RETROGRADNI MERKUR

Kaj pomeni Merkurjeva retrogradnost?

Merkur je planet, ki vpliva na našo komunikacijo, na razmišljanje, na gibanje – sem spada tudi promet, vpliva na transportna sredstva, na telekomunikacijske naprave, na prodajo … Zato bo treba paziti, da se bomo pravilno izražali, da bomo bolj pazljivi poslušalci, da bomo pazljivi v prometu, da bomo izjemno pozorni, kaj podpisujemo, kaj kupujemo. Dobro že vemo, da v tem času ni problem, če kupujemo star avto, star telefon, star računalnik; probleme pa nam prinašajo novi avtomobili, telefoni, računalniki, če so bili kupljeni v času Merkurjeve retrogradnosti. Včasih se pričnejo kvariti, včasih »dobijo noge« ali nam povzročajo kakšne druge skrbi. V tem času tudi ni dobro zagovarjati diplomske naloge, saj so vse povezave s komunikacijo otežene in nas lahko ljudje napačno razumejo.

Podpisi pogodb, pošta in plačila

Če že morate v tem času karkoli podpisovati, potem trikrat skrbno preberite dokument, lahko pa ga preverite tudi pri odvetniku. Izgubi se lahko kakšna poštna pošiljka, tudi plačilo, na katerega čakate, utegne še kar kasniti.

Ali odpiramo firmo v tem času?

Vsako podjetje ima cilj prodati čim več svojih storitev ali artiklov. In tudi zato se firma v tem času ne odpira, saj Merkurjeva retrogradnost vpliva tudi na kasnejše poslovanje podjetja.

Komunikacijski šumi

Ti so tisti, ki povzročajo največ težav – ker smo gluhi in trmasti, zlahka pride do konfliktov. Potem pa kar naenkrat ugotovimo, da se sploh ne bi bilo potrebno jeziti, saj smo se s sogovornikom le napačno razumeli.

Saj veste, kako se takrat dva ribiča pogovarjata:

Prvi: »A greš ribe lovit?«

Drugi: »Ne, ribe grem lovit.«

Prvi: »Aja, jaz sem pa mislil, da greš ribe lovit.«

Vam je to znano? V času te retrogradnosti se bo zgodil tudi sončni mrk, ki bo samo dve stopinji stran od Trumpovega natalnega Marsa na Ascendentu. Ta mrk bo na Trumpa vplival 12 mesecev, v tem času bo na udaru njegovo zdravje (tudi življenje), a pustimo to. Bolj vam želim povedati, kako bosta Sončni mrk in retrogradni Merkur delovala v pogovorih med Trumpom in Kim Jong Unom:

(Namišljen dialog):

Donald Trump: »Severna Koreja nam znova grozi.«

Kim Jong Un: »Američani so največja nevarnost za človeštvo, so vir vsega zla!«

Donald Trump: »Vidite, kako nam Severna Koreja grozi, vsak čas lahko izstrelijo balistične rakete. Ne bomo jim tega dovolili!«

Kim Jong Un: »Ti Američan se nas naj le pazijo! Delajo se celo norca iz moje frizure! Bodo že videli našo veličino, mi smo ponosen narod, moj ded Kim Il Sung je bil največji svetovni voditelj vseh časov!«

Donald Trump: »Ne bom prenašal njihovih hvalnic. Kako si sploh lahko predstavljajo, da bi bil kdo večji voditelj od mene? Občutili bodo moj ogenj in bes!«

Kim Jong Un: »Še košarko igramo bolje od njih. Imamo celo svoja pravila in mete, ki prinesejo štiri točke!«

Donald Trump: »Zdaj mi je pa tega dovolj! Kje je tisti preklemani peklenski rdeči gumb?!«

To je primer komunikacijskega šuma (ko dva komunicirata preko medijev), ki se, Bog ne daj, naj ne zgodi! Glejmo pa, da se takšni šumi ne bodo pojavljali v naših pogovorih.

10. 8. 2017

Comments are closed.