrat, ko sta Sonce in Luna v pravilni liniji in je Luna tako daleč od Zemlje, da je navidezna velikost Lune manjša od Sonca in zato ne prekrije vsega Sonca. Ob vrhuncu takega mrka je temna Lunina obla obdana z ozkim obročem svetlobe.

Mrki vedno napovedujejo nekaj težkega, v glavnem kakšno naravno katastrofo. Vedno pa te energije čutimo, enkrat bolj, drugič manj, po navadi smo bolj umirjeni in zaspani, še ptice takrat manj letajo in žgolijo in svetloba je takrat nekaj čisto posebnega. Samo predstavljajte si, kakšna gravitacijska sila se takrat občuti s strani Sonca in Lune in če ta sila vpliva na ves planet in živali, zakaj ne bi tudi na človeka?

Sončni mrk deluje tako, kot bi najprej ugasnili luč in smo potem nekaj časa v temi. Nakar luč znova posveti in vse znova vidimo, vse nam postaja jasno. Ravno zato mrk govori o novih začetkih, čeprav na dan mrka in vsaj teden dni prej in teden dni kasneje, ne smemo začenjati nekaj novega. Saj veste, oči se morajo navaditi na svetlobo …
Kakorkoli že, mrk prinaša najprej nekaj slabega, saj Luna Soncu odvzame svetlobo in moč, potem je nekaj časa popolna tema, nakar zablešči »diamantni prstan« in nato prihaja vse več svetlobe, saj se Luna odmika. Prav to simboliko odslikava naše življenje. Nekaj časa nam je glede določene stvari zelo hudo in mislimo, da za nas ni rešitve. Smo v popolni temi, iz katere ne vidimo izhoda in nenadoma posije žarek, ki nam prebudi vero v prihodnost. Nato se ta svetloba širi v naša srca ter vse bolj in bolj zaupamo v življenje. Da se lahko nekaj lepega rodi, mora nekaj slabega, odsluženega umreti.

Kaj bo mrk prinesel v naše življenje

Naše življenje je nenehno preoblikovanje. Tokratni sončni mrk bo na 28° Leva, poglabljali se bomo v to, kaj dajemo, kaj nam je pri srcu, koliko radosti je v našem srcu, kaj nas razveseljuje, predvsem pa koliko ljubezni dajemo. Poglejte pa, kje imate v svoji rojstni karti to stopinjo Leva. Tam se vam bodo pričele dogajati največje spremembe. Na vsakega od nas deluje mrk na poseben, svojstven način. Kadar se »dotakne« našega planeta ali vrha hiše, ga občutimo mnogo močneje. Kje imate znamenje Lev, v kateri hiši? Kateri je bil zadnji planet, preden se je zgodil mrk? Ali je planet, katerega se je mrk »dotaknil«, v kakšnem aspektu z drugimi planeti? Na nekaj vprašanj si boste zagotovo lahko že sami odgovorili.

Naj pa bo tudi ta mrk priložnost, da vsi postanemo boljši ljudje, bolj ljubeči, bolj razumevajoči in bolj sočutni. Vzdržimo se pljuvanja po drugih, da ne bomo sami deležni pljuvanja, in privoščimo drugim samo to, kar privoščimo sami sebi.

Comments are closed.